Meteen nadat ze de gevangenis mochten verlaten, sloegen Dennis C. (26) uit Schoten en Kenny M. (23) uit Beerse al opnieuw toe. Het duo is onder meer verantwoordelijk voor de inbraken- en diefstallenplaag van eind vorige zomer in Schoten. ‘Ze kregen een nieuwe kans, maar hebben die niet gegrepen. Integendeel', verklaarde de procureur haar strenge vordering.

Na een anonieme tip vonden de speurders begin september vorig jaar gestolen fietsen en bromfietsen bij Dennis C. thuis. De twintiger woonde nog bij zijn ouders, maar die verklaarden dat ze geen vat hebben op hun zoon. Hij was op 22 december 2011 vrijgelaten uit de gevangenis, na een veroordeling voor tientallen inbraken in weekendverblijven in Schoten en in Brecht.

Ook bij Kenny M. vond de politie gestolen fietsen. Hij woonde bij Mike V., die mogelijk ook betrokken was, maar bij gebrek aan bewijs niet terechtstaat.

De huiszoekingen leverden ook andere gestolen goederen op. De jonge criminelen hadden voorts nog zeven inbraken gepleegd om koper te stelen. Zo stalen ze uit een villa in Brasschaat de koperen deurklinken en leidingen en verkochten die aan een handelaar in oud ijzer. Vonnis op 21 februari

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...