05-09-12

De Brechtse leesclub viert dit seizoen haar vijfjarig bestaan.

imagesCAN7LTD2.jpgDe Brechtse leesclub viert dit seizoen haar vijfjarig bestaan. Voor 2012-2013 staan onder andere werken van Louis Paul Boon en Malcolm Lowry op het lijstje. De leesclub komt telkens bijeen in de Kapel van het Oude Klooster, Gasthuisstraat 42 in Brecht op de volgende data: 06/09, 18/10, 13/12, 24/01/13, 14/03/13 en 16/05/13, telkens van 20 tot 22u.

Inschrijvingen: 03.660.28.32

20:27 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Klein Veerle viert grote kermis

185578153_27.jpgDe twee komende weekends is het kermis in Klein Veerle in Sint-Lenaarts (Brecht), in de feesttent bij de wijkschool.

0 0 Vrijdag 7 september wordt om 20u gestart met een zomerquiz. Inschrijven kan vooraf of ter plaatse vanaf 19u. Zaterdag 8 september is er om 20u gratis bal met plaatselijke vedette Dirk Vermeiren.

Zondag 9 september staan twee wielerwedstrijden op het programma, om 13.30u (nieuwelingen) en 15.15u (juniores). Maandag 10 september komen de kaarters aan hun trekken vanaf 14u. Om 20u is er een bal met de Duo TLB Band. Dinsdag 11 september zijn er vanaf 14u volksspelen.

Dan volgt nog de nakermis. Vrijdag 14 september zorgen zangeres Carin Care en haar line dancers vanaf 20u voor een spetterende avond. Zaterdag 15 september zijn er wielerwedstijden voor hobbyfietsers. Om 13u vertrekken de wielertoeristen van buiten Brecht, om 15u rijden de vrouwen, een uur later starten de wielertoeristen van Groot-Brecht.

Daarna volgt nog een bal om 20u.

20:22 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tot vijf jaar cel geëist voor Chinese cannabistelers

imagesCAPAMYIS.jpgDe vermeende kopstukken en leden van een Chinese criminele organisatie zijn woensdag voor de Antwerpse strafrechter verschenen, omdat ze minstens zes cannabisplantages geëxploiteerd zouden hebben. De meesten ontkennen dat echter. Het openbaar ministerie vorderde voor zestien beklaagden celstraffen tot vijf jaar en boetes tot 18.000 euro, alsook de verbeurdverklaring van 375.000 euro aan illegale opbrengsten.

De organisatie was volgens de procureur actief van augustus 2011 tot maart 2012. Het onderzoek toonde aan dat Shuwang Z. (29) en Bin H. (35) de organisatie vanuit Nederland leidden, samen met Zhi Yong H. (26). Het aandeel van die laatste werd echter afgesplitst, omdat hij nog door Zwitserland moet worden uitgeleverd.

Kepa H. (44) uit Antwerpen en Shiyong Z. (28) uit Schoten hadden de leiding in België. De vijf vermeende kopstukken gaven opdrachten aan de twaalf andere beklaagden die huurwoningen gingen bezichtigen, als stroman optraden voor de huurcontracten, de plantjes verzorgden en de cannabis oogsten.

Op 28 en 29 maart volgden er huiszoekingen en werden er zes plantages aangetroffen. Die in Sint-Job-in-'t-Goor en in Watervliet waren nog in opbouw, maar boven een Chinees afhaalrestaurant in Booischot werden 347 volwassen planten en 960 stekken aangetroffen. In een huurwoning in Geel vonden de speurders 442 planten en in een loods in Brecht nog eens 1.100. Ook in een Chinees restaurant in Antwerpen was een plantage ondergebracht. Vonnis op 12 september.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/tot-vijf-jaar-cel...

20:02 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VERMIST TE BRECHT!! dit is een ZEER tamme kater!

376940_10151145270239421_1282675652_n.jpgVERMIST TE BRECHT!! dit is een ZEER tamme kater! gecastreerd en luistert naar de naam tuureke!! hij is groot en mager! ik ben hem al 2 dagen aan het zoeken:-( dus iedereen in brecht aub delen!!!

meer kanten brecht het is op de abdijlaan dat hij vermist is! verlengenis van de waterbaan!

19:48 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-12

Sportieve lessenreeksen met sportdienst Brecht

str7_jpg_h380_jpg_568.jpgIn september 2012 starten weer een aantal nieuwe lessenreeksen voor volwassenen en senioren, waaronder drie reeksen Sport Overdag: je hebt de keuze uit BBB, cardio kickbox of lijndans.

Sport Overdag betekent een wekelijks sportuurtje voor elke volwassene die wel te vinden is voor een portie beweging en waarbij ook sociaal contact een belangrijke rol speelt. Je werkt overdag en kan dus niet deelnemen aan het aanbod van Sport Overdag? Geen probleem, want ook de enorm populaire lessenreeksen Start-to-Run staan ook weer op het programma in het voorjaar. Er start een reeks voor beginners en eentje voor de gevorderden. Ook is er een gloednieuwe sportieve lessenreeks op vrijdagavond: Xco Shape, lekker shaken met gewichtjes op opzwepende muziek, een echte uitdaging.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Originele eerste schooldag in Maria Middelares

eerste_schooldag_Maria_Middelares_B_JPG_h170_JPG_280.jpghet schooljaar 2012-2013 startte origineel in de basisschool Maria Middelares in Sint-Job-in-'t-Goor.

Deze keer zorgden de leerkrachten voor een originele insteek. Ze dansten het schooljaar tegemoet op de grote speelplaats onder luide bijval van de startende kinderen begeleid door hun ouders. Daarna liepen de kinderen traditioneel door een erehaag naar hun klas op de tonen van aangepaste muziek.Maria Middelares heeft de start van het schooljaar zeker niet gemist.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:51 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-12

Sint Job Zomert 2012

IMG_8743.jpgIMG_8868.jpgIMG_8905.jpg

19:10 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

nmbs van plan meerdere treinen te schrappen tussen Antwerpen centraal en Brecht noorderkempen

imagesCAZMGFIQ.jpgVanaf december dit jaar is de nmbs van plan meerdere treinen te schrappen tussen Antwerpen centraal en Brecht noorderkempen vanwege bezuinigingen .
Hiermee komt de trein op zaterdag van 10u36 antwerpen centraal -noorderkempen ook te vervallen.
En laat dit nou net de trein zijn waar menig visueel gehandicapte gebruik van maakt om de sportvereniging showdown-brecht te bereiken.
Een alternatief zie ik momenteel niet omdat er rond die tijd nog meer treinen vervallen.
Net nu showdown-brecht op volle toeren draaid , reeds tien visueel gehandicapten zijn lid van deze vereniging die begin deze maand zijn eerste verjaardag mocht vieren . Deze leden komen voor tachtig procent allemaal via de treinverbinding Antwerpen centraal Noorderkempen .
Onze leden en ikzelf vinden dit een ferme opdoffer , een alternatief is niet voorhanden .
Ik vrees dat men bij de nmbs niet kan inschatten wat voor gevolgen dit kan hebben voor het voortbestaan voor onze club.
Ik hoop dat jullie deze mening kunnen delen en daarom vraag ik om even de petitie te ondertekenen met eventueel uw commentaar op ;
http://www.treintrambus.be/actueel/blog/1612-dienstregeli...
alvast bedankt voor uw begrip en medewerking

eddy.pelkmans@telenet.be

18:59 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zomer-BOB-campagne politiezone Voorkempen

images.jpgDe politiezone Voorkempen (Brecht-Malle-Schilde-Zoersel) neemt deel aan de zomer-BOB-campagne van het BIVV. Dit wil zeggen dat de politie gedurende de periode van maandag 4 juni (06.00 uur) tot maandag 3 september 2012 (06.00 uur) alcoheltesten afneemt.

Tijdens de ganse actieperiode zal elke ploeg gedurende één uur alcoholcontroles uitvoeren. Tijdens de acties worden een maximaal aantal alcoholtests afgenomen. De controles gebeuren a-selectief, wat betekent dat elke bestuurder die uit het verkeer geleid wordt, onderworpen wordt aan een ademtest.

http://www.brecht.be/Nieuwsartikels/tabid/869/articleType...

18:43 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

graven waarvan de termijn van grafrust verstreken is.

brecht logo.png

Op de verschillende begraafplaatsen in onze gemeente liggen een aantal graven waarvan de termijn van grafrust verstreken is. Aan de betreffende graven wordt vanaf 2 april 2012 een bericht geplaatst gedurende een termijn van één jaar.

Sommige graven liggen op “gekochte” grond waarvan de concessietermijn verlopen is. Door de familie of enige belanghebbende kan tot 2 april 2013 een aanvraag ingediend worden om de concessie met 30 jaar te verlengen, mits betaling van een bedrag van 250 euro voor een enkel graf of 500 euro voor een dubbel graf.

Ook de graven in gewone lijn die ouder zijn dan 20 jaar worden voorzien van een bordje. Zoals het decreet het voorschrijft, wordt er gedurende een jaar aan de ingang van de betreffende begraafplaats een lijst uitgehangen van de graven die in aanmerking komen om ontruimd te worden. In deze periode kunnen de nabestaanden zelf de grafzerken verwijderen. De bloemstukken en andere gedenktekens op de grafzerken die niet verwijderd zijn voor 2 april 2013 worden eigendom van de gemeente en zullen daarna door de gemeentediensten verwijderd worden. De nabestaanden hebben de mogelijkheid om alsnog een concessie aan te gaan voor 30 jaar tegen betaling. De overledenen zullen dan in aangekochte grond begraven worden. Op vraag van de nabestaanden zal een naamplaatje van de overleden familieleden op de herdenkingszuil bevestigd worden. In het columbarium op de begraafplaats van Sint-Job-in-‘t-Goor is de termijn van de oudste nissen eveneens verstreken zodat deze nissen volgend jaar ontruimd zullen worden.

Voor de aanvraag van een concessie of voor de aanvraag van een naamplaatje kan je terecht op onderstaande dienst.

Info: dienst burgerlijke stand, Gemeentepark 1, 03 660 25 89 of 03 660 25 83

http://www.brecht.be/Nieuwsartikels/tabid/869/articleType...

18:40 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vroeg u zich al af wat deze bordjes overal rond St Job betekenen?

1963608-78d46a07132e8b205d19b8cae4066cec.jpgVroeg u zich al af wat deze bordjes overal rond St Job betekenen? Dit is een initiatief van Unizo St Job. Bij het binnenkomen van St Job kan u grote borden vinden met handelaars die via deze nrs en pijlen te bereiken zijn . Dit heeft alles te maken met de werken in en rond deBrugstraat.

http://www.bloggen.be/lionbrecht/

18:36 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

SJZomerts was tof.

small_1945430-0f09271a122cea87420c6e70f4eb98ce.jpgSt Job Zomert is weer voorbij. We mochten gespreid over de zaterdag een 3000 mensen ontvangen, waarvoor onze eeuwige dank. Bedankt aan alle medewerkers en sympathisanten die dit mogelijk maakten. We nemen de positieve en minder positieve reacties mee naar volgende editie. Deze zal er vlug zijn, want het leven gaat soms snel... smile.
Eerstdaags plaats ik een link naar de foto's op dit blog . Later zijn er ook beelden te bekijken op de webstek van St Job Zomert.
Misschien sta je er wel ergens bij.

Update namiddag: Het plein is volledig opgeruimd. Bedankt gemeente en Werminval voor de snelle kuis.

http://www.bloggen.be/lionbrecht/

18:34 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Federale politie vraagt kerkfabrieken alert te zijn voor kerkdiefstallen

imagesCA716NZN.jpgOp vraag van het Art Research Team (ART) van de Federale Politie heeft de provincie al de kerkfabrieken op haar grondgebied gewaarschuwd voor het stijgend aantal gevallen van kerkdiefstallen.

Hierbij gaat het niet alleen om het openbreken van offerblokken op zoek naar geld, maar ook en vooral om diefstallen van kunstobjecten. De provincie helpt de kerkfabrieken met het maken van een inventaris die van belang is bij het seinen van de gestolen kunstobjecten.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-12

Lezing over dyslexie, taal - en of rekenproblemen

taalproblemen_big_jpg_h380_jpg_568.jpgOp 11 september organiseert het Neuro-visueel Centrum in het GC Jan van der Noot teen lezing over dyslexie, taal- en rekenproblemen. Deze lezing zal u meer duidelijkheid geven over de neuro-visuele behandelmethode.

 

'Wanneer aangeboden hulp zoals bijvoorbeeld logopedie niet afdoende is, dan mag u veronderstellen dat er een hiaat is binnen de zintuiglijke informatieverwerking. Wanneer een kind géén houvast vindt om prettig met taal om te gaan, onzeker wordt ondanks een normale intelligentie, dan bezit het kind géén klankbeeld', zeggen de organisatoren.

Klankbeeld

Spel het woord ‘vracht’ van achteren naar voren. U zoekt in gedachte hoe het woord er uit ziet, waardoor u het correct kunt spellen, dit is het klankbeeld! Deze vaardigheid ontbreekt bij veel kinderen en volwassenen met een automatiseringsprobleem.Iedere gemiddelde leerling kan een klankbeeld opslaan en heeft dit uiteindelijk ten alle tijden oproepbaar. Dit klankbeeld moet gevormd worden bij het aanvankelijk van het taalproces in het eerste leerjaar. Het gaat hier om de koppeling van het beeld aan de klank: 'Hoe ziet een klank eruit?'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:34 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |