24-04-13

Het is mooi geweest!

imagesCA030RSL.jpgBeste trouwe volgers van Brechtsnieuws,

Tot onze spijt moeten wij u meedelen dat wij ernstig overwegen om de site stop te zetten. De reden hiervoor ligt buiten onze wil om.

Onze site bestaat ondertussen een 10-tal jaar en verzamelt sindsdien alle nieuwsartikels die verschenen over de gemeente Brecht. Vandaag echter vindt de beheersvennootschap van de Vlaamse krantenuitgevers het nodig om ons 20 euro per artikel aan te rekenen.

Volledig eens zijn we het echter niet met deze rekening. We hebben destijds besloten om de artikels niet aan te passen en het origineel artikel te behouden uit respect voor de schrijvers ervan. We linken het artikel trouwens altijd netjes door naar de betreffende nieuwssite. Dit wordt ons echter niet in dank afgenomen.  Het verzamelen van het nieuws op zich is trouwens al tijdrovend genoeg, om alles nog eens opnieuw te moeten herschrijven...

 

Omdat wij deze site steeds volledig belangeloos hebben bijhouden en nog nooit enige vorm van vergoeding hebben gevraagd, is het voor ons een brug te ver om voor elk artikel te gaan betalen.

Daarom lieve lezers, zal u in de toekomst zelf op zoek moeten gaan naar het nieuws uit uw gemeente. Wij beraden ons intussen nog over een mogelijke oplossing maar die is er op dit ogenblik nog niet.

Wij danken jullie voor de jarenlange trouw en voor de vele reacties die jullie postten.

Peter en Sabine

20:26 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Jammer, heb altijd met veel plezier de artikels gelezen. Hopelijk wordt er toch een oplossing gevonden om alle info van de gemeente te centraliseren en door te spelen aan de geïnteresseerde inwoners. Dank u voor jullie jarenlange inspanningen.

Gepost door: marijke Discart | 25-04-13

Reageren op dit commentaar

zeer jammer ! heb 30jaar in St Job gewoont en woon nu in t'stad Antwerpen ,en zo kon ik nog altijd weten hoe het was in St Job en Brecht. Ik moet jullie echt feliciteren voor de vele artikels dat jullie hebben door gegeven, het was altijd zeer leerzaam en interressant !daarmee vindt ik het heel jammer .......

Gepost door: raymond mabille | 25-04-13

Reageren op dit commentaar

Jammer! maar het idee nog niet opgeven! Een aantal (groot -) Brechtenaren moeten de koppen bij elkaar steken om dit initiatief levendig te houden. Verenigingen kunnen hier ook hun ideeën kwijt!

Gepost door: Marc Roels | 26-04-13

Reageren op dit commentaar

Dat vind ik enorm jammer, jullie nieuwsbrief is zowat de enige die ik echt bekijk en lees.
Toch hartelijk dank voor jullie jarenlange en belangeloze inzet om ons te informeren over het reilen en zeilen in onze gemeente.

Gepost door: Karina de Hoog | 26-04-13

Reageren op dit commentaar

Erg triest om zulke beslissing te moeten ondergaan. Toch niet ophouden met de site ... desnoods met eigen berichtjes, hoe klein dan ook !
Zelf geboren Sint Jobbenaar en uitgeweken naar Limburg hoop nog verder te mogen rekenen op uw berichtjes over mijn geboortestreek !

Gepost door: Jef De Meyer | 27-04-13

Reageren op dit commentaar

exelent blog with nice stories. BRAVO

Gepost door: winmasters | 29-10-14

Reageren op dit commentaar

I like this idea! As for me I always try to support such way

Gepost door: http://dissertation-writingservices.org/ma-dissertations-com-review/ | 03-01-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.