De mensen die langs de omleiding wonen zijn het grondig beu. Volgens hen is de snelheid van de passerende auto's te hoog, worden hun straten kapotgereden en is de rust verdwenen. Wat hen vooral dwars zit, is dat de werken langer duren dan gepland.

‘Fase 4, met de omleiding door de Ebeslaan waar ik woon, zou 35 werkdagen duren', zegt Sandra De Cauwer. ‘Ik begrijp dat er niet kon gewerkt worden bij vriesweer, maar op de dagen dat dit wel kon rukte men met te weinig mankracht uit. Als ik nu een optelsommetje maak tot einde mei, kom ik aan 97 werkdagen. Dat is voor ons onbegrijpelijk.' De Cauwer zegt dat de bermen kapot worden gereden en dat hun woning tot middernacht trilt door het zware verkeer.

‘Het rotweer heeft invloed gehad op de timing. Vanaf 20 maart gerekend heeft de aannemer nog 29 werkdagen om het werk te voltooien', zegt Daan De Veuster (CD&V), dienstdoende burgemeester. De aannemer kreeg ook extra opdrachten wat het aantal werkdagen verhoogde. ‘De omleiding brengt hinder met zich mee, maar er is ook beterschap in zicht. De volledige heraanleg van de Brugstraat is een zwaar werk, maar zal in minder dan een jaar voltooid zijn.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...