20-11-12

Burgemeester maakt konijn met pruimen

1 - luc aerts.JPGHet gemeentebestuur organiseerde de Week van de Smaak. Burgemeester Luc Aerts (CD&V) maakte konijn met pruimen klaar. Met een stempelkaart konden de bezoekers proeven van diverse gerechten. De Wereldwinkel gebruikte fair trade producten. Vooral lekkere streekgerechten als beuling, honingkoek en rijstpap werden gewaardeerd.

19:48 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zweedse, Britse en Duitse legerfietsen

fietsroute-herdenkt-gesneuvelden-van-beide-wereldoorlogen-id3691334-640x410.jpgHet Brechts Oorlogsmuseum heeft een tiental oude legerfietsen uit Belgiė, Duitsland, Engeland, Zwitserland en Zweden. "Het is dankzij de hulp van Marcel Wilmssen, die in Sint-Lenaarts werd geboren en nu in Vlimmeren woont, dat ik onder meer een oude Duitse legerfiets op de kop kon tikken", vertelt Wally Schoofs. Samen met een aantal vrienden onderhoudt hij het Oorlogsmuseum, dat geen locatie heeft maar waarvan de collectie verspreid is onder alle leden van de vereniging. JVS

19:45 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brecht kiest voor duurzaam hout en papier.

naamloos.pngDe gemeente Brecht vraagt aan haar inwoners om bij aankoop te kiezen voor houtproducten met het fsc of pefc-label. Op die manier help je de bossen wereldwijd te beschermen voor volgende generaties.

In het kader daarvan wordt er in Brecht een expo georganiseerd over duurzaam geëxploiteerd hout, verantwoord bosbeheer of gecertificeerde producten. De hele maand december kan je een kijkje nemen op de tentoonstelling in de inkomhal van het gemeentehuis.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=22955

19:36 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fietsroute langs militaire erfgoed

87486aa6-3222-11e2-af7a-f42933b1ccea_original_jpg_h380.jpgDe Burgemeester en schepenen van Brecht hebben op fietsen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog een nieuwe fietsroute ingereden. Het tracé trekt langs het militaire erfgoed van de gemeente.

Het gemeentebestuur van Brecht, erfgoedconsulente Kim Decombes, de communicatiedienst en het Brechts Oorlogsmuseum hebben een fietsroute samengesteld langsheen het militaire erfgoed uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Wally Schoofs van het Brechts Oorlogsmuseum zorgde voor rijvaardige fietsen uit de Tweede Wereldoorlog en op deze oude vehikels reden burgemeester en schepenen de nieuwe route in.

‘Ik zie deze realisatie ook als een persoonlijk eerbetoon aan mijn beide grootvaders die oud-strijders waren uit de Eerste Wereldoorlog', zegt burgemeester Aerts (CD&V). ‘Maar we eren hiermee ook alle Brechtse mannen en vrouwen die zich inzetten voor de vrijheid van hun medemensen.'

Het project bestaat uit een routekaart en een brochure met fotomateriaal en uitleg. Het tracé van de route is opgebouwd uit drie op zichzelf staande routes, één per deelgemeente. De brochure is ook boeiende lectuur voor wie zich in de oorlogsgeschiedenis wil verdiepen. De route trekt langs merkwaardige plaatsen zoals monumenten, bunkers, straatnamen die aan de oorlog herinneren, locaties waar geschut stond of waar hevig werd gevochten of waar tanks werden uitgeschakeld en langs plaatsen waar vliegtuigen of V-bommen zijn neergestort.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

19:31 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-11-12

Proefproject met trajectcontrole op gewestwegen

imagesCAI1OZHS.jpgHet systeem van de trajectcontrole meet binnenkort misschien niet alleen uw snelheid op de autosnelweg, maar ook op gewestwegen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) gezegd in het VRT-programma 'De zevende dag'.

De trajectcontrole meet de snelheid van een wagen over een langere afstand, in tegenstelling tot de momentopname van de flitspaal. Minister Crevits geeft al langer de voorkeur aan trajectcontrole omdat het bestuurders verplicht een constante snelheid aan te houden. Bij flitscamera's durven chauffeurs plots in de remmen te gaan, om daarna weer op te trekken. Tegen het einde van dit jaar zal de trajectcontrole op vier plaatsen in Vlaanderen actief zijn. Op de E40 tussen Wetteren en Erpe-Mere en op de E17 ter hoogte van het viaduct Gentbrugge, telkens in beide rijrichtingen. Maar als het van minister Crevits afhangt, zien we het systeem binnenkort ook op de gewestwegen. Een proefproject in Brasschaat, Brecht en Sint-Job-in-'t-Goor moet aantonen of dat praktisch haalbaar is. "Een gewestweg heeft, in tegenstelling tot een autostrade, heel wat zijwegen. De vele op- en afritten maken de plaatsing van de meetpunten extra moeilijk", legt Crevits uit. Ook de administratieve afhandeling is een flink pak ingewikkelder. Crevits: "Vaak overschrijdt een trajectcontrole de grenzen van verschillende politiezones. Die zones moeten dus goed samenwerken." In dit geval strekt het proefproject zich uit over drie gemeentes en twee politiezones. Vanaf volgend jaar zullen zogenaamde ANPR-camera's, die nummerplaten kunnen herkennen, de snelheid van personenwagens en truckers op een traject controleren. Daarnaast kan de lokale politie de gegevens ook gebruiken om misdaad te bestrijden. "Zowel de gemeentebesturen als de politiezones van de gemeentes zijn vragende partij. Nu zal moeten blijken of het ook in praktijk werkbaar is. Als dat zo is, dan kan Vlaanderen de trajectcontrole ook op andere gewestwegen introduceren", aldus nog Crevits.

18:43 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tram verdwijnt, Statie blijft staan Brecht

naamloos.pngNiet alleen de naam van het restaurant herinnert nog aan zijn vroegere functie. Wie in de eetzaal gaat dineren, waant zich eigenlijk in een stationshal. Ook de zeven slaapkamers boven bevinden zich onder het zadeldak van de vroegere statie. Wie de geschiedenis van de oude tramstatie wil kennen, moet teruggaan in de tijd naar 10 juni 1896. Toen reed de eerste stoomtram tussen Brecht, Overbroek en Maria-ter-Heide. Die tram stopte in Brecht op twee plaatsen: aan de post en aan de statie.

Aan de statie stonden toen kleine werkmanshuizen. Zij werden verhuurd aan arbeiders en lagen allemaal onder hetzelfde dak. Al snel kregen de huisjes de bijnaam de barakken.

Het eerste huisje in de rij werd bij de inrichting van de stoomtram omgebouwd tot een station.

Enkele jaren later - toen de tramlijn werd verlengd tot in Sint-Lenaarts en Oostmalle - drong zich een groter gebouw op en werden de barakken allemaal afgebroken. In 1910 verrees op die plek een echte tramstatie.

In de statie konden reizigers niet alleen hun biljetten kopen. Ze konden er ook overnachten. Het pand heette toen In den Wildeman. Tientallen jaren lang bleef het gebouw een belangrijk onderdeel van de Brechtse gemeenschap. Tot in de jaren 40 de autobus populair werd en de tram in Brecht verdween.

De statie deed toen enkel nog dienst als herberg. Dat duurde nog tot 2001, toen het werd overgenomen.

Het werd helemaal gerestaureerd zonder dat de historische waarde verdween. Nu is het een bekend hotel-restaurant en een beschermd monument. GRWO

18:35 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sluitingsdagen gemeentelijke diensten Eindejaarsperiode.

brecht logo.pnghttp://www.brecht.be/Nieuwsartikels/tabid/869/articleType...

18:30 Gepost door De redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brecht kiest voor duurzaam hout en papier!

brecht logo.pngHout is niet fout, integendeel. Maar gebruik hout én papier bewust , kies voor producten met het fsc of pefc-label en help onze bossen wereldwijd te beschermen voor volgende generaties. Meer weten over duurzaam geëxploiteerd hout, verantwoord bosbeheer of gecertificeerde producten? Kom dan tijdens de maand december een kijkje nemen op de tentoonstelling in de inkomhal van het gemeentehuis te Brecht. Allen daarheen ...

http://www.brecht.be/Nieuwsartikels/tabid/869/articleType/ArticleView/articleId/510/Brecht-kiest-voor-duurzaam-hout-en-papier.aspx

18:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-11-12

ST JOB ZOMERT 2012 VERSLAG

13:48 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kempense Biertuin

images.jpgFloreal Het Veen doet mee aan de actie Kempense Biertuinen. U kunt een wandel- of fietstocht maken langs de knooppuntnetwerken en stoppen aan terrassen waar streekbieren worden geserveerd. Bij camping Floreal Het Veen in de Eekhoornlaan 1 in Brecht serveren ze Kastel uit Kasterlee met een geitenkaasje met spek. De actie loopt op 17 en 18 november en het weekend nadien. JVS

irene.temmerman@florealgroep.be, www.florealholidays.be

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/kempense-b...

12:42 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jan Wouters schreef een regen van kinderliedjes

8f7d21ac-2f21-11e2-8107-eb6a8e19a95a_original_jpg_h380.jpg'Regen van Limonade' is een nieuwe bundel liedjes, gedichten en tips tot creatieve verwerking van Jan Wouters.

Wouters is leermeester godsdienst in De Sleutelbloem en brengt een nieuwe, frisse kijk op het kinderlied. ‘Leerkrachten, begeleiders van jeugdkoren en ouders vinden een bonte mengeling van 26 nieuwe kinderliedjes en een veertigtal gedichten', vertelt de auteur.

Thema's

Het boek wordt zondag 18 november tijdens de boekenbeurs in De Sleutelbloem in Brecht-Centrum voorgesteld. Bij het boek hoort een professionele cd. ‘De liedjes zijn gegroepeerd rond drie thema's: Taal is knetter met humor en woordspelingen, De huid van een ander over gevoelens en Twaalf mooie maanden, de jaarcyclus met liedjes en teksten over de seizoenen en de kinderfeesten', zegt Wouters. Uitgeverij Abimo zorgde voor een kleurrijke uitgave. Steven Dhondt tekende de pittige illustraties. De muziek is van meerdere componisten met een stevige inbreng van Kurt Bikkembergs, Thomas De Baets en Jos Bielen.

Jan Wouters (51) is niet aan zijn proefstuk toe. Reeds 30 jaar is hij bezig met gedichten, reportages, teksten en liedjes. ‘Het begon met Top-magazine van Averbode waar ik van Karel Verleyen de kans kreeg om teksten te publiceren.'

De boekenbeurs met jeugdtoneel is gepland in De Sleutelbloem, Schoolplein 2, op zondag 18 november van 13 tot 18 uur.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

12:39 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-12

Maalderij schittert weer aan Schotense Vaart

maalderij-schittert-weer-aan-schotense-vaart-id3678347-620x400.jpgDe oude maalderij aan de Vaartdijk in Brecht onderging een ware metamorfose. Dit industrieel-archeologisch waardevolle complex met uitzicht op de Schotense Vaart biedt weldra plaats aan bedrijven die er hun kantoren willen inrichten.

De Groep Bolckmans investeerde vier miljoen euro in het project. Het complex telt vijf verdiepingen van elk zowat 750 vierkante meter vloeroppervlakte, die op hun beurt kunnen worden opgedeeld in aparte kantoorruimten.

Zaakvoerder Herman Bolckmans mikt op bedrijven die het niet (meer) zien zitten om de files naar het drukke Antwerpen of Breda te trotseren. "Bovendien zijn onze huurprijzen vrij goedkoop: 100 tot 125 euro per vierkante meter per jaar, afhankelijk van de oppervlakte."

Info: Groep Bolckmans, Jagersdreef 1C, 2900 Schoten, 03.633.90.70, info@maalderij-brug11.be, www.maalderij-brug11.be.

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/maalderij-...

08:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Landbouwers beheren water met stuwen

3a93f5b8-2dcc-11e2-99c8-e35b61c59596_original_jpg_h380.jpgDoor het plaatsen van een regelbaar stuwtje kunnen tuin - en landbouwers het water na een fikse regenbui langer vasthouden ten voordele van het gewas.

Dit najaar is het voor tuin- en landbouwers uit se streek de laatste kans om zich in te schrijven voor het project waterconservering. Het project startte in Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Tot nu toe schreven een 25-tal land- en tuinbouwers in. Tuin- en landbouwers uit de deelnemende gemeenten kunnen de eenvoudig regelbare stuwtjes gratis bestellen tot 30 november bij Regionaal Landschap de Voorkempen of bij de Milieudienst van de deelnemende gemeente.

Didier Soens, verantwoordelijke voor het provinciaal waterbeheer, zegt dat de stuwen belangrijk zijn voor natuur en landbouw. ‘De landbouwer heeft er baat bij want hij kan zelf de waterhuishouding op zijn percelen regelen. Maar ook andere bewoners genieten ervan want bij wateroverlast kunnen de stuwen het water ophouden in de grachten zodat stroomafwaarts minder water toekomt en overstromingen worden vermeden.'

‘In Wuustwezel zijn er nu 22 stuwtjes. We verwachten dat er 40 bijkomen. Wanneer dit ook in de andere gemeenten gebeurt, kan er in de Noorderkempen al sprake zijn van waterbeheersing', zegt schepen Karel Breugelmans (CD&V).

In Brecht komen nieuwe stuwen in de Brechtse Heide.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

08:51 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-11-12

hierbij een stand van zaken van de werken in FASE 3 van de Brugstraat:

verkeershinder_jpg_h200_29.jpgDe hoofdriolering is aangelegd. De huisaansluitingen zijn gemaakt.

In het deel tussen school ‘De Brug’ en de Braakstraat worden momenteel de voetpaden beklinkend.

In het deel tussen de Braakstraat en de Peter Benoitlaan worden deze week de borduurs en de straatkolken geplaatst, waarna zal overgegaan worden tot het maken van de fundering voor rijweg en voetpaden.

Als het weer het toelaat zal op woensdag 21 november de goot worden gemaakt met een glijbekisting.

De asfaltverharding (een kleine zone tussen fase 2 en school ‘De Brug’) is eind november gepland, de betonverharding begin december.

Nadat de betonverharding is gemaakt zal de weg 3 weken niet berijdbaar zijn, zodat de beton kan uitharden. Na deze 3 weken zal plaatselijk verkeer wel mogelijk zijn, doorgaand verkeer nog niet. De omleiding FASE 3 zal tot en met de kerstvakantie (zondag 6 december) in voege zijn.

Gelieve er rekening mee te houden dat de planning van de werken informatief is en steeds afhankelijk van onvoorziene omstandigheden (o.a. weerverlet).

Vriendelijke groeten, 

projectleider GIP

19:18 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Fietsroute rond relicten van WO I en WO II

2_MilitairKerkhofDeJacht_jpg_h380_jpg_568.jpgHet gemeentebestuur van Brecht en het Brechts Oorlogsmuseum nodigen uit op de inhuldiging van de fietsroute ‘Om nooit te vergeten… de erfenis van WO I en WO II in Brecht’.

Dat gebeurt op zondag 18 november 2012. Het programma ziet eruit als volgt:
¦ 10.00 uur Welkomstwoord door burgemeester Luc Aerts en inleiding door Wally Schoofs
¦ 10.30 uur Inhuldiging fietsroute
¦ 12.00 uur Broodjeslunch
¦ 13.00 uur Start bustoer langs relicten van WO I en WO II
¦ 15.00 uur Einde
Graag inschrijven voor 15 november 2012 bij de dienst vrije tijd, Gemeenteplaats 1,
telefonisch op 03 660 28 30 of via kim.decombes@brecht.be.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

19:09 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-12

Vacature standplaatsen weekmarkt Sint Lenaarts

personeel.pngDe gemeente Brecht meldt de vacature van volgende standplaatsen per abonnement op de weekmarkt te Sint-Lenaarts:

Locatie: kerkstraat - Sint Lenaarts
Elke donderdagvoormiddag van 8.00u tot 12.30u
Vacante plaats voor vleeswaren - 5 meter

Indien u hiervoor uw kandidatuur wenst in te dienen, gelieve onderstaand formulier in te vullen tegen 29 november 2012.

! Om geldig te zijn dient U een copie van uw machtiging ambulante activiteit als werkgever te bezorgen aan de dienst lokale economie en landbouw, t.a.v. Sabine Van Eester, gemeentepark 1, 2960 Brecht.
sabine.vaneester@brecht.be of fax 03 313 71 69

21:12 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-12

buurtkomitee kerklei

3318248340_5.jpgvrijdag 7 december vergadering van nieuw buurtkomitee kerklei aanvang 20 uur taverne Luie hoek

22:00 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoe worden de inwoners van Brecht genoemd?

185578153_27.jpgPersonen uit Brecht worden Mastentoppers genoemd omdat ze vroeger dennenappels gingen rapen in de bossen, die ze in hun open haard gooiden.

Mensen uit Sint-Lenaarts krijgen de naam Kleipikkers omdat ze vroeger klei hebben ontgonnen.

De inwoners van Sint-Job-in-'t- Goor zijn dan weer Bosuilen, omdat velen vroeger hun geld verdienden als houthakker of- sprokkelaar.

21:47 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-12

Toneel van 23 tot 29 november in St Lenaarts

2042953-d69efd0af6fcfe7f7ba792c13ec9d8b5.jpg

16:09 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verkeershinder door werken in de Tienpondstraat

verkeershinder_jpg_h200_29.jpgNaar aanleiding van werken in de Tienpondstraat wordt het kruispunt Tienpondstraat met Brechtseweg te Loenhout opgebroken in de periode van 13 tot 23 november.

Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. Het verkeer komende vanuit Loenhout dat richting Brecht moet, krijgt omleiding via de Kapelstraat en Sint Lenaartseweg richting Sint Lenaarts en Brecht. Het verkeer dat vanuit Brecht richting Loenhout rijdt, krijgt omlegging via de Tommelbergweg, Ambachtstraat en Sint Lenaartseweg richting Loenhout. Ook voor de bussen van De Lijn is er een omleiding voorzien. Zij rijden naar Brecht via Palmbosstraat en Brechtseweg en naar Loenhout via het hogervermelde omleidingstraject.

Eenrichtingsverkeer

Verder wordt er een beperkt éénrichtingsverkeer ingesteld in de Palmbosstraat/Burgemeester Van Looverenplein vanuit de bestaande éénrichtingsstraat Palmbosstraat naar de richting Brechtseweg (opbraak kruispunt). Op dit nieuw gedeelte beperkt éénrichtingsverkeer in de Palmbosstraat/Burgemeester Van Looverenplein geldt een parkeer- en stilstaanverbod aan beide zijden van de weg.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:29 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-11-12

Bungalow aan Gloriantlaan brandt uit

bungalow-aan-gloriantlaan-brandt-uit-id3660268-515x348.jpgEen brand heeft zaterdagavond een bungalow aan de Gloriantlaan in Brecht in de as gelegd.

Het vuur ontstond omstreeks 18.30u en greep stevig om zich heen. Het inwonende paar en zijn gehandicapte dochter konden nog tijdig en op eigen kracht hun woning verlaten. Een familielid van hen kon de nog aanwezige dieren - enkele papegaaien en katten - naar buiten brengen, vooraleer de vlammen de bungalow helemaal vernielden.

De hulpdiensten brachten hen met lichte rookintoxicatie voor verzorging over naar het ziekenhuis.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/bungalow-a...

22:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-11-12

boek over Trapistinnen

Reportagemaakster Annemie Struyf heeft een boek geschreven over haar verblijf met de trapistinnen, een zusterorde uit Brecht is dat. Dat deed ze voor het televisieprogramma In Godsnaam. In het boek vertelt ze hoe de zusters hun leven wijden aan het geloof.

14:10 Gepost door De redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vossen op rooftocht in St-Job.

naamloos www.pngIn de buurt van de St-Jobse Kattenhoflaan zijn deze week vossen op rooftocht gesignaleerd.

Zo werden in één hok 10 kippen doodgebeten. Iets verder in de straat waren 5 fazanten het doelwit van de dieren. De buurt wijst het containerpark aan als uitvalsbasis. Aangezien vossen echter een beschermde diersoort zijn, kunnen bewoners zelf geen actie ondernemen.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=22905

14:03 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Annemie Struyf publiceert boek over Brechtse trappistinnen

annemie-struyf-publiceert-boek-over-brechtse-trappistinnen-id3655730-620x400.jpgTwee afleveringen van de succesvolle tv-serie 'In Godsnaam' waren gewijd aan de trappistinnen in Brecht. Drie jaar na de opnames keerde auteur Annemie Struyf terug naar de abdij om er een boek over te schrijven. Het werd voorgesteld in de abdij zelf.

"Annemie Struyf geraakte getroffen door de eenvoud en de authenticiteit van de zusters, die op hun beurt onder de indruk waren van haar integere aanpak. Zo groeide het wederzijds respect", getuigt zuster Katharina. Zij fungeerde zowat als tussenpersoon tussen de schrijfster en de kloosterlingen.

De zuster vervolgt: "In een tijd waarin de kerk het moeilijk heeft, en zelfs in de schandaalsfeer terechtkwam, is een boek als 'In Godsnaam' een verademing. Wij, zusters, willen getuigen dat geloof en geluk geen tegengestelden hoeven te zijn, integendeel. God laat mensen openbloeien en wij willen aan die menswording meewerken door een positieve boodschap uit te dragen."

Het boek werd fraai geïllustreerd met foto's van Lieve Blancquaert. 'In Godsnaam. Terug naar het slotklooster' is een uitgave van Lannoo in Tielt en kost 24,99 euro.

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/annemie-st...

13:59 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Sleutelbloem nodigt uit op de boekenbeurs

brecht_boekenbeurs_sleutelbloem_2011_001_jpg_h380.jpg18 november organiseert basisschool De Sleutelbloem op school weer de jaarlijkse boekenbeurs tussen 13 en 18 uur.

De Sleutelbloem werkt voor dit evenement samen met Jeukiboek. Er is een vertelhoek voor de kleuters en de derde graad Brecht en Overbroek spelen boekentoneeltjes. Voor de eerste graad is dat ‘Wij zijn bijzonder’ naar het werk van Ted van Lieshout, voor de tweede graad ‘Baas van de Wereld’ van Dirk Nielandt en voor de derde graad ‘De scheepsschim’ van Kris Kowlier. Kris Kowlier is de Jeukiboekman en zal er zijn om het toneeltje te keuren/smaken en de hele namiddag te signeren, voor de liefhebbers van dit griezelverhaal of zijn vorig boek. Het oudercomité zorgt voor een hapje en een drankje. Iedereen is welkom.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

13:57 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Shana kan je steun gebruiken

Shana_JPG_h380.jpgShana Van Lommen is halve finaliste Miss Welness Beauty.

'Ik ben Shana Van Lommen, ik ben 20 jaar en ik kom uit Sint-Job-in-'t-Goor. Op 7 oktober 2012 ben ik verkozen tot halve finaliste Miss Wellness Beauty 2013. Nu moet ik zo veel mogelijk promotie en reclame maken. De halve finale gaat door in de Zuiderkroon te Antwerpen op 18 november 2012', stelt Shana zichzelf voor. 'Op die dag worden er 12 finalisten verkozen. De finale zal pas plaats vinden in februari. Ben je geïnteresseerd in tickets en info stuur me dan gerust een mailtje naar shanavanlommen@hotmail.be.' 

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

13:52 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-11-12

Please welcome the LOCOMOTIVE next saturday 10 November!

Locomotive_10NOV2012.jpg

20:56 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Politie Voorkempen controleert tot het einde van het jaar op afval en sluikstorten.

imagesCA5AOGWM.jpgDe politie Voorkempen startte in januari met ‘het werken rond actiepunten’. Elke vier maanden staan andere actiepunten uit het Gemeentelijk Administratief Sanctiereglement (GAS) centraal.

Tot en met december ligt de focus op inbreuken en overlast rond zwerfvuil, sluikstorten, verbranden van afval en de inzameling ervan. Zo mogen huisvuilzakken nooit voor 19u de dag voor de ophaling op straat staan. Meer informatie over wat kan en niet kan, vind je op de website van de politiezone Voorkempen: http://www.politievoorkempen.be./ 

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=22892

20:02 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Openbare verkoop fietsen in Brecht.

fietsverkoop.jpgDe gemeente Brecht houdt een openbare verkoop van 48 fietsen, een scooter en een bromfiets.

Je kan de materialen bezichtigen in het gemeentemagazijn, Van Pustraat 15 in Brecht. Op de website http://www.brecht.be/ vind je eveneens een volledige lijst. De aangeboden materialen worden toegewezen aan de hoogste bieder. De biedingen moeten onder gesloten omslag toekomen, ten laatste op vrijdag 30 november om 12u in het gemeentehuis, Gemeentepark 1, 2960 Brecht.

19:57 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-11-12

Op 1 & 2 december organiseren JH 't Jop en Chiro Sint-Job een Speelgoed inzamelactie!

318745_464009743642605_1020999631_n.jpg

22:37 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |