18-06-12

Computers voor verkiezingen

imagesCA301GGC.jpgMet het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober koopt het gemeentebestuur drie nieuwe computers aan. Na een offerte werd de aankoop toegewezen aan Elche uit Brecht voor 2655 euro.

20:45 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gemeente twee kerken rijker

naamloos.pngUit onderzoek is gebleken dat de gemeente Brecht niet uitsluitend eigenaar is van de kerktorens, maar van de volledige Sint-Michielskerk in Brecht-centrum en van de hele Sint-Leonarduskerk in Sint- Lenaarts. Het gaat om twee beschermde gebouwen.

Dat nieuwe gegeven kwam aan het licht toen bleek dat het gemeentebestuur van Brecht duizend euro extra had ingeschreven voor het betalen van de brandverzekering van zowel het schip van de Sint-Michielskerk als van dat van de Sint-Leonarduskerk.

Gemeenteraadslid Leo Nicolaï (CDB) vroeg naar het waarom van de stijging van die brandverzekering.

Burgemeester Luc Aerts (CD&V) antwoordde dat het schepencollege zopas had ontdekt dat niet alleen de torens, maar ook de kerkschepen van beide beschermde gebouwen tot het gemeentelijke patrimonium behoorden.

Vandaar de verhoging van de verzekeringspremie.

De burgemeester voegde eraan toe eveneens verrast te zijn door die ontdekking. "Iedereen was ervan overtuigd dat de kerkfabrieken eigenaars waren van beide schepen en de gemeente van de torens. Dat is dus niet het geval. Nu blijkt dat de gemeente sinds mensenheugenis eigenaar is van beide kerkschepen, maar dat alleen de torens verzekerd waren tegen brandschade. Die anomalie trekken we nu recht. Stel dat er brand uitbreekt, dan zijn we nu volledig gedekt."

Dat alles brengt met zich mee dat de gemeente Brecht door het bezit van dergelijk patrimonium qua eigendommen ettelijke miljoenen euro's rijker blijkt te zijn. "Of we daar blij om moeten zijn, laat ik in het midden. In de praktijk zal er, buiten het betalen van die verzekeringspremie, niets veranderen, want de kerkfabrieken zijn hoe dan ook wettelijk verplicht hun gebouwen te onderhouden en in te staan voor de erediensten. Pas als die instanties in geldnood komen, moet de gemeente financieel bijspringen."

Vallen er nog andere appels uit de kast? "Wat de kerkgebouwen betreft, niet", weet Luc Aerts nu zeker. "We hebben de zaak verder onderzocht en kwamen tot de slotsom dat alle andere kerkschepen in de gemeente eigendom zijn van de bijbehorende kerkfabrieken."

20:42 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

5 augustus 2012: Zomerpicknick op de Brechtse Heide!

brechtse%20heide%20promo%20fotoboek.jpgUnieke natuur, een prachtig landbouwlandschap, weidse bossen, heggen en houtkanten, poelen, de trappistinnenabdij, de typische zandwegen en heiderelicten…. de Brechtse Heide is de moeite waard!

Kom op 5 augustus naar de zomerpicknick van het Regionaal Landschap de Voorkempen en ontdek het boeiende verhaal van de Brechtse Heide!
We zijn allen te gast op de boerderij van Danny Matthysen. Op deze toplocatie word je verwend met een heerlijke picknick op een gezellig boerentuinterras en maak kennis met het Leader-project “Brechtse Heide, de moeite waard”.

Tal van activiteiten
Voor de hele familie valt er die dag heel wat te beleven. Kom meespelen met het boerenspel, knutsel mee in één van de workshops, leer lasso gooien en klim naar de top van de strobalentoren. Ontdek ook het prachtige landschap met de kickbike of de huifkar en ga op pad naar de fauna-akkers.
Een gezellig openluchtcafé en het marktje met streek -en hoeveproducten maken je namiddag compleet!

http://www.rldevoorkempen.be/r/default.asp?iId=JHFIFGI

20:33 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Structureel onderhoudswerken E19

werken E19 juli 2012.jpgOp vrijdagavond 29 juni start de aannemer met de onderhoudswerken aan de E19 tussen Brecht en Meer richting Nederland. Er wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. De werken duren tot en met zaterdag 7 juli. Het texacotankstation zal niet bereikbaar zijn vanaf de E19 op woensdag 4 juli en vrijdag 6 juli. De afrit nr 1 Meer (richitng NL) zal afgesloten zijn tijdens de werken. Verkeer voor Meer richting NL dient ofwel vooraf via Loenhout te gaan, ofwel doorrijden naar Transsportzone en daar keren en afrit nr 1 richting Antwerpen nemen.

20:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-12

Gemeenteraadsverkiezingen Brecht - Grijs en wijs

GROEPSFOTO +60.JPG

Zoals U ondertussen vernomen hebt, zal CD&V-CDB zijn lijst voorstellen op zaterdag 23 juni aanstaande om 10.00 uur
in zaal L'artisjok (Dorpsstraat 50, Sint-Lenaarts).

Servais Verherstraeten, Staatssecretaris voor staatshervorming en Regie der Gebouwen, komt zijn steun betuigen aan de lijst van CD&V-CDB, en zal aanwezig zijn op de lijstvoorstelling. De staatssectretaris zal van de gelegenheid gebruik maken om een toelichting te geven over de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde die op korte termijn zal gerealiseerd worden.

CD&V-CDB is de overtuiging toegedaan dat, wil een kandidatenlijst evenwichtig kunnen genoemd worden, er op diverse vlakken een evenwichtige spreiding moet aanwezig zijn : uiteraard tussen mannen en vrouwen, maar ook tussen de verschillende deelgemeenten en zeker ook wat de diverse leeftijdsgroepen aangaat.

Gelet op de sterke vergrijzing van onze bevolking, dienen senioren dan ook prominente plaatsen op onze verkiezingslijst in te nemen. En telkenmale betreft het senioren die hun sporen reeds meer dan verdiend hebben: dus inderdaad niet alleen grijs, maar ook wijs !

Of anders gezegd : zij staan borg voor een beleid met aandacht voor senioren en hun problemen.

Op de bijgevoegde foto vindt U, geschaard rond lijsttrekker en burgemeester Luc Aerts (van links naar rechts): Maria Vochten (lijstduwer), Cecilia Dierckx (4de plaats), Vic Meeusen (27ste plaats) en Jos Matheeussen (16de plaats - lijsttrekker 2de kolom).

Samen met de ploeg van CD&V-CDB willen zij in de loop van de volgende bestuursperiode prioriteit geven aan aangepaste seniorenvoorzieningen, waarbij de aandacht in het bijzonder uitgaat naar betaalbare en veilige huisvesting voor senioren.

http://brecht.cdenv.be/nieuws/gemeenteraadsverkiezingen-b...

21:40 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Paaltjes

imagesCA1JYTER.jpgOm de doorgang voor voertuigen tussen de Sorbenlaan en de Kromvenlaan in Brecht te verhinderen, stonden er paaltjes. Alleen fietsers en voetgangers mochten door. Deze paaltjes werden tijdelijk weggenomen omdat er werkzaamheden plaatsvonden. Intussen staan ze er weer. Om wettelijk in orde te zijn, stemde de gemeenteraad een politiereglement. Dat was voorheen niet het geval.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/paaltjes-3...

13:48 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tweede nieuw jeugdhuis op komst

ddv-nieuws-30.jpgDe plannen voor het jeugdhuis in Sint-Lenaarts worden nu heel concreet. De lastvoorwaarden zijn zo goed als klaar en spoedig kan de bouwvergunning worden aangevraagd voor dit innovatief en duurzaam gebouw. Jeugdhuis Den Dijk krijgt dus een realistisch perspectief om te kunnen beschikken over een vaste stek.

Wat mij betreft had de planfase voor het Sint-Lenaartse jeugdhuis sneller vooruit mogen gaan. De eerste ontwerpen bleken echter spijtig genoeg financieel niet realistisch. Daarna werd door het gemeentebestuur de opdracht gegeven een nieuw ontwerp uit te werken. De bedoeling is dat het gebouw wordt opgetrokken in de voormalige tuin van de groendienst, naast het duivenlokaal, aangrenzend aan de recreatiezone van De Pothoek.

http://www.daandeveuster.be/nieuws.php#14

13:15 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-12

Elshoutlaan

brecht monumenten.jpgHet speelpleintje en de hondenweide in de Elshoutlaan in Sint-Job worden heringericht. De overblijvende ruimte om te voetballen blijft bestaan, maar zal iets kleiner worden. Er komen geen hondenspeeltuigen, geen bijkomende parkeerplaatsen en geen extra verlichting. Naast de hondenweide verschijnt een groene buffer en er komt een wandelpad door het achterliggende bos. De groendienst werkt aan een oplossing voor de drassige weide, die mogelijk wordt opgehoogd. JVS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/elshoutlaa...

09:01 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hommeles bij (H)eerlijk Brecht

imagesCAX1FVLR.jpgHet gaat niet goed met (H) eerlijk Brecht. Een zestal kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen haakt af.

Nadat eerder al enkele kandidaten voor de lijst van (H) eerlijk Brecht afmeldden, geeft nu ook bestuurslid Leo Dirickx er de brui aan. Vooral het feit dat volgens hen het ontslag van gemeenteraadslid Tony Wouters niet correct gebeurde, zou aan de basis liggen van deze ontslagen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

08:57 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVandaag domineren wolken in het zuidoosten van het land en daar kan de hele dag periodiek wat regen vallen. In het westen is het meestal droog en vooral aan zee laat de zon zich geregeld zien. Na de middag deint de regen in het zuidoosten uit naar het centrum, maar in het westen blijft het vaak droog. Pas eind van de namiddag kunnen er enkele buien voorkomen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig, aan zee vrij krachtig. Vanavond is het op een lokale bui na, meestal droog. In het zuidoosten kan er eerst nog wat lichte regen vallen. Vannacht wordt het overal droog en de opklaringen worden almaar breder. Later is het dan ook meestal licht bewolkt en het kwik daalt in Vlaanderen naar 11 of 12 graden. In de Ardennen liggen de minima rond 8 of 9 graden. De aanvankelijk nog matige tot vrij krachtige ZW-wind gaat stilaan een beetje luwen.

08:31 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aan alle sympathisanten van (H)eerlijk Brecht,

imagesCAX1FVLR.jpgDit schrijven wil ik richten aan alle mensen die met de vorige verkiezing voor de partij of voor mij hebben gekozen.

6 jaar geleden kwam (H)eerlijk Brecht tot stand vanuit een visie dat de kleine mankementen, door de mazen van het net, verloren gingen in de grote beslommeringen die door een gemeente moeten opgevangen worden. Bushaltes waar de verlichting van stuk was, straten die gaten vertoonden, veiligheid zoals een zebrapad enz…. Vermits Sint Job echt wel groot wordt als deelgemeente van Brecht moest er ook een partij komen die de belangen van Sint Job meer ter harte nam en daarin gericht een stukje van de sturing mee wou dragen. Vanuit dat idealisme is (H)eerlijk Brecht opgericht.

Met vallen en opstaan hebben we de eerste legislatuur er bijna opzitten. Binnen de partij was er een bewegende kern van mensen die mee vanaf het eerste uur, als politieke leken (net zoals mezelf) zijn begonnen, maar gaandeweg hebben afgehaakt wegens een tekort aan tijd en of andere interesses .

Vanuit een dip rond de voorbije feestdagen heb ik mijn eerste plaats op de lijst afgegeven aan de voorzitter omdat ik meer op de achtergrond wou meewerken. Dit omdat de druk vrij groot werd. Tenslotte had ik ook het gevoel dat de ploeg wel mee vergaderde maar zelf weinig op het veld werkte, waardoor er vrij veel op mijn eigen nek terecht kwam, en wou ik zo de groep meer in beweging zetten om de verantwoordelijkheden mee te delen.

Op dat moment is onze voorzitter een volledig andere visie beginnen profileren waarin hij zichzelf enorm naar voor zette met de ambitie om een belangrijke plaats in de gemeenteraad te kunnen bekleden. Van de idealistische HB gedachtegang van het eerste uur blijkt weinig over te schieten.

Vanaf het ogenblik dat ik mezelf de derde plaats gaf op de komende lijst, komt van her en der (binnen en ook buiten de partij) de bedenking dat dit voor (H)eerlijk Brecht een stap achteruit zou zijn om aldus nog de nodige zetels binnen de gemeente te kunnen bekomen. Van daaruit is er terug de vraag van sommigen gekomen om de structuur van de lijst terug te herbekijken.

Onze voorzitter is de laatste maanden daadwerkelijk in gang geschoten om de kern van de partij uit te breiden met nieuwe leden die persoonlijke aanhangers zijn van hem. Hij zette een strategie op punt om aan de vreemde nieuwe leden een case voor te leggen als zou ik een ‘eenmanspartij’ zijn en anderen geen democratische inspraak geef. Ook verkondigde hij dat de volledige vernieuwing van de groep moest gebeuren omdat mensen niet met me wilden of konden samenwerken. Er werd (zonder dat dit een agendapunt was) een geheime stemming gehouden waarin werd gestemd of dat ik al dan niet nog deel mocht uitmaken van (H)eerlijk Brecht….

Omdat de 4 laatste nieuwe leden mij niet kennen, omdat de voorzitter uiteraard voor zichzelf kiest en omdat er nog een ambitieuze ziel (die van een andere partij komt maar daar zijn gading niet kan vinden) hier zijn kansen schoner ziet wanneer het ‘boegbeeld’ van (H)eerlijk Brecht eruit ligt, is deze stemming in mijn nadeel afgelopen!

Daarom, beste mensen die de vorige keer voor mij kozen, wil ik jullie hierbij melden dat ik niet meer op de lijst van (H)eerlijk Brecht zal staan. Mijn ambitie was nooit om aan politiek te doen, wel om me in te zetten voor de minder gehoorde burger van onze gemeente, om een oplossing te vinden voor zijn probleem.

Met deze wil ik u allen bedanken voor de loyaliteit en het vertrouwen dat jullie met de vorige verkiezingen in mij hebben gesteld en neem ik, eind dit jaar, bij deze afscheid van jullie als gemeenteraadslid.

Bedankt voor de toch wel mooie tijd en we zien mekaar wel terug ergens in het grote Brecht op een of andere gebeurtenis.

Tony Wouters

08:24 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Boekhouder Pfaffs gaat vrijuit

boekhouder-pfaffs-gaat-vrijuit-id3086729-620x400.jpgGuido Verstraete uit Brecht, boekhouder van ex-voetballer Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen, is vrijgesproken voor boekhoudkundige inbreuken. De man stond alleen terecht nadat de Pfaffs een schikking hadden getroffen met de Kamer van Inbeschuldigingstelling en tot een akkoord waren gekomen met de fiscus.
Raar is dat de boekhouder, die terecht stond juist die overeenkomst mee had voorbereid en heeft bewerkstelligd. De boekhouding van de Pfaffs was volgens de rechtbank op zijn minst chaotisch en ondoorzichtig. De rechter loofde de boekhouder dat hij met de middelen die hem werden aangereikt - niet altijd de juiste rekeningen bijvoorbeeld - toch een redelijke boekhouding had kunnen reconstrueren. Maar daarbij had hij een aantal onjuistheden begaan. Daarom wilde het openbaar ministerie een boete van 1.100 euro vorderen.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/boekhouder...

08:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

SP-A Brecht maakt lijst gemeenteraadsverkiezingen 2012 bekend

imagesCAX1FVLR.jpgNet zoals in 2006 trekt Schepen Walter Van Puymbroeck de lijst en wordt hij geduwd door Diane Simons en Luc Verkerk.

'De lijst van SP-A Brecht is een perfecte afspiegeling van de Brechtse bevolking en staat voor nieuw,verfrissend,kleur en ervaring. De lijst bewijst dat we ernstig rekening houden met de samenstelling van de Brechtse bevolking en dat wij dus vertegenwoordiger willen zijn van alle Brechtenaren', zegt Van Puymbroeck. Op de tweede plaats staat Britt Van Cotthem, op de derde plaats staat Johnny de Backer, gevolgd door Lin Keeren.

Jongeren

Walter Van Puymbroeck: 'Nooit eerder hebben zoveel jongeren zichspontaan aangeboden om zich te engageren bij SP-A Brecht en van Brecht een gemeente voor en door jongeren te maken. Met deze lijst bevestigen we we staan voor vernieuwing en een perfecte afspiegeling van alle bevolkingsgroepen in Brecht. Hiermee geven we het signaal dat alle Brechtenaren mee aan hun gemeente kunnen bouwen.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

08:12 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VAB tevreden met nieuwe spitsstroken

images.jpgDe nieuwe spitsstroken komen op de E19 tussen Antwerpen-Noord en Sint-Job-in-'t-Goor en op de E40-E314 Sterrebeek-Heverlee-Holsbeek. Ze werden donderdag aangekondigd door Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V).

'Vandaag koos minister Crevits twee locaties die VAB eerder suggereerde als volgende spitsstrookprojecten. VAB is zeer tevreden met deze verdere stap naar uitbreiding van de spitsstroken', luidt het in een persbericht van de mobiliteitsclub.

VAB wijst er nog op dat uit een eigen meting bleek dat de eerste spitsstrook in Vlaanderen, op de E313 richting Hasselt, leidde tot een reistijdvermindering tot 50 procent tussen E17 afrit Zwijndrecht en E313 Antwerpen-Oost, het traject waar de strook volgens VAB het meest effect heeft.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF...

08:07 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-12

Dorpsdag Sint-Lenaarts, ook in uw bib

185578153_27.jpgOp 24 juni 2012 opent de bib van Sint-Lenaarts haar deuren tijdens de dorpsdag.Om de bib extra in de verf te zetten, worden volgende acties georganiseerd:

1. Nieuwe leden worden op de dorpsdag één jaar gratis lid.

2. Rad van fortuin.
Iedereen wint in de bib! Geef 0,50 euro aan Winnie de Pooh en zijn vriendjes, draai het rad minstens 1 keer rond en laat je door de letters verrassen.

3. Kom met je spelletjeskaart in de bib langs en bouw met 20 boeken een zo hoog mogelijke toren!

4. Wedstrijd: Test je bibkennis.
Verbind de juiste duo’s op het formulier en stop het in de wedstrijddoos. Een onschuldige hand zal om 17.00 uur voor elke leeftijdsgroep een winnaar trekken.

PRIJZEN

Kleuters : een gevulde trolley van Geronimo Stilton

Lagere school kids : pakket Jommeke strips

Tieners : pakket Kiekeboe strips

Grote mensen : pakket DVD’s

21:16 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het nieuwe cultuurseizoen 2012-2013 van GC Brecht is bekend

v_brecht_blauw_medium.gifGemeenschapscentrum Jan vander Noot heeft voor het seizoen 2012-2013 een aantrekkelijk programma samengesteld.

Het is opnieuw een mix van humor, theater, muziek, familievoorstllingen en vormingen. Op het programma staan onder andere Eva De Roovere, Alex Agnew, Jeroen Leenders, Kris De Bruyne, de Tijd, Jef Demedts, Saartje Van Camp en zoveel anderen.

Brochure

Het aanbod is gebundeld in een overzichtelijke brochure. Je kan deze aanvragen bij de vrijetijdsdienst op 03 660 28 30 - cultuurdienst@brecht.be. Vanaf 1 juni 2012 kan je een abonnement kopen. Daarvoor kies je minimaal 4 verschillende voorstellingen. Vanaf 14 juni 2012 kunnen ook losse tickets gekocht worden bij de vrijetijdsdienst: online via www.gcbrecht.be , telefonisch op 03 660 28 32 of aan de balie, Gemeenteplaats 1, 2960 Brecht

 

21:07 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-06-12

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en tijdens de avond en het eerste deel van de nacht is het overwegend droog. Er komt wel geleidelijk aan meer bewolking opzetten. En na middernacht komen er vanuit het zuiden regenbuien of perioden met regen opzetten. De meeste regen valt voorlopig over het zuidoosten van het land. Het wordt een relatief zachte nacht met minima in Vlaanderen tussen 10 en 12 graden. Morgen is het wisselend of zwaar bewolkt en er vallen bij regelmaat enkele regenbuien of er zijn perioden met regen. In de loop van de namiddag worden de regenbuien intenser, later kan een enkele regenbui zelfs gepaard gaan met onweer. Er kan dan ook hagel voorkomen, en tijdens een onweer kunnen er steeds felle windstoten voorkomen. De maxima liggen in Vlaanderen gemiddeld tussen 15 en 18 graden. De ZZO-wind is zwak.             

21:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eikenprocessierups weer actief

Processierups_JPG_h380.jpgHet provinciebestuur laat weten dat de eikenprocessierups weer actief is, ook ten noorden van Antwerpen.

Controles op het terrein uitgevoerd door de provincie Antwerpen wijzen uit dat een groot aantal eikenprocessierupsen op het punt staan te vervellen naar het 4de stadium. De rupsen dragen nu op het ganse lichaam brandharen die de huid en ogen kunnen irriteren. 'De provincie neemt de coördinatie van de bestrijding op zich en raadt zijn inwoners aan na contact met brandharen niet te krabben en de huid en ogen goed met water te spoelen', aldus gedeputeerde Rik Röttger. 'In dit 4de stadium heeft spuiten met het bacteriepreparaat Bacillus thuringiensis geen zin meer. Het mechanisch wegzuigen of afbranden van de nesten en rupsen zijn de meest aangewezen beheerstechnieken.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

21:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-06-12

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond kan er links of rechts nog een pittige bui vallen, dit vooral in het centrum en oosten. Vanuit het westen neemt de buienkans sterk afen komen er bredere opklaringen. Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog en klaart het ook flink uit. Enkel in de kustregio kan er een bui vallen. De minima liggen rond 10 graden. De wind luwt, maar is vaak nog matig, uit westelijke richting. Morgen starten we zonnig, maar later op de dag schuiven er vanuit het westen stapelwolken over, die verder in het binnenland soms de bovenhand nemen. In de kustregio en in grote delen van het westen blijft het de hele namiddag zonnig. Het blijft overigens op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen tussen 13 graden in de Ardennen en 19 graden in de Kempen. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig.             

00:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

E19 richting Nederland krijgt grondige onderhoudsbeurt

verkeershinder_jpg_h200_29.jpgTussen vrijdag 29 juni en maandag 9 juli voert het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit op de E19 tussen Loenhout en Meer. Het wegdek van de rijbaan richting Nederland is er in slechte staat en krijgt een grondige onderhoudsbeurt over de volledige breedte en over een lengte van 7 kilometer.

Tijdens de werken blijven er twee rijstroken beschikbaar voor het verkeer richting Antwerpen. Verkeer richting Nederland wordt via doorsteken door de middenberm op de rijbaan richting Antwerpen geleid en heeft slechts een rijstrook ter beschikking. De op- en afrit Meer richting Nederland worden afgesloten. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Er zal dag en nacht gewerkt worden, zeven op zeven. Op die manier wordt de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk gehouden en de hinder voor de weggebruiker tot een minimum beperkt.
Vrijdagavond 29 juni wordt er vanaf 21u gestart met het plaatsen van signalisatie en tijdelijke markeringen. Vanaf dan zal er, ook op zaterdag, slechts één rijstrook beschikbaar zijn richting Antwerpen. Richting Nederland blijven er twee beschikbaar.
Eens de voorbereidingen achter de rug zijn, kan gestart worden met de eigenlijke werken. Dan wordt er overgeschakeld naar een aangepaste verkeerssituatie, waarbij het verkeer richting Nederland via doorsteken door de middenberm op de rijbaan richting Antwerpen wordt geleid en over één rijstrook moet. De op- en afrit Meer richting Nederland worden dan afgesloten. Voor het verkeer richting Antwerpen blijven er twee rijstroken beschikbaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. In het weekend van 7 en 8 juli worden de signalisatie en markeringen weer verwijderd en zal er een aangepaste verkeerssituatie gelden: één rijstrook richting Antwerpen, twee richting Nederland. Ten laatste maandagochtend 9 juli om 6 uur wordt de E19 terug volledig vrijgegeven voor verkeer.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=22038

00:12 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-12

Aanzet werken Brugstraat.

560613_4084903488785_44152848_n.jpg

23:24 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond valt er een tijdlang regen, ook onweer is mogelijk. Na de doortocht van de storing wordt het droog vanuit het westen. Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog. De kans op een bui wordt vrij klein. De minima liggen in Vlaanderen tussen 11 en 13 graden. De wind uit het zuid-zuidwesten luwt en wordt meestal zwak in het binnenland. Tegen de ochtend neemt de wind opnieuw toe. Morgen wordt het vrij zonnig, maar de atmosfeer is onstabiel en vooral in de namiddag zijn er enkele buien, mogelijk met onweer. De maxima liggen rond 18 graden. In de Kempen kan het kwik de grens van 20 graden nog halen. De zuidwester waait matig tot vrij krachtig. Er zijn daarbij rukwinden die 50 of 60 km/u halen. Aan zee is een uitschieter van 70 km/u mogelijk.             

21:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouw gaat overkop op Miksebaan.

imagesCA716NZN.jpgDonderdagmorgen gebeurde op de Miksebaan in Brasschaat, op de grens met Brecht, een zwaar verkeersongeval. Een vrouw raakte er zwaargewond.

De bestuurster week om een nog onbekende reden uit en ging dan overkop. Ze moest door de hulpdiensten bevrijd worden. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeluk. Het slachtoffer werd met zware verwoningen naar het ziekenhuis overgebracht.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=22030

21:51 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Talent van eigen bodem op de harp

B4_GHM3F3AHR_1_WRVICKY_jpg_h380_jpg_568.jpgIn de kapel van het Oude Klooster treedt vrijdag 8 juni talent van eigen bodem op.

De kapel van het Oude Klooster biedt ruimte voor muzikaal talent van eigen bodem. Marijke Vermeiren (Sint-Job-in-’t-Goor) en Laura De Jongh (Kalmthout) studeren beide aan het Lemmensinstituut in de klas van Lieve Robbroeckx. Sinds enige tijd vormen ze samen een duo en op hun weg om professionele harpistes te worden, nemen ze graag de muzikale uitdaging aan om in de kapel een gevarieerd klassiek programma te brengen.

Info

De toegang is gratis maar vooraf reserveren wordt aanbevolen. (03 660 28 32 of http://www.gcbrecht.be/). Vrijdag 8 juni om 20 uur. Plaats: Kapel Oude Klooster, Gasthuisstraat 4

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

21:46 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BIO OP HET BORD IN BRECHT.

brecht monumenten.jpgHet gemeentebestuur van Brecht doet al langer mee aan de biocampagne, waarbij de overheid vraagt om zoveel mogelijk milieuvriendelijke en duurzame aankopen te doen.

Ditmaal doet Brecht er nog een schepje bovenop en gaat de gemeente de engagementsverklaring aan om de campagne 'Bio op het bord van het beleid' te ondertekenen.

Dat wil zeggen dat er wordt gekozen voor duurzame voeding. Bij gemeentelijke aankopen zoals koffie, thee, schoolfruit of broodjes voor de nieuwjaarsreceptie, vergaderingen en dergelijke zal voortaan minstens 30% van het aanbod bestaan uit bio, seizoensgebonden en/of streekeigen producten

21:43 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-12

Cittaat van de dag.

741573121_39.jpgDe crisis in nog erger dan een scheiding……
Ik ben de helft van mijn fortuin kwijt, maar mijn vrouw heb ik nog…….

21:55 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond is het wisselend bewolkt en aanvankelijk kan er hier en daar nog een bui vallen. Later in de avond wordt het overwegend droog en zijn er meer opklaringen. In het westen echter, blijft de kans op een bui aanhouden. Na middernacht komt er lichte regen opzetten vanuit het westen. De minima liggen in Vlaanderen tussen 11 en 13 graden. De wind uit het zuid-zuidwesten luwt en wordt meestal zwak in het binnenland. Morgen schuift een storing in de ochtend over onze streken met veel wolken en periodiek lichte neerslag. Vanuit het zuidwesten wordt het stilaan overwegend droog. Enkele opklaringen zijn mogelijk, maar de nadruk ligt vooral op de bewolking. Na de middag komen er opnieuw perioden met regen of buien opzetten vanuit het zuiden. Daarbij is er kans op lokaal onweer. Iets zachter bij maxima rond 20 en lokaal 22 graden.             

21:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16 Juni kroegentocht st' Lenaarts

319842_3176856387618_472898981_n.jpg

21:52 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-06-12

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond en vannacht is het zwaar bewolkt en er komt regen opzetten vanuit het zuidwesten, maar het is eerst nog enige tijd droog in het noordoosten. Later in de nacht is het betrokken weer en zijn er overal perioden met regen. Er kan lokaal behoorlijk wat neerslag vallen. Het wordt evenwel een zachte nacht bij minima rond 10 of 11 graden en de naar het zuid-zuidoosten krimpende wind wakkert aan, en wordt zwak tot matig. Morgen is het in de ochtend zwaar bewolkt en in het centrum en oosten is het nog enige tijd regenachtig. In het westen is het overwegend droog en klaart het zelfs al wat uit. In de loop van de ochtend trekt de regen naar het oosten en wordt het dus overal droger. Maar stilaan komt de buienmolen alweer op gang. Een enkele bui kan gepaard gaan met onweer. Tegen de avond neemt de buienactiviteit af. De maxima liggen rond 18 of 19 graden.             

23:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cittaat van de dag.

741573121_39.jpgWaarom zitten er in vliegtuigen zwemvesten en geen parachutes?

23:51 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |