17-01-13

Weer een muziekwedstrijd Kamp Noord

kampnoord_jpg_h380.jpgDe intergemeentelijke muziekwedstrijd Kamp Noord gaat op zoek naar de beste band van de Noorderkempen.

Geppetto & The Whales wonnen de vorige editie in 2011. Zie jij het zitten om in hun voetsporen te treden? Surf dan naar www.kampnoord.be en schrijf je in. Het is wel noodzakelijk dat er iemand van de band zijn domicilie heeft in Brasschaat, Brecht, Ekeren, Essen, Hoogstraten, Malle, Kalmthout, Kapellen, Stabroek of Wuustwezel.

Optredens

Naast een joviale prijzenpot van 1500 euro kan je ook optredens winnen op lokale festivals zoals Cirque Attack, Puntpop, Pulptuur, Straatfeesten, Dijkrock, Trix Trax, Bora Bora, enzovoort. Wie op dit moment het slijm uit zijn mond voelt druipen, kan zich kandidaat stellen door het inschrijfformulier en het deelnamereglement te downloaden via www.kampnoord.be. Dat stuur je ten laatste op 25 januari 2013 op naar mathijs@kampnoord.be. Elk genre is toegestaan: pop, rock, R&B, soul, hip hop, heavy metal, disco, … De organisatie weet alles wel te pruimen. Voorwaarde is wel dat je in een live set van 15 minuten minsten drie eigen songs tot een goed einde weet te brengen. Je hoeft geen demo in te sturen om deel te nemen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

08:01 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Politie en gerecht zoeken getuigen van schietincident op E19 in Brecht

imagesCA716NZN.jpgDe politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie hebben over een schietincident op de E19 ter hoogte van Brecht vorige maand. Een 40-jarige man uit Borgerhout werd toen na een inhaalmanoeuvre in zijn wagen beschoten door een van de inzittenden van een Golf die hem voorbij wilde rijden. De wagen werd door twee kogels getroffen, waarvan er een door de achterbank heen ging en in de zetel vooraan eindigde.

 

De feiten dateren van 17 december rond 21.25 uur. Het slachtoffer was die maandagavond op weg naar zijn werk en voerde op de E19 richting Breda een inhaalmanoeuvre uit op de linkerrijstrook. Een Volkswagen Golf achter hem naderde echter aan hoge snelheid en begon met de lichten te knipperen om de man zo snel mogelijk te doen uitwijken.

Toen het slachtoffer klaarblijkelijk niet snel genoeg op de aanmaningen van de bestuurder van de Golf inging, werd hij plots beschoten met een vuurwapen. Na het incident reed de Golf verder richting Nederland. Het gaat om een zwarte Golf 5, vierdeurs, met een gele nummerplaat met zwarte letters. Er zaten meerdere personen in de wagen en de bestuurder had een donkere huidskleur.

De speurders zijn nu op zoek naar eventuele getuigen van het schietincident. Bovendien werden die avond mogelijk ook nog andere weggebruikers door dezelfde personen opgejaagd of zelfs bedreigd. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800-30.300.

07:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-13

Oude mestbunker wordt erfgoedsite

fb6c34aa-5ceb-11e2-b41d-b52924112073_original_jpg_h380.jpgDe gemeenteraad heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het domein De Merel voorlopig aanvaard. Dit plan maakt de weg vrij voor de echte ontwikkeling van het gebied. De mestbunker wordt een ankerpunt voor een erfgoedlandschap.

 

In 2009 en 2010 kocht het gemeentebestuur domein De Merel, 20 hectare groot, van de stad Antwerpen. Het was een zone voor dagrecreatie met aanpalende landbouw- en bosgronden. Deze aankoop, de sloop van het oude hotel en de opmaak van een masterplan op basis van een inspraakprocedure, en het uitvoeren van een marktbevraging leidden tot het plan en de ontwikkeling van het gebied. ‘Daarover worden later dit jaar knopen doorgehakt. Het opzet is om de recreatieve gronden te bundelen rechts van de Schippersdreef, gezien vanaf de Schotensteenweg, zodat een homogene recreatiezone ontstaat van 12,9 hectare binnen het gebied', zegt schepen voor ruimtelijke ordening Daan De Veuster (CD&V - CDB).

De Veuster verduidelijkt dat er drie zones worden ontwikkeld. ‘Richting het kanaal komt eerst een zone voor sportterreinen, gevolgd door een zone die grenst aan de Tilburgbaan, waar meerdere gebouwen en sportterreinen kunnen komen. Tussen de Tilburgbaan en het kanaal wordt eveneens ruimte voor verblijfsrecreatie voorzien en krijgt de horeca kansen. Om de inpasbaarheid in de omgeving te bevorderen, worden de bebouwingspercentages doelbewust laag gehouden.'

Vleermuizen

‘De hogere overheid wenst dat de oude mestbunker aan het kanaal volledig behouden blijft, ook al is een gedeelte in een ver verleden omgebouwd tot opslagruimte en niet meer in de originele staat.'

De mestbunker diende sinds het begin van de 20ste eeuw als opslagplaats voor de beer die met schepen via de Kempense Vaart vanuit Antwerpen tot in Brecht werd gebracht. De boeren verspreidden de aal vanuit de mestbunker over hun velden. Nu is de oude bunker een bijzondere verblijfplaats voor vleermuizen.

De vereniging Onroerend Erfgoed ziet deze site ook als een ankerplaats van de Brechtse Heide. 12.000 vierkante meter wordt herbebost zodat er uiteindelijk 7 hectare bos zal zijn. ‘Het groene karakter van De Merel wordt zo beklemtoond', besluit De Veuster.

Het RUP ligt tot 11 maart ter inzage in het gemeentehuis.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

19:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sportregio Antwerpse Kempen met 'Ik stap het af'

marum_7_maart_2012_001_jpg_h380.jpgIn het kader van het project 10.000 stappen, ‘Ik stap het af’, worden in het voorjaar van 2012 opnieuw wandelingen ingericht door de gemeentelijke sportdiensten in samenwerking met de Sportregio Antwerpse Kempen. 5 mei is Brecht aan de beurt.

Deze wandelingen vinden steeds plaats in een verschillende gemeente met telkens een ander thema. Iedere wandeling kadert in het project door het aanbod van gezonde voeding samen met de nodige beweging. Diegenen die minstens aan 5 van de 9 wandelingen deelnemen, ontvangen een kaart van 'De Groene Schakel'. Kostprijs per wandeling: 2 euro.

Een overzicht:

Zondag 27 januari: Stabroek

Zondag 24 februari: Wuustwezel, Wandeling met (mogelijkheid tot) Nordic Walking Initiatie, vertrek GC Blommaert om 10u00 (vooraf inschrijven!)

Zondag 10 maart: Kapellen

Zondag 24 maart: Essen

Zondag 21 april: Kalmthout

Zondag 5 mei: Brecht

Zondag 26 mei: Schoten

Zondag 9 juni: Brasschaat

Zondag 23 juni: SC Peerdsbos

 

Meer info en inschrijvingen bij de dienst vrije tijd. 

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:59 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bijkomende straf van tien maanden cel voor hardleerse autodief

imagesCAPAMYIS.jpgDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Arbi M. (32) veroordeeld tot een bijkomende celstraf van 10 maanden met uitstel wegens inbraken en autodiefstallen. In Gent had hij in 2008 al 3 jaar cel opgelopen voor gelijkaardige feiten.

Bij een inbraak in Antwerpen stal de dertiger in de nacht van 9 op 10 februari 2007 een Opel-voertuig. Daarmee was hij naar Brecht gereden, waar hij nog drie inbraken pleegde. Daar wisselde hij de Opel voor een Volvo. Amper twee dagen later pleegde Arbi M. in Zwijndrecht nog een nieuwe inbraak. Hij ging er aan de haal met een BMW. In die periode was de dief ook actief in het Gentse. Hij zat één jaar in de gevangenis, maar kon pas dit jaar uitgeleverd worden voor de inbraken in het Antwerpse.
 

18:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-13

buurtdrink ingericht door buurtkomitee kerklei

imagesCAJ5X8BC.jpg

zaterdag 12 januari was er buurtdrink ingericht door buurtkomitee kerklei en taverne luien hoek op kerklei 77,de tuin was mooi ingericht aangename vuurkorfen en mooi jeneverhut.de sfeer was er zeer aangenaam rond 20 uur begon het volk tekomen en werd er vrolijk bijgepraat door buurtgemeenschap een 86 buurtbewoners zijn... opgedaagd en er werd menig borreltje gedronken het is de eerste keer dat buurtkomitee deze drink organiseerde samen met uitbaters (tanja en frank)volgens voorzitter buurtkomitee(antonissen eddy) is het zeker de bedoeling dit jaarlijks tedoen voor de buurtgemeenschap uiteraard dank hij ook alle vrijwilligers die meegedaan hebben voor dit evenement,alsook de buren met hun aanwezigheid.

20:13 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ze kunnen ECHT toveren in Sint Job !!!

imagesCAZMGFIQ.jpgZe kunnen ECHT toveren in Sint Job !!! Onze straat veranderde op één nacht van een rustig laantje waar enkel bewoners komen in een AUTOSNELWEG !!!!!!!!!! Volgens mij is er serieuze foutcommunicatie tussen de betrokken partijen en speelt de éne politieploeg met de andere hun voeten door alle wegomleidingsignalisatie steeds te veranderen ........... Dank u wel hoor gemeentebestuur, dat hebben jullie weer goed geregeld !

Anneke Vandeputte

19:15 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-13

Teen Night in Sint-Lenaarts

naamloos12.pngDe jeugdraad van Brecht organiseert Teen Night dit jaar in Sint-Lenaarts op 15 februari.

Deze keer vindt de Teen Night in samenwerking met jeugdhuis Den Dijk in Sint-Lenaarts plaats. De Teen Night is een feestje voor 12- tot 15-jarigen, waarbij roken en alcohol niet toegelaten zijn. De toegang is gratis en een drankje kost niet meer dan een euro. 'Ga volledig los op de chillste beats van de zotste DJ’s', klinkt de uitnodiging.

Informatie

Wat: tienerfuif
Waar: KLJ-lokaal, Houtstraat 4 E, 2960 Sint-Lenaarts
Wanneer: 15 februari 2013, van 20.00 tot 00.00 uur
Leeftijd: 12-15 jaar
Aantal plaatsen: onbeperkt!
Prijs: gratis
Meebrengen: je vrienden, geld om iets te drinken. Inschrijven is niet nodig.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

09:09 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-01-13

Pedofiele buschauffeur krijgt 40 maanden cel

imagesCAPAMYIS.jpgEen pedofiele buschauffeur uit Brecht is veroordeeld tot veertig maanden effectieve celstraf. Tijdens zijn behandeling maakte hij al jacht op nieuwe slachtoffers. Peter B. (42) liep in september 2010 tegen de lamp nadat de moeder van een tienjarig meisje naar de politie was gestapt. De man had haar dochter op Facebook uitgenodigd voor een date. Hij bekende conversaties met meerdere kinderen. Hij had hen gevraagd om seksueel getinte foto's.

 

Bij een huiszoeking vonden de speurders op een USB-stick pikante gesprekken en beelden. Die waren opgeslagen in mapjes met de naam en de leeftijd van het slachtoffer. Tot fysieke contacten kwam het nooit. De beklaagde vervoerde regelmatig schoolkinderen en bood zich aan om te babysitten. Zijn brieven ondertekende hij met ‘de geheime aanbidder'.

De procureur had twee jaar voorwaardelijk en een residentiële opname gevorderd. De rechter in Antwerpen veroordeelde hem gisteren tot veertig maanden effectief. De voorzitter tilde er zwaar aan dat hij tijdens zijn behandeling al contact zocht met nieuwe slachtoffers.

‘De rechtbank vindt dat mijn cliënt de arts bij wie hij in behandeling is had voorgelogen', zegt meester Smet. ‘Drie maanden geleden werd hij weer opgepakt. Voor die nieuwe feiten is hij niet vervolgd. We gaan in beroep.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

08:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-13

Brugstraat start laatste faze

verkeershinder_jpg_h200_29.jpgAanstaande maandag 14 januari start de laatste faze heraanleg Brugstraat. De eerste dag zal het zeker weer chaotisch verlopen omdat de omleidingen dan worden aangepast. Mensen zijn de huidige situatie gewoon en dat is weer aanpassen geblazen. Bereid u voor en bekijk de nieuwe planning in het pas verschenen gemeenteblad of op de website van Brecht. ( www.brecht.be  )
Kortom, u komt St Job binnen langs brug sas 4 en u zal St Job verlaten langs brug sas 5 ( garage Leuris )
Gedurende 3 maand zal dit eenrichtingsverkeer zijn.

23:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pedofiele buschauffeur riskeert twee jaar cel

imagesCAPAMYIS.jpgDe 42-jarige Peter B. uit Brecht riskeert 2 jaar cel met uitstel voor seksueel getinte chatgesprekken met minderjarigen. Als buschauffeur vervoerde de beklaagde regelmatig schoolkinderen.

 

De procureur en de verdediging willen Peter B. residentieel laten behandelen voor zijn pedofiele stoornis.

De moeder van de tienjarige Jana stapte in september 2010 naar de politie. De veertiger had haar dochter via een gesprek op Facebook uitgenodigd voor een date. Ook met de veertienjarige Abdel en diens kameraadje probeerde de beklaagde af te spreken. Tijdens zijn verhoor bekende Peter B. de virtuele conversaties met jonge kinderen. Hij vroeg hen ook om seksueel getinte foto's. Bij een huiszoeking vonden de speurders op een USB-stick allerlei pikante gesprekken én foto's. Die waren opgeslagen in mapjes met de naam en de leeftijd van de slachtoffers, zoals ‘Liesje-14'. Tot fysieke contacten kwam het nooit.

De politie hield een buurtonderzoek. De bewoners wisten dat de man zich tot minderjarigen aangetrokken voelde. Zo bood hij vaak aan om te babysitten en schreef hij de kinderen een brief met de vraag om samen op reis te gaan. Hij ondertekende met ‘de geheime aanbidder'. De zaak kwam eerder deze maand al voor, maar om redenen van objectiviteit moest de rechtbank de behandeling overdoen. Vandaag volgt het vonnis.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

23:20 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-01-13

OCMW Brecht zoekt jobstudenten.

Om de dienstverlening tijdens de zomervakantie te kunnen garanderen, is het Brechtse OCMW op zoek naar jobstudenten voor de maanden juli en augustus.

Solliciteren kan enkel met een standaard sollicitatieformulier. Je kan het downloaden vanop de gemeentelijke website of afhalen aan de balie van het OCMW in de Gasthuisstraat of bij het woonzorgcentrum.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=23189

19:59 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onderhoudswerken langs Antitankgracht.

Deze week zijn in St-Job onderhoudswerken langs de Antitankgracht van start gegaan. De werken duren een tweetal weken.

Het gaat om het opruimen van dood hout en om onderhoud van het hakhout. De gemeente meldt dat ook enkele bomen verwijderd zullen worden.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=23190

19:57 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-01-13

eedafleggi​ng OCMW raadlid

Mijn mooi resultaat van 353 voorkeurstemmen was uiteindelijk slechts

14 (!) stemmen tekort om gemeenteraadslid te worden in Brecht
maar nog net voldoende om OCMW-raadslid worden !
 
In bijlage een foto van de aflegging van mijn eed als OCMW-raadslid maandagavond.
 
Daarmee blijf ik "mandataris": een mandaat van de kiezer mogen opnemen of niet
blijft voor een "politieker" een "wereld van verschil"...
 
Deze mail komt dus van een gelukkig cd&v'er !
 
Met dank aan allen die mij gesteund hebben ! (door voor mij te kiezen of door te helpen bij de campagne)
 
met beste groeten,
 
Filip

0.jpg

20:34 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-01-13

Annemie Van Dyck wordt eerste vrouwelijke OCMW-voorzitter

2 - annemie vd.JPGVoor het eerst in de geschiedenis van Brecht wordt met Annemie Van Dyck (CD&V) een vrouw voorzitter van het OCMW. Zij vervangt Ludo Kerstens (Open Vld), die uit de politiek stapt.
De installatievergadering van de Brechtse gemeenteraad werd geleid door burgemeester Luc Aerts (CD&V), die zijn mandaat in die functie verlengt en ook voorzitter van de gemeenteraad blijft. Hij hoopt op een goede samenwerking over de partijgrenzen heen.
Als schepenen legden de eed af: Daan De Veuster (CD&V, eerste schepen), Kris Kenis (CD&V, derde schepen), Peter Schrijvers (Open Vld, vierde schepen), Walter Van Puymbroeck (sp.a, vijfde schepen) en Luc Torfs (Groen, zesde schepen). Tweede schepen Maria Vochten (CD&V) kon wegens medische redenen niet aanwezig zijn. Zij zal de eed afleggen op de volgende gemeenteraadszitting.
De overige 'gewone' gemeenteraadsleden zijn: Els De Groof (Open Vld), Joziena Slegers, Kris Geysen, Bart Van De Mierop, Eline Peeters, Mieke Michiels, Sven Deckers, Rudi Matthé, Ingrid Van Tichelt, Bruno Bellens, Ben Van Riel, Sven Vandeneijnde (allen N-VA), Patrick Van Assche, Christel Van Ackeleyen, Karina de Hoog (allen Vlaams Belang), Jos Matheeussen, Leo Nicolaï, Marcel Van Dyck, Martine Bresseleers, Cecilia Dierckx en Karen Van Looveren (CD&V).
De volgende leden maken deel uit van de OCMW-raad: Jos Dignef (Open Vld), Lieke Bennenbroek, Remi Verbeeck, Monika Eijzermans, Dennis De Bruyn (allen N-VA), Freddy Van Riet (Vlaams Belang), Annemie Van Dyck, Marcel Van Dyck, Cecilia Dierckx, Roel Van Hoeck en Filip Gilbergen (allen CD&V).
Annemie Van Dyck neemt ontslag uit de gemeenteraad en zal als OCMW-voorzitter worden toegevoegd aan het college. In haar plaats wordt partijgenote Tatiana Vandekeere gemeenteraadslid. Ook Cecilia Dierckx en Marcel Van Dyck gaan alleen als OCMW-raadslid zetelen, waardoor Vic Meeusen en Leen Smouts volgende vergadering in de gemeenteraad komen.
In de politieraad van de zone Voorkempen mag Brecht zes raadsleden afvaardigen: Bruno Bellens, Sven Deckers, Joziena Slegers (allen N-VA), Leo Nicolaï, Karen Van Looveren en Tatiana Vandekeere (allen CD&V).
In een wederwoord betreurde Joziena Slegers dat haar partij geen deel uitmaakt van de meerderheid, maar wees erop dat N-VA constructief oppositie zal voeren in het belang van de bevolking. Zij pleitte voor een zuinig beleid in deze financieel beleid.
JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/annemie-va...

15:30 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jeugdhuis

brecht monumenten.jpgDe kosten voor het nieuw op te richten jeugdhuis in Sint-Lenaarts werden door ontwerper Jef Faes geraamd op iets meer dan 502.000 euro. Intussen liepen de prijsoffertes binnen en kunnen de werkzaamheden worden gegund aan aannemer Swinnen uit Mol. Hij wil de klus klaren voor bijna 490.500 euro, ruim goedkoper dan de schatting dus. Andere meevaller: voor de buitenafwerking van het jeugdhuis wordt een subsidie van 24.050 euro bekomen via Leader MarkAante Kempen in het licht van een kwaliteitsvol project. JVS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/jeugdhuis-...

15:26 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Schepencollege nog niet voltallig door ziekte

530414_10200240130315031_857468910_n.jpgMaria Vochten (CD&V), kandidaat tweede schepen in Brecht, moest verstek geven voor de installatie van de gemeenteraad. Ze kon om medische redenen niet aanwezig zijn en liet een attest van haar arts overhandigen. Het schepencollege is daarom nog niet voltallig. Maria zal op een latere datum de eed als schepen afleggen. Dat betekende dat de krappe meerderheid van CD&V-CDB, Open VLD, SP.A en Groen maar met 14 raadsleden op 29 zetelde. Toch had dit geen invloed op de stemming. ‘De leden voor het OCMW en de politieraad zijn de kandidaten die we voor ogen hadden', zegt burgemeester Aerts (CD&V). Drie verkozen raadsleden nemen hun mandaat niet op: Ludo Kerstens (Open VLD), Miranda Crynen (CD&V-CDB) en Lieke Bennenbroek (N-VA). Lieke is de dochter van Joziena Slegers, fractieleider van N-VA. Zij gaat naar de OCMW-raad. Ze wordt in de raad vervangen door Sven Vandeneijnde. Crynen wordt vervangen door Karen Van Looveren en Kerstens door Els De Groof. Voor de eerste maal in de geschiedenis van Brecht maakt een kandidaat van een groene partij deel uit van het schepencollege. Luc Torfs vertegenwoordigt Groen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

15:23 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Discobar en flatscreens gestolen in Vlimmershof

dyn007_small150_87_124_jpeg_3468_6185746108120a6f1f7c1658434a9d55_33.jpgVoor de uitbaters van hotel-restaurant 't Vlimmershof aan de Antwerpseweg is 2013 slecht begonnen. Woensdagnacht werd er ingebroken en de dieven namen een grote hoeveelheid elektromateriaal mee.

 

De inbraak werd gisterochtend vastgesteld toen de zaakvoerders ter plaatse kwamen. 't Vlimmershof is in deze periode gesloten. De inbrekers hadden een buitendeur geforceerd en konden zo het hotel binnendringen.

‘Blijkbaar waren de daders er op de hoogte van dat de zaak gesloten is', zegt Karin Vermeiren. ‘Wij hebben voornamelijk hotelgasten uit het bedrijfsleven en omdat veel firma's nu vakantie nemen, sluiten we in deze periode.'

‘Op de bovenverdieping zijn wel enkele kamers bezet door mensen die er tijdelijk logeren omdat bijvoorbeeld hun appartement nog niet helemaal klaar is. In elk geval heeft niemand van de aanwezige gasten iets gemerkt van de inbraak.'

De dieven hebben onder andere de discobar, flatscreens en de lichtinstallatie meegenomen. De waarde van de gestolen materialen is moeilijk in te schatten, maar het is alleszins een aanzienlijk bedrag. ‘Ook heel wat kabels zijn meegenomen', vervolgt Vermeiren. ‘Zelf wonen we niet boven 't Vlimmershof, maar enkele weken geleden hebben we in onze woning in Sint-Lenaarts homejackers over de vloer gehad. We hebben het nu wel even gehad met inbraken.'

Marcel Vermeiren en Karin zijn ook de uitbaters van recreatiedomein 't Veerle in Sint-Lenaarts. Op 22 november drongen drie daders daar 's ochtends vroeg de woning binnen en begaven zich naar de slaapkamer van het koppel. De vijftienjarige dochter werd gekneveld en de daders plakten haar mond toe. Marcel Vermeiren wilde zich verzetten, maar kreeg meteen een paar vuistslagen in het gezicht en op de borst. De gangsters maakten hem duidelijk dat hij zich rustig moest houden of dat anders zijn echtgenote het zou moeten ontgelden. Nadat de dieven het hele huis hadden doorzocht, namen ze een brandkastje met daarin 12.000 euro mee.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

f5848c76-55b7-11e2-a192-865e3b3ce529_original_jpg_h380.jpg

15:19 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-13

Burgemeester en schepenen verdelen bevoegdheden

530414_10200240130315031_857468910_n.jpgHet schepencollege van Brecht bestaat uit burgemeester Luc Aerts (CD&V-CDB) en de schepenen Daan De Veuster, Maria Vochten en Kris Kenis (allen CD&V), Walter Van Puymbroeck (sp.a), Peter Schrijvers (Open VLD) en Luc Torfs (Groen). Ze hebben ondertussen ook de bevoegdheden verdeeld.

Burgemeester Aerts wordt ook voorzitterschap van de gemeenteraad. Hij neemt Beleidsplanning, Politie, Brandweer, Verkeersveiligheid, Intergemeentelijk samenwerking, Kerken en Kerk-fabrieken, Financiën en Lokale Economie en Tewerkstelling op zich. Daan De Veuster wordt eerste schepen en is bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Wonen, Jeugdbeleid en Sportbeleid. Maria Vochten wordt schepen voor Burgerlijke Stand, Gezondheidsbeleid, Ontwikkelingssamenwerking, Markten en Kermissen, Feestelijkheden en Dierenwelzijn. Kris Kenis wordt schepen van Cultuur, Bibliotheek en Toerisme. Peter Schrijvers is bevoegd voor Openbare Werken, Groenvoorziening en Beheer van het patrimonium. Schepen Van Puymbroek krijgt Onderwijs, Muziek- en kunstonderwijs en Personeel en zesde schepen Luc Torfs zorgt voor Informatie en Communicatie, Informatisering en e-loket, Mobiliteit en Verkeer, Milieu en Duurzaamheid.

Annemie Van Dyck (CD&V) wordt O.C.M.W.-voorzitter en schepen voor Sociale Zaken en Landbouw.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

 

19:41 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-01-13

GEVONDEN TE BRECHT!!

47735_10151325727659421_800246296_n.jpgbaasje is gevonden mooi einde jaar voor hond en baasje waar fb goed voor is en ook dank aan hulp van brechtnieuws.be

Eddy Antonissen

02:22 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |