16-04-13

Aannemer zet Sint-Job zonder stroom

aannemer-zet-sint-job-zonder-stroom-id4382704-640x410.jpgDe werkzaamheden aan de riolering en de regenwaterleiding ter hoogte van het Max Wildiersplein gingen gisteren van start. Een aannemer zal daar anderhalve maand werken om de riolering van de Sportveldlaan aan te sluiten op het pompstation bij het Max Wildiersplein. Ook de regenwaterleiding van de Brugstraat wordt tijdens deze werkzaamheden aan aangesloten op die van de Sportveldlaan.

Maar op de eerste werkdag, gisteren, liep het al mis. De aannemer doorboorde tijdens grondboringen beide hoogspanningskabels van 1500 volt.
Daardoor kwam een steekvlam vrij en een luide knal kondigde omstreeks 15u15 het stroomverlies aan aan de omwonenden. Eandis was snel ter plaatse maar moest tot 's avonds doorwerken om de kabels te repareren.

"Niets werkt nog in onze woning: we hebben geen licht, internet, telefoon of tv meer. Ook de ijskast en de diepvries doen het niet meer. Hopelijk duurt de panne geen uren meer zodat ons eten niet bederft", zeggen wijkbewoners Tony Wouters (57) en Jan Mampaey (53). "Eten koken of opwarmen voor deze avond zal niet meer gaan. Ik was daarom op weg naar de frituur maar ik besef net dat die gesloten is vandaag. Ik weet ook niet wat ik nog de hele avond moet doen. Op zo'n momenten besef je pas hoe erg wij afhangen van elektriciteit."

Ook nabijgelegen bedrijven en horeca moesten een tijdje sluiten omdat er zonder elektriciteit niet gewerkt kon worden.

De panne werd na een half uur omgeleid zodat enkel de dichtstbijzijnde omwonenden tot 's avonds moesten wachten vooraleer ze weer elektriciteit hadden.

De werkzaamheden zullen nog tot einde mei duren.

Greet Wouters
Foto W&F

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/aannemer-z...

18:51 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

dan heb je echt pech!

Gepost door: elektricien den haag | 24-12-14

Reageren op dit commentaar

hopelijk is dat goed afgelopen

Gepost door: energievergelijker | 31-12-14

Reageren op dit commentaar

Gewoon even vergelijken

Gepost door: energievergelijker | 24-03-15

Reageren op dit commentaar

Gelukkig komt dit niet vaak voor

Gepost door: energievergelijker | 24-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.