26-03-13

Halve omleidingsweg creëert files in plaats van ze op te lossen

halve-omleidingsweg-creeert-files-in-plaats-van-ze-op-te-lossen-id4290217-620x400.jpgDe zopas aangelegde (onvolledige) ringweg rond Brecht zorgt na één dag openstelling al voor problemen in de Veldstraat. In plaats van de files op te lossen, komen er nog bij. "Iedereen wist dat zoiets stond te gebeuren", reageren de buurtbewoners boos.
Omdat de ringweg niet werd doorgetrokken naar de Lessiusstraat in de richting van Sint-Lenaarts, moet het gewone autoverkeer nu de ring via de Veldstraat verlaten, in het verlengde daarvan de Hofstraat nemen om ten slotte aan het einde daarvan aan de Biest te wachten op groen licht om naar links richting Sint-Lenaarts of naar rechts richting Sint-Job te rijden. Gevolg: files tot en met.
De belofte dat er nu toch vijf miljoen euro wordt vrijgemaakt en de werkzaamheden in 2014-2015 worden uitgevoerd, is maar een kleine pleister op een gapende wonde. Waarnemend burgemeester Daan De Veuster (CD&V) beseft het probleem en laat weten dat er toch al maatregelen werden genomen en er eventueel nog zullen volgen.
Zo wijst hij erop dat er een verbod is ingevoerd in de Hofstraat-Veldstraat voor vrachtwagens van 3,5 ton en meer, plus dat er tussen de huisnummers 1 en 11 in de Hofstraat niet meer aan beide zijden mag worden geparkeerd. "Het beurtelings parkeren in de Veldstraat behouden we, omdat deze maatregel verkeersremmend werkt. Indien nodig moeten de verkeerslichten worden bijgesteld, en er komt ook verscherpt politietoezicht. Voorts volgen we de toestand dag na dag op en evalueren we constant", aldus De Veuster.
JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/halve-omle...

21:07 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Daar moet je nu echt niet voor gestudeerd hebben om te weten dat deze "oplossing" voor problemen zou zorgen.....
idem voor het afsluiten van de oude afrit/oprit richting Breda. Laat die toch open, en enkel voor personenwagens, niet voor vrachtwagens, met als gevolg van een nog betere spreiding van het verkeer.
Die oprit/afrit ligt er toch en veel onderhoud heeft dat niet nodig

Gepost door: Peter | 27-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.