18-02-13

Twee jaar verkeershinder in Waterstraat

dyn007_small150_87_124_jpeg_3468_6185746108120a6f1f7c1658434a9d55_33.jpgDe weg in kwestie is vijf kilometer lang en ligt aan de ene zijde op het grondgebied van Schilde en aan de andere kant op Sint-Antonius-Zoersel.

Dagelijks passeren hier zowat zesduizend wagens. Vanaf maandag 18 februari starten de werkzaamheden van fase 1: het gedeelte tussen de Turnhoutsebaan in Schilde tot aan de Kwikaard in Sint-Antonius.

De voorbije maanden vonden al voorbereidende werkzaamheden plaats in Schilde en vorige week werden alle bomen aan de kant van Sint-Antonius gekapt. Dat was nodig omdat de nutsleidingen niet onder een fietspad mogen liggen en er elders geen ruimte was om die te leggen.

Er komen later nieuwe inlandse zomereiken in de plaats.

Nieuwe laag asfalt

In het midden van de straat legt Aquafin een nieuw rioleringsstelsel aan, met aan beide kanten van de weg open grachten om het regenwater af te voeren. De gemeentebesturen van Schilde en Zoersel grijpen deze kans om het bestaande fietspad, dat aan de kant van Sint-Antonius ligt, te verbreden en er een veilig dubbelrichtingfietspad van te maken.

Ook de kruispunten worden heraangelegd waarbij de rijweg lichtjes afbuigt om de snelheidsproblemen aan te pakken. De rijweg zelf krijgt een nieuwe laag asfalt.

Aquafin voert de werkzaamheden uit in opdracht van het Vlaams Gewest en neemt 62 procent van de kosten op zich. Zoersel en Schilde betalen samen 35 procent en de provincie Antwerpen 3 procent.

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken wordt in vier fasen gewerkt.

Voor de eerste fase loopt de wegomlegging over Zoersel via de Handelslei tot aan de Bethaniënlei, die uitkomt op Waterstraat. De omlegging over Schilde loopt via de Klein Waterstaat, Noorderlaan, Catharinadreef, Bethaniëlei en Waterstraat.

22:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.