18-02-13

Uitbaatster van De Gulden Poort slachtoffer van pesterijen

naamloos.png

Ingrid Vanderschelde van café De Gulden Poort is het slachtoffer van pesterijen.

Bloembakken werden vernield en de uitbaatster kreeg de Voedselinspectie over de vloer. "Puur om mij te tergen. Ik verwittigde de politie. Ze blijven volharden in de boosheid", zegt zij. De politie neemt de zaak ernstig.

Sinds begin oktober is Ingrid Vanderschelde 0 0 Sinds begin oktober is Ingrid Vanderschelde (47) de uitbaatster van café De Gulden Poort in de Mudaeusstraat 1, vlak bij de Gemeenteplaats.

Zij blies de zaak nieuw leven in.

"Nu het café goed begint te draaien, pesten ze mij weg."

De pesters verspreidden ook het gerucht dat er in het café onhygiënische toestanden heersen.

 "Ze stuurden tot tweemaal toe de Voedingsinspectie op mij af. De controleurs kwamen telkens ter plaatse kijken, maar konden mij niets ten laste leggen. Ik sta al jaren in de horeca en weet wel waaraan ik mij te houden heb. Door het pesten blijven de klanten weg."

Vanderschelde betrapte dinsdagochtend een oudere dame op heterdaad toen zij bloemen op het terras aan het vernielen was. "De politie maakte al proces-verbaal op en ondervroeg de pestkoppen, maar het houdt niet op. Ze volharden in de boosheid. Ik ben dat beu."

Iedereen welkom

"Kijk, iedereen is hier welkom. Als surplus zorg ik ervoor dat de klanten hier ook iets kunnen eten, zoals croque-monsieur, spaghetti, Italiaanse bruscetta's en Zuid-Franse patés. Ik steek daar veel tijd en energie in. Nu de zaken goed beginnen te draaien, word ik het slachtoffer van pesterijen door ex-personeel en een ex-klant. Ze maken mijn café kapot", vertelt zij onthutst.

"Ik had een man ingeschakeld om mij tijdelijk uit de nood te helpen in het café, en zijn vrouw stak daarbij al eens een handje toe. De miserie is begonnen toen ik hen meedeelde dat ik hun hulp niet meer nodig had.

Ze koesterden blijkbaar andere verwachtingen over hun toekomst in mijn zaak. Daarom wreken ze zich nu op verscheidene manieren. Ze komen herrie schoppen in mijn herberg zelf."

"Samen met een ex-klant, een oudere dame, vertellen ze nu in het dorp en elders dat ik met mijn café ga stoppen", gaat Vanderschelde verder.

"Dergelijke roddels brengen mij enorm veel schade toe, want het tegendeel is waar. Maar ik doe voort.

Op zaterdag 16 februari om 20.30u organiseer ik een comedy-avond waarop iedereen gratis welkom is."

22:37 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.