25-02-13

Beschermd deel Brechtse Heide blijft verboden voor auto's

naamloos.png

Taverne Keysershoeve in Sint- Job organiseerde een winterbar in de historische Vraeghoeve in Brecht. Dat ging gepaard met de komst van wagens.

Maar dat mag niet", zegt burgemeester Luc Aerts (CD&V). "Auto's zijn verboden in dit gebied."

De Vraeghoeve ligt in het beschermde gebied van de Brechtse Heide en gemotoriseerd verkeer is er verboden. Arthur Van Heymbeeck uit Sint-Job ontdekte dat er vorige zondag heel wat auto's op en aan reden op het traject tussen de Keysershoeve en de Vraeghoeve.

Van Heymbeeck belde de politie op. De agenten kwamen terug met de mededeling dat het om een privéfeest ging in de Vraeghoeve. Maar een bewijs daarvan ontbrak.

Later vernam Van Heymbeeck van buurtbewoners dat zulke feestjes al eerder plaatsvonden. Daarom dient Van Heymbeeck nu klacht in bij het gemeentebestuur van Brecht met daarbij de vraag om dringend maatregelen te nemen.

Burgemeester Luc Aerts deelt mee dat hij geen toestemming heeft gegeven voor het organiseren van een winterbar of andere feestjes in de Vraeghoeve. "Ik heb aan de politie gevraagd de zaak te onderzoeken en een proces-verbaal op te maken.

Indien de verantwoordelijken nu een officiële aanvraag indienen, dan zal die systematisch worden geweigerd", aldus nog Aerts. Hij hoopt dat het probleem nu letterlijk en fi- guurlijk van de baan zal zijn.

Intussen stelde Van Heymbeeck ook de dienst Onroerend Erfgoed en het Regionaal Landschap de Voorkempen op de hoogte van de zaak.

22:43 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

leuk artikel

Gepost door: auto opkoper | 17-12-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.