22-05-12

citaat van de dag

741573121_39.jpgKan je helaas niet succesvol zijn in de bh's en korsetten, schakel je naadloos over op frikandellen en kroketten!

21:06 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVannacht is het wisselend bewolkt en in de avond is er eerst nog kans op onweersbuien, voornamelijk in het centrum en oosten van het land. In de loop van de latere avond wordt het overal droog. Na middernacht komt er op veel plaatsen veel lage bewolking opzetten. Aan zee en in de Ardennen wordt het zelfs mistig. De naar het west-noordwesten krimpende wind luwt en wordt zeer zwak. De minima liggen landelijk tussen 10 en 13 graden. Morgen is het eerst op veel plaatsen zwaar bewolkt en nevelig of mistig. In het noordoosten komen er dan weer opklaringen voor vanaf de ochtend. In de loop van de voormiddag krijgen we overal een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. Enkel aan zee blijft het nog enige tijd somber. In het binnenland kan er later een bui voorkomen, eind van de namiddag eventueel met onweer. De maxima liggen rond 24 graden, aan zee rond 17 graden.             

21:01 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het verkeer in met fluo en helm

verkeersweek_de_brug_3_JPG_h380.jpgDe verkeersweek op Basisschool de Brug draaide weer op volle toeren. Honderden kinderen fietsten de schoolpoort binnen. Gewapend met een fietshelm en een fluovestje stonden ze paraat om het verkeersparcours aan de voetbalvelden van Sint-Job te verkennen.

'Eerst controleren of iedereen met de fiets aan de hand naar de schoolpoort stapten, daarna vertrokken we klas per klas en op één lange rij naar het verkeersparcours. Tijdens dit fietstochtje werden de verkeersregels die in de klas waren aangeleerd, toegepast. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, werd de groep in de tweeën gesplitst. Eén groepje mocht met de fiets het verkeerspark verkennen. De agent keek toe of de verkeersregels juist werden toegepast. Voorrang verlenen, stoppen voor een rood verkeerslicht, etc., waren enkele van de aandachtspunten waarmee de agent rekening mee hield', vertellen de kinderen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

20:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

4de garageverkoop van de Gezinsbond was een geweldig succes.

_MG_7497.jpgZondag 20 mei organiseerde de Gezinsbond van Sint-Job voor de vierde maal een garageverkoop. Meer dan 150 gezinnen verkochten tweedehandsgerief vanuit hun eigen garage. Heel Sint-Job leek één grote markt, in alle straten en straatjes zag je fietsers, wandelaars en bestelwagens met mensen, op zoek naar leuke, handige, goedkope spullen.

En de zon scheen! Niet enkel aan de hemel, maar ook op alle gezichten, zowel bij kopers, verkopers als toevallige voorbijgangers! Het was een gezellige drukte in Sint-Job-in-’t-Goor.

Ook volgend jaar organiseert de Gezinsbond weer een garageverkoop, vermoedelijk einde mei.

_MG_7500.jpg

20:48 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-12

Malafide Britse dakwerkers zijn weer actief in onze regioBrecht

imagesCA716NZN.jpgBij verschillende Antwerpse politiezones zijn er de jongste weken weer meldingen binnengelopen over malafide dakwerkers. Ook in Antwerpen werden de oplichters gesignaleerd.

Net als vorige zomer steekt de plaag van de oprit- of dakoplichters weer de kop op. Daarbij worden mensen in eerste instantie benaderd door arbeiders, die hen wijsmaken dat ze aan een schappelijke prijs herstellingen aan de oprit of het dak vrijwel onmiddellijk kunnen uitvoeren.

Eenmaal goedgelovige inwoners hebben toegehapt en de werken zijn opgestart, vragen de malafide klusjesmannen voorschotten in cash geld voor hun 'diensten'. Zodra ze dat geld in handen hebben, verdwijnen de arbeiders met de noorderzon.

De lokale politie Voorkempen heeft de afgelopen maand al enkele meldingen in die zin ontvangen. Het gaat telkens om dakwerkers die rijden met voertuigen met Engelse of Ierse nummerplaten.

Onlangs is zo nog in Brecht een bejaard koppel voor 65.000 euro opgelicht.

Onder meer de politie Voorkempen vraagt aandachtig te zijn en niet in te gaan op verdachte voorstellen.

Ze raadt inwoners ook aan om bij dergelijke voorstellen contact op te nemen met de politie.

Vorige zomer was het Antwerpse parket alvast een onderzoek naar de oplichters gestart, nadat er een resem aangiftes waren binnengelopen bij lokale politiekorpsen.

De oplichters vragen voorschotten voor hun 'diensten'. Zodra ze dat geld in handen hebben, verdwijnen ze.

21:18 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Top 10 zoekopdrachten brechtsnieuws.be 21/05/1012 (42)

3429750809_23.jpg1-1 chitaat-van-de-dag 42w

2-2 binnenspeeltuin-kikkerland 7w

3-3 plechtige-opening 16w

4-6 frituren-in-brecht 3w

5-N sint-jobse-kermis 1w

6-N sint-job-in-t-goor-jaarmarkt 1w

7-7 politie-voorkempen 3w

8-N sint-job-zomert 1w

9-N hebt-u-al-geluisterd naar Radio Contrast 107.6 fm 1w

10-9 aantal graven 3w

Bezoekers per Week 539

18:46 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

citaat van de dag

741573121_39.jpgSoms komen er mensen in je leven waarvan je onmiddellijk weet dat ze er thuishoren.

18:37 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond vallen er eerst nog een aantal buien in het centrum en oosten. Er kan nog steeds onweer voorkomen. In de loop van de avond nemen de buien in aantal af en tegen middernacht is het overwegend droog. Na middernacht echter, kunnen er zich opnieuw enkele buien aanmelden. De onweersdreiging neemt af, maar een lokale donderslag blijft mogelijk. In het westen is het aanhoudend overwegend droog. Zacht bij minima rond 13 graden. Morgen is het half tot zwaar bewolkt in de ochtend met lokaal nevel en vooral in het oosten kans op mist. Nadien volgen er meer opklaringen, maar hier en daar kan ook een bui tot ontwikkeling komen. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. In het westen blijft het echter overwegend droog en in de loop van de namiddag wordt het overal droger met bredere opklaringen vanuit het noordoosten. De maxima liggen rond 23 graden.             

18:30 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-12

Burgemeester Luc Aerts en de Antwerps-Wase Kamer van Koophandel werken aan een bedrijfsvriendelijke gemeente.

ONDERTEKENING CHARTER BEDRIJFSVRIENDELIJKE GEMEENTE.jpgNadat de Kamer van Koophandel haar voornaamste wensen uit haar verkiezingsmanifest voor de komende gemeenteraadsverkiezingen toegelicht had, ondertekenden de partijen het “Charter van Bedrijfsvriendelijke Gemeente”.

Hierin erkent burgemeester Luc Aerts de grote waarde van de bedrijfsvriendelijkheid van zijn gemeente, alsook dat de ondernemers belangrijke partners zijn in het gemeentelijk weefsel.
Specifiek voor Brecht wees burgemeester Luc Aerts enerzijds op de totale afwezigheid van gelijk welke vorm van bedrijfsbelastingen in Brecht en anderzijds op de aanwezigheid van een KMO-loket en een ambtenaar voor lokale economie om ondernemers op lokaal niveau bij te staan.
Daarnaast biedt de uitbreiding van KMO-zone “De Ring” nieuwe mogelijkheden, in het bijzonder voor zonevreemde bedrijven uit de eigen gemeente, terwijl de afronding van ruimtelijke uitvoeringsplannen meer mogelijkheden en zuurstof aan eigen bedrijven geeft.
Tenslotte werd er in deze legislatuur – ook zeer belangrijk voor ondernemers – veel aandacht besteed
aan het mobiliteitsvraagstuk : de trein en het station zijn een succes en de bouw van een ringweg
rond Brecht-centrum, gekoppeld aan de bouw van een nieuw op- en afrittencomplex aan de E19,
is volop in uitvoering. Fijntjes sloot hij af met de bedenking dat, ofschoon er in Brecht al ruim 30 jaar
over deze ringweg gepalaverd werd en niemand er nog in scheen te geloven, deze nu dankzij de niet
aflatende inspanningen van het gemeentebestuur wel een realiteit is.

22:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ter land, ter zee en in de lucht, zeepkistenrace te Sint Lenaarts

Jeugdhuis Den Dijk organiseerde met steun van Jeugdwerking Brecht deze namiddag een zeepkistenrace in Sint-Lenaarts. Goed weer, heel wat toeschouwers, en originele "zeepkarren": dus meer dan geslaagd!

15 ploegen namen deel. De aspiranten van Chiro Brecht (Rommelbak) wonnen deze editie en nemen dus het vat mee naar De Kroon. Op 2 eindigden de Tomatenplukkers uit Meerle en op een verdienstelijke 3de plaats finishte Jeugdhuis 't Jop. De originaliteitsprijs ging naar The Jouncies are deere - KLJ Meerle en de Aspi's van Chiro Brecht kregen de prijs voor de pechvogels. Bedankt deelnemers en organisatoren (Jeugdhuis Jh Den Dijk, Jeugdwerking Brecht, Jeugddienst Brecht)!

546294_3976376976935_1505931738_3396603_163309573_n.jpg

546681_3976377216941_1505931738_3396604_1436438523_n.jpg546223_3976379577000_1505931738_3396612_336858443_n.jpg

22:12 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grafconcessies en verstreken grafrust in Brecht.

brecht monumenten.jpgOp de verschillende begraafplaatsen in de fusie Brecht liggen een aantal graven waarvan de termijn verstreken is. Aan de betreffende graven werd deze maand een bericht geplaatst gedurende een termijn van één jaar.

Sommige graven liggen op grond waarvan de concessietermijn verlopen is. Tot 2 april 2013 kan er een aanvraag ingediend worden om de concessie met 30 jaar te verlengen, mits betaling van een bedrag van 250 euro voor een enkel graf of 500 euro voor een dubbel graf. Ook de graven in gewone lijn die ouder zijn dan 20 jaar worden voorzien van een bordje. Er wordt er gedurende een jaar aan de ingang een lijst uitgehangen van de graven die in aanmerking komen om ontruimd te worden. De bloemstukken en andere gedenktekens op de grafzerken die niet verwijderd zijn, worden eigendom van de gemeente.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=21776

01:15 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Techniek in de basisschool

techniek_JPG_h380.jpgHet derde leerjaar van basisschool De Brug leert ook de knepen van techniek kennen.

'In het derde leerjaar proberen we tijdens het schooljaar voldoende aandacht te besteden aan techniek. De jongste opdracht die de kinderen van 3C kregen was niet simpel. Maak een zo stevig mogelijke toren. Ze kregen enkel plakband en kranten en uit dit materiaal moest een stevige toren verrijzen', vertelt leerkracht Hans van Limpt.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

01:10 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Veilige en goed uitgeruste speelpleintjes: een prioriteit!

ddv-nieuws-22.jpgDe afgelopen 6 jaar werd door het Brechtse gemeentebestuur meer dan ooit geïnvesteerd in bijkomende speelpleintjes. Op die manier proberen we tegemoet te komen aan de wensen van meerdere wijken om te voorzien in een veilig en goed uitgerust speelpleintje. Voor het ontwikkelen van nieuwe, of opwaarderen van bestaande speelruimten, werd een stappenplan ontwikkeld. Een van de "stappen" is overleg met de buurt. Op die manier krijgen ook de buurtbewoners inspraak in de plannen.

Zeer recentelijk werd het speelpleintje "Patrijsnest" in de Patrijslaan voorzien van degelijke speeltuigen. Deze speelzone kreeg een klimklauter toestel met glijbaan, een schommel en een klimrek. Na het afwerken van de ondergrond met een valbescherming, zijn de speeltuigen binnenkort klaar voor gebruik.

http://daandeveuster.be/nieuws.php#11

00:52 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-05-12

citaat van de dag

741573121_39.jpgSpreek tegen elke vrouw alsof je verliefd op haar bent, tegen elke man alsof hij je verveelt.

08:23 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVandaag is het eerst overal droog bij een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Maar halfweg de voormiddag kan er in het oosten lokaal al een bui voorkomen. Na de middag worden de stapelwolken ook in het centrum wat omvangrijker, maar het blijft wel zo goed als droog. Enkel in het oosten (Ardennen) vallen er een aantal buien. De maxima liggen rond een landelijk gemiddelde van 20 graden. Er staat een zwakke ZW-wind. Vannacht is het eerst nog een tijdje wisselend bewolkt en, op een enkele bui na, zelfs overwegend droog. Maar tegen middernacht komt er meer bewolking opzetten vanuit het zuidwesten, later gevolgd door perioden met regen of enkele pittige buien. Tegen de ochtend kan er ook al een onweer voorkomen. De minima liggen in Vlaanderen tussen 11 en 13 graden. Er staat een zwakke wind uit het noord-noordoosten.             

08:21 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-12

Informatie over archeologische opgravingen ‘De Ring’

museum_brecht_expo_013_jpg_h380.jpgDonderdag 24 mei worden de Brechtenaren geïnformeerd over de resultaten van de archeologische opgravingen bij de werken aan de ring rond Brecht.

Uit vorige archeologische opgravingen en bevindingen in Brecht weten we al dat Brecht van in de prehistorie bewoond werd. Er werden in het verleden al verschillende historische bewoningsporen aangetroffen op verschillende sites binnen de gemeente. Op de informatieve lezing op donderdag 24 mei 2012 komt de deelnemer meer te weten over de voorlopige resultaten van de archeologische opgravingen aan ‘De Ring’.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

14:06 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

citaat van de dag

741573121_39.jpgHet is met rijkdom net als met zeewater, hoe meer je ervan drinkt, hoe dorstiger je wordt.

13:58 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanmiddag wordt het meestal zwaar bewolkt tot betrokken, opklaringen zijn er niet of nauwelijks. En de neerslagkansen worden ook wat groter. Her en der valt er dan ook al eens wat lichte regen of motregen. Grote neerslaghoeveelheden worden zeker niet verwacht. Tussendoor blijven er trouwens ook nog drogere perioden voorkomen. De maxima liggen gemiddeld rond 17 graden, er staat een matige zuid-zuidwestenwind. Vannacht is het eerst zwaar bewolkt tot betrokken, maar het is vaak droog. Al kan er ook nog steeds wat lichte regen of motregen vallen. Na middernacht komen er vanuit het zuidwesten meer opklaringen opzetten en dan blijft het de rest van de nacht overwegend droog. Het wordt bovendien een zachte nacht met minima in Vlaanderen tussen 10 en 11 graden. De wind uit het zuid-zuidwesten luwt wat en wordt overwegend zwak.

13:56 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zeepkistenrace aan het kanaal

telandterzee_jpg_h380.jpgDe jeugdraad, jeugdhuis Den Dijk en de jeugddienst bundelen dan de krachten voor de organisatie van de zeepkistenrace 'Te Land, Ter Zee en In De Lucht'.

Op zondag 20 mei tussen 14.00 en 17.00 uur staat de omgeving van Brug 9 in Sint-Lenaarts weer op stelten. Via een schans worden de zeepkisten gelanceerd voor een waanzinnige afdaling. Spektakel gegarandeerd! 'En wat is nu een zeepkistenrace zonder een publiek?! Daarom doen wij een warme oproep naar jullie om een kijkje te komen nemen en onze deelnemers aan te moedigen tijdens deze wedstrijd', nodigen de organisatoren uit.

http://www.jeugdwerkingbrecht.be/

13:55 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zomeractiviteiten Jeugddienst Brecht

imagesCAQ2ZEF6.jpgVanaf deze maandag 21 mei 2012 om 18.30 uur kunnen mensen online inschrijven voor de zomeractiviteiten van de jeugddienst van de gemeente Brecht. Je vindt deze hier:

http://www.jeugdwerkingbrecht.nl/e107/e107_files/download...

Snel zijn is de boodschap want vol is vol!!

 

13:47 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

gezocht: verloren papegaai

imagesCAZMGFIQ.jpgEen dame, wonend in de Miksebaan nr 1 te Brecht is haar papegaai kwijt.  Heeft u hem gezien?

De dame heet Anny Hulselmans, telf. : 03 633 26 53. U mag gerust contact met haar opnemen.

12:51 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-12

citaat van de dag

741573121_39.jpgNieuwe bezems keren goed, maar oude bezems kennen de hoekjes

08:32 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVandaag is het flink zonnig in de ochtend, maar de dag neemt wel een frisse start. De zon moet echter in de loop van de dag plaats ruimen voor toenemende hoge en middelhoge wolken vanuit het zuidwesten. Na de middag wordt het zelfs zwaar bewolkt vanaf de Franse grens. Het blijft evenwel overwegend droog tot de avondperiode. Er staat een zwakke tot matige ZZO-wind, waarbij warmere lucht wordt aangevoerd. Maxima rond 15 graden. Vanavond en vannacht wordt het overal zwaar bewolkt tot betrokken en vanaf de Franse grens komt er soms wat lichte regen of motregen opzetten. De rest van de nacht verloopt dan ook licht regenachtig, al worden er zeker geen grote hoeveelheden neerslag verwacht. Er komen trouwens nog geregeld drogere perioden voor. Het wordt een zachte nacht met minima in Vlaanderen tussen 7 en 9 graden. De OZO-wind waait zwak tot hooguit matig.             

08:29 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

speelkriebels

jwb brecht.pngWe proberen de kinderen een zo leuk mogelijke vakantie te doen beleven. Daartoe proberen we voor elk kind zo veel mogelijk speelkansen te creëren. Animatoren bereiden activiteiten voor waaruit de kinderen kunnen, maar niet hoeven te kiezen. Er zijn ook steeds animatoren aanwezig om de kinderen materiaal of spontane speelimpulsen aan te bieden. We nodigen alle kinderen uit om mee te komen te spelen!Wat: speelplein ‘Speelkriebels’Waar: Bethaniënlei 5, Sint-Job-in-‘t-Goor (volg de blauwe pijltjes)Wanneer: elke weekdag van 3 juli t.e.m. 30 augustus 2012 (niet op 15 augustus), van 9.00 tot 16.00 uur. Voor- en naopvang ter plaatse vanaf 07.30 uur en tot 18.00 uur. Leeftijd: 6 (geboortejaar 2006)-12 jaarPrijs: 1,25 euro per dag; 0,75 euro voor vooropvang (voor 08.30 uur); 0,75 euro voor naopvang (na 16.30 uur)Meebrengen: speelkledij die vuil mag worden, speelplein-ID en lunchpakket, regenjas, koek en drankjeZoals steeds wordt er vanuit heel Brecht ook gratis busvervoer voorzien naar Sint-Job-in-‘t-Goor. Dit is het busschema: Parking voetbal (Houtstraat Sint-Lenaarts): 8:25 16:34
Stekelbees/Den Brengel (Mudaeusstraat 6, Brecht): 8:30 16:29
Kruispunt Molenstraat/P. Verbernelaan: 8:33 16:26
Schotensteenweg - lijnbushalte Molenveld (Overbroek): 8:35 16:24 Andrélaan/Rommersheide:8:40 16:19
Lochtenbergplein (Sint-Job-in-'t-Goor) 8:48 16:11
Stekelbees (Hogebaan 4, Sint-Job-in-'t-Goor): 8.53 16.06In de loop van juni zal de zomerfolder verdeeld worden. Daarin staan alle dingen die je moet weten nog eens netjes opgesomd. Inschrijvingsformulieren, speelplein-ID’s en beurtenkaarten van de paasvakantie blijven ondertussen geldig. Nieuwe inschrijvingen zijn welkom op de jeugddienst vanaf 21 mei. Daar kan je tot het begin van de zomer ook speelbeurtenkaarten en speelplein-ID’s verkrijgen. Vanaf 3 juli kan je daarvoor terecht op het speelplein zelf. 

http://www.jeugdwerkingbrecht.nl/e107/news.php?extend.45.1

08:25 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Firma Luyckx plaatst eigen verkeerslichten

3318248340_5.jpgDe firma Luyckx is bereid om aan haar in- en uitrit op de Abdijlaan in Brecht op eigen kosten verkeerslichten te plaatsen. De gemeenteraad gaat akkoord met dat voorstel.

Er komt in de Abdijlaan in Brecht een snelheidsbeperking tot 70 kilometer per uur. Die beslissing werd genomen omwille van de veiligheid en om eenvormigheid te bekomen met de Waterstraat in Schilde, die in het verlengde ligt.

De firma Luyckx, gespecialiseerd in de distributie en de service van machines in de burgerlijke bouwkunde, de goederenbehandeling en de landbouw, wil aan de veiligheid extra bijdragen door aan de op- en uitrit van het bedrijf op eigen kosten driekleurige verkeerslichten te laten plaatsen. De kostprijs bedraagt iets meer dan 35.500 euro.

Op die manier wil Luyckx ook de chauffeurs beschermen die er geregeld op- en aanrijden. Het gaat dagelijks om zowat 350 verkeersbewegingen.

Na het plaatsen van de verkeerslichten worden die overgedragen aan de gemeente Brecht, maar de firma zelf zorgt voor de bediening en het onderhoud van de signalisatie.

08:13 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Jazzconcert zaterdag 19 mei om 20.30u

v_brecht_blauw_medium.gifDe Vaganée - del Ferro Group was in de jaren negentig het meest succesvolle jazzkwartet in de Benelux. De bezigheden van Vaganée met het Brussels Jazz Orchestra en de solocarrière van del Ferro met Opera Meets Jazz zetten de groep op non-actief. In 2008 waren ze al eens in Brecht en nu herrijst het legendarische kwartet opnieuw uit zijn as. Het optreden vindt zaterdag 19 mei om 20.30u plaats in GC Jan Vander Noot, Mudaeusstraat 9 in Brecht. Toegang bedraagt 12 euro aan de kassa en 10 euro in voorverkoop.

cultuurdienst@brecht.be

08:08 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zomerwerking jeugddienst

v_brecht_blauw_medium.gifEr valt deze zomer weer heel wat te beleven voor de jeugd van Brecht! Hier vind je alle documenten met nuttige informatie over de zomerwerking van de jeugddienst.

Inschrijven voor de zomeractiviteiten kan ook digitaal, klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

http://www.brecht.be/VRIJETIJDTOERISME/Jeugd/Zomerwerking...

08:01 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Schadelijke distels op jouw grond?

185578153_27.jpgEigenaars en gebruikers van gronden hebben de verplichting schadelijke distels te bestrijden. Het is verplicht zowel de bloei, zaadvorming en uitzaaiing efficiënt te bestrijden, voornamelijk in de periode van half april tot begin juni. Het gaat om de akkerdistel, speerdistel, kale jonker en kruldistel. Bij voorkeur gebeurt de bestrijding zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Bij blijvende nalatigheid is ambtshalve bestrijding mogelijk op kosten van de overtreder.

Info : milieudienst, Wendy Neirynck, Gemeentepark 1, 03 660 25 63 of wendy.neirynck@brecht.be

http://www.brecht.be/Nieuwsartikels/tabid/869/articleType...

07:58 Gepost door De redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Louisa Hermans blaast 100 kaarsjes uit

100-jarige_Louise_Hermans_1_JPG_h380_JPG_568.jpgFamilie en buren hebben in 't Veerle de honderdste verjaardag van Louisa Hermans gevierd. De krasse dame woont nog alleen, kookt haar eigen potje en verzorgt een bloementuin.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=K8...

07:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verontwaardiging over achtergelaten poesjes

poesje_jpg_h380.jpgBuurtbewoners zijn verontwaardigd omdat poesjes zijn achtergelaten in een schoendoos.

'Zaterdag bemerkte ik op het kleine kruispunt van de Grijspeerd en Kloosterakkerweg, een gesloten schoendoos. Zondag 13 mei, heeft iemand deze schoendoos geopend. Er lagen drie kleine katjes in', meldt een lezeres. De buurtbewoners zijn verontwaardigd en vinden dat wie kleine katjes heeft die op een andere manier aan iemand kan bezorgen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

07:51 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |