16-03-13

N-VA vindt twee parkings geldverspilling

images.jpg

N-VA interpelleerde tijdens de Brechtse gemeenteraad over de aanleg van twee bijkomende parkeerzones in Sint-Job.

De ene parking komt op de achterliggende gronden in de Handelslei, de andere verschijnt aan het kruispunt Kattenhoflaan-Zandstraat. Samen zorgen ze voor 43 plaatsen.

Bruno Bellens (N-VA) meende dat er genoeg parkeerplaatsen zijn in Sint-job en vond de investering van 340.000 euro weggegooid geld.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Daan De Veuster (CD&V) zag het helemaal anders en antwoordde dat er momenteel eigenlijk een tekort is aan parkeergelegenheid.

"Zeker in de Handelslei, waar veel winkels zijn. Ook in de Zandstraat doen we een inhaalbeweging, want aan de brandweerkazerne mogen, wegens veiligheidsredenen, geen auto's staan. Samen met het aanleggen van een nieuwe parking zorgen we er voor een veiliger kruispunt.

De werkelijke kostprijs zal meer dan 100.000 euro lager liggen dan oorspronkelijk geraamd."

Schepen van Openbare Werken Peter Schrijvers (Open Vld) voegde eraan toe dat de bewoners van de 37 nieuw gebouwde serviceflats in de Zandstraat naar meer parkeerplaatsen vroegen. Raadslid Karina De Hoog (Vlaams Belang), woont zelf in de Handelslei en trad de meerderheid bij. "Er is daar te weinig parkeerruimte", stelde zij.

11:48 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Bellens gij zijt ne zak .eerst in de vernieuwde brugstraat parkingen weg nemen dan Blauwe zone maken zonder een bewooners kaart te willen geven .En dan durven beweren dat er genoeg parking is .LEER EERST U WERK DOEN EN INFORMEER BIJ DE BEWOONERS KLOOTZAK .

Gepost door: van den bosch erwin | 16-03-13

Reageren op dit commentaar

Meneer Van Den Bosch,
sta me toe uw taalgebruik niet te appreciëren. Uw taalfouten doen mij uw manier van reageren ook beter begrijpen.
Dit artikel werd overgenomen uit de Gazet Van Antwerpen en klopt helemaal niet met de interpellatie die ik had gesteld.
De parkings in de Brugstraat die zouden verdwijnen zijn beslist door het vorige gemeentebestuur waar ik geen deel van uit maakte.
Mijn visie gaat ook helemaal niet over parkeren in de Brugstraat. Men wil wel voor dit bedrag een parking achter de Handelslei aanleggen, daar waar de meeste bewoners een garage of een oprit hebben maar hun auto op de bestaande openbare parkings plaatsen. (oa aan frituur chalet)De blauwe zone wordt daar ook niet gerespecteerd. De andere geplande parking is gelegen aan de watertoren en moet dienen voor de bezoekers van de serviceflats. 150 m verder is er echter het Max Wildiersplein waar bv tientallen auto's kunnen parkeren. De bewoners aan de watertoren beschikken zelf over garages en opritten.
Vind je nu zelf niet dat met dat geld betere zaken zouden verwezenlijkt kunnen worden?
Indien je hier over een gesprek wil hebben kan u mij steeds contacteren. Via de website van Brecht of van N-VA Brecht.
Met vriendelijkere groeten,
Bruno Bellens

Gepost door: Bruno Bellens | 18-03-13

Reageren op dit commentaar

Mr. Bellens, probeer't er niet onderuit te kruipen; op de gemeenteraad waart gij tegen die parkings en ge vond het geld weggesmeten!! Dat heb ik gehoord in't publiek! Bij ons in de Handelslei is er bijna geen parkeerplaats voor de winkels en deze parking is een goede zaak. Informeer u eerst en spreek dan, en helpt met N-VA, Brecht nie om zeep zoals dat ge dat in Brussel hebt geprobeerd!

Gepost door: Frans VDW | 19-03-13

Reageren op dit commentaar

Inderdaad mijnheer Frans VDW,
In de Handelslei is er onvoldoende parking voor de winkels. Dat is ook mijn betoog. Maar als de reeds bestaande parkings ingenomen worden door langparkeerders, wat denk je dan dat er gaat gebeuren met die nieuwe 21 plaatsen? Juist, deze zullen worden ingenomen door dezelfde langparkeerders. Sommige handelaars (!!!), carpoolers en inwoners die wél over een garage beschikken maar hun auto liever buiten laten staan. Zelfs bij die inwoners die in de Handelslei zelf wonen zijn er personen die liever hun auto op straat laten staan ipv op hun oprit of in hun garage. Er zijn trouwens ook al handelaars die over een parking beschikken. Mijn punt is dat indien er voldoende controle is op het gebruik van de blauwe zone er zo 50 parkeerplaatsen vrij komen die gebruikt kunnen worden door potentiële klanten van de handelaars. Deze problematiek heb ik ook besproken met inwoners en handelaars zelf, dus , dacht ik, ben ik wel geïnformeerd.
Uw opmerking ivm Brussel vind ik persoonlijk naast de kwestie.
In tegenstelling tot wat u beweert probeer ik nergens onderuit te kruipen en zal ik me wél verder inzetten voor alle inwoners van Brecht, inclusief de handelaars.
Met vriendelijke groeten,
Bruno Bellens

Gepost door: Bruno Bellens | 19-03-13

Reageren op dit commentaar

Je kan de draak steken met mijn taal gebruik , maar ik kom uit een gezin van acht kinderen . ik werk van mijn acht jaar s' avonds reclame rond dragen en op mijn dertien jaar vol tijds aan de slag . ik ben er nu 50 .scholing was thuis niet belangrijk , handen aan u lijf dat was belangrijk .maar nu ik voel hoe ik in de zak gezet word door die geschoolde politikers .zal ik in 2014 aan u denken met u partij .niet één stem minder maar 3 van mijn gezin en 5 van de familie .wie laatst lacht best lacht .

Gepost door: van den bosch erwin | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

Ik kan meneer Bellens enkel bijtreden. Parkeerplaatsen zijn een onmisbare schakel in een succesvolle ontwikkeling van je kleinhandelsgebied maar niet tegen elke prijs. 340.000 euro voor 43 plaatsen is absurd. Dat is 7900€ per plaats. Een blauwe zone met controles, zodat mensen niet langer een parkeerplaats benutten dan nodig is om te winkelen nl 2 uur, daar bewijs je de handelaars een veel grotere dienst mee.
De bewoners van de serviceflats hebben hun eigen plaatsen en in die wijk is er nu echt geen parkeerdruk.
Ik ben momenteel Schepen van openbare werken, lokale economie en tewerkstelling in Schoten maar woonde tot voor 6 jaar in Sint Job en ken de situatie dus zeer goed. Politici moeten niet voor de gemakkelijkste maar voor de beste oplossing kiezen. Wees blij dat er in Brecht nog mensen zijn die de zaken langs verschillende kanten bekijken.

Gepost door: Wouter Rombouts | 23-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.