16-04-13

Dertienjarige wint Mazda Cup en krijgt auto cadeau

dertienjarige-wint-mazda-cup-en-krijgt-auto-cadeau-id4381675-620x400.jpgEn, wat heb je gewonnen? "Tja, een auto, hé!" Dieter Vermeiren kijkt bedremmeld om zich heen in de Mazda-showroom. Hinkend op twee gedachten, want een jaar lang met een auto mogen rijden, da's een mooie prijs. Maar wat doe je ermee als je maar dertien bent?

Vandaag (maandag, red.) mag Dieter Vermeiren uit Sint-Lenaarts de sleutels van een glanzende auto in ontvangst nemen. Dieter won de Mazda Cup, een regelmatigheidscriterium voor ruiters. "We organiseerden dit criterium voor het eerst", vertelt Denise Dergent van de Turnhoutse manege Dena Stables. "De winnaar zou een auto ter beschikking krijgen. We hadden er niet bij stilgestaan dat ook zo'n jonge gast die prijs in de wacht zou kunnen slepen."

"Ik moest vier proeven rijden en ik won ze alle vier", verklaart Dieter zijn winst. "Ik had gewonnen, maar eigenlijk ook niet. Ons mama zal met de auto rijden. Ik heb dus niets. Ik kan alleen maar hopen dat ze me dit jaar elke dag met de auto naar de school brengt."

Had Dieter de prijs niet liever gewisseld? "Nee, ik vind het wel goed zo", klinkt het bedeesd. Wanneer iemand oppert dat hij de wagen ook had kunnen verhuren aan zijn moeder, zegt hij dat hij daar niet aan heeft gedacht.

GVN

Foto Ton Wiggenraad

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/dertienjar...

18:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.