23-02-13

Stripmuur vrolijkt omgeving rond station Noorderkempen op

stripmuur-vrolijkt-omgeving-rond-station-noorderkempen-op-id4112464-1000x800-n.jpgIn Brecht werden zaterdag de belevingspunten rond strips ingehuldigd die de gemeente creëerde in het kader van de nieuwe stripfietsroute die de Noorderkempen doorkruist. In de buurt van het station onthulde de Brechtse burgemeester Luc Aerts (CD&V) in aanwezigheid van stripauteur Jeff Broeckx drie grote stripdoeken en een stripverhalenhuisje.

Het eerste stripdoek toont een trein met daarop de stripfiguren Nopel, Plunk, Marcel Kiekeboe en Suske en Wiske. Op het tweede doek zien we stripauteurs Merho (Kiekeboes), Bob Mau (Kari Lente), Luc Cromheeke (Plunk), Marc Sleen (Nero), Karel Biddeloo (Rode Ridder), Jeff Broeckx (Junior Suske en Wiske) en Willy Vandersteen (Suske en Wiske). En op het laatste doek worden de stripfiguren de Rode Ridder, Junior Suske en Wiske, Kari Lente en Tuizentfloot afgebeeld in het landschap van de Brechtse heide. Aan de inhuldiging was ook een tekenwedstrijd gekoppeld met als thema 'De avonturen van Junior Suske en Wiske in Brecht'. De mooiste tekeningen krijgen een plaatsje in het houten stripverhalenhuisje. Net als enkele kijkdozen gemaakt door de leerlingen van het IKO Brecht.

Daarnaast plaatste de gemeente op nog twee andere locaties van de fietsroute een stripdoek: op de landelijke weg Vogelzang en op het speelpleintje achter de Sint-Michielskerk.

De nieuwe stripfietsroute is 110 kilometer lang en zal officieel worden ingereden op 7 mei 2013. Wie de grote striproute te lang zou vinden, kan in de gemeenten Brecht en Wuustwezel een kleinere route, de "Stripspoorlus" (35 km) volgen. Wat die route precies inhoudt, zal later bekendgemaakt worden.

Foto's Koen Fasseur

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/stripmuur-...

21:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.