01-04-13

Brandweer Brecht pakt wereldrecord bierbakken klemmen

DSCN0842_JPG_h380.jpgGejuich alom op paasmaandag op het Gemeenteplein in Brecht. Voor de ogen van een massa toeschouwers pakte een viertal van Brandweer Brecht het wereldrecord bierbakken klemmen: drieëntwintig stuks op een rij!

Bedoeling van de recordpoging is dat teams van twee personen tussen hun beide rechtstaande lichamen zoveel mogelijk lege bierbakken gedurende minstens twee seconden kunnen klemmen, zonder dat het hele zootje op de grond valt. Elk duo wordt bijgestaan door twee assistenten die de kratten aanreiken.

Twaalf mannen- en drie vrouwenploegen namen de uitdaging aan om het oude wereldrecord van 19 bakken, gevestigd in Duitsland, aan te vallen. De beste twee resultaten werden neergezet door Brandweer Brecht 1 en Touwtrekvereniging Vandakker uit Sint-Lenaarts met elke 23 stuks. Maar omdat de brandweer slechts anderhalve minuut nodig had om tot dat resultaat te komen, in tegenstelling tot twee minuten voor de Sint-Lenaartse touwtrekkers, wonnen de spuitgasten het pleit. Op de derde stek eindigde de Powerrangers, een touwtrekvereniging uit Overbroek met 22 bakken.

Bij de jongedames ging de overwinning naar touwtrekgroep Grasgrieten uit Overbroek met 17 bakken. Tweede en derde werden respectievelijk de Brechtse Chiromeisjes en de Brechtse KLJ-meisjes (beide teams 16 bakken).

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/brandweer-...

20:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.