19-02-13

Oegandese kinderen veroveren harten van Brechtse leeftijdsgenoten

oegandese-kinderen-veroveren-harten-van-brechtse-leeftijdsgenoten-id4085366-515x348.jpgTwaalf Oegandese kinderen van 9 tot 13 jaar en hun vier begeleiders waren te gast in de Sint-Michielschool in Brecht Door dans en zang verkondigden ze in alle klassen hun geloof in God. "Een erg verrijkende ervaring", getuigt directeur Wim Mertens.

De katholieke Sint-Michielschool neemt elk jaar deel aan de projectwerking rond Broederlijk Delen. "Ditmaal krijgt onze actie een extra dimensie, aangezien we vandaag het bezoek ontvangen van een groepje kinderen uit Oeganda. Dat is uitgerekend het land waarvoor Broederlijk Delen nu de aandacht vraagt via inzamelacties", legt de directeur van genoemde vrije basisschool uit.

De Oegandese kinderen maken deel uit van de KISI-kids, die al zingend en dansen hun katholiek geloof uitdragen. Ze verblijven een hele maand in Helmond in Nederland en bereiden samen met hun Nederlandse vriendjes een musical voor die in verscheidene scholen zal worden opgevoerd. "We zijn blij dat ze er toch één dag wilden uittrekken om naar onze school in Brecht te komen", vervolgt Wim Mertens.

De Oegandezen bezochten elke klas, beantwoordden heel wat vragen en zongen samen met hun Brechtse leeftijdsgenoten liedjes als 'Shuuka' (Kom, Heilige Geest).

De Sint-Michielschool schonk op het einde van de dag bij wijze van afscheidsgeschenk dozen vol speelgoed aan de Oegandese vriendjes.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/oegandese-...

20:35 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.