07-10-12

Reacties op 'Kruispunt moet veiliger'

naamloos.pngEr kwamen heel wat reacties op onze bijdrage 'Kruispunt moet veiliger'.

Eerst zeggen dat deze tekst paste in het kader van onze bijdrage over de mobiliteit in Brecht. Een verbeterde mobiliteit is iets wat alle partijen hoog in het vaandel dragen. Het is niet zo dat het kruispunt nu pas aandacht krijgt. Het gemeentebestuur onderhandelt al zo'n drie jaar over meer veiligheid aan het kruispunt. Het Vlaamse Gewest ziet echter pas een oplossing mogelijk wanneer de ring rond Brecht is verwezenlijkt. Een betere afstelling van de verkeerslichten is zeker al een goede stap in de richting, melden lezers.

Lezers stellen het scheiden van de lichten voor doorgaand en afslaand verkeer voor en een scheiding met de lichten voor voetgangers en fietsers. 'Maar ook het kruispunt in Sint-Job moet na de realisatie van de renovatie van de Brugstraat zeker onder de loep genomen worden,' schrijven lezers van Sint-Job.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

23:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ingrid blaast café De Gulden Poort nieuw leven in

ingrid-blaast-cafe-de-gulden-poort-nieuw-leven-in-id3514780-620x400.jpgHet populaire dorpscafé De Gulden Poort aan het Gemeenteplein in Brecht heeft een nieuwe uitbaatster: Ingrid Vanderschelde (47). Zij pakt er uit met lekkere Italiaanse warme hapjes.

Ingrid zit al twintig jaar in het vak, want voorheen baatte zij al horecazaken uit in Wijnegem en in Antwerpen. Zij wil dat De Gulden Poort een café blijft waar iedereen welkom is. "Als surplus zorg ik ervoor dat de klanten hier ook iets kunnen eten: croque monsieur, spaghetti, Italiaanse bruscetta's, zelfgemaakte gerookte zalmforel op een warme toast en diverse Zuid-Franse patés."

Info: De Gulden Poort, Mudaeusstraat 1, 2960 Brecht, 0491.50.95.79

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/ingrid-bla...

23:02 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

expo annie solo in de oude kapel

523773_364545850286463_568422944_n.jpgde expo annie solo in de oude kapel is vrijdag onder grote belangstelling van start gegaan ook brechtenaren beginnen curieus te ontdekken.De expo loopt nog tot nu zondag 17uur is echt aanrader.

zaterdag en zondag veel volk geweest de kunstenaar beeldhouwen (annie) en mama van haar, waren zeer tevreden en danken curieus en gemeente brecht voor ter besckikking stellen van de mooie oude kapel voor de expo.

20:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-12

I Krant voor en door de inwoners van gemeente Brecht.

imagesCA28NHP5.jpgVoor Brechtsnieuws werd onlangs een nieuwere versie van de facebookpagina aangemaakt. Indien u Brechtsnieuws wil blijven volgen via facebook, gelieve u zo snel mogelijk aan te melden op volgende pagina:http://www.facebook.com/brechtsnieuws
De oude pagina zal vanaf 1 november 2012 offline gaan.

21:59 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dag van de Landbouw Overbroek

Knipsel%20affiche%20dag%20vd%20landbouw%20overbroek%202012.jpg14 oktober 2012 van 11.00 tot 18.00u.

Dag van de Landbouw bij de familie Van Gastel - Wijnants
Brassschaatbaan 39 te 2960 Brecht

Steeds op een later tijdstip op grondgebied Overbroek, neemt op dit melkveebedrijf bij
Frans en Emma Van Gastel-Wijnants de Overbroekse Dag van de Landbouw plaats.

Een organisatie i.s.m. de Landelijke Gilde Brecht-Overbroek, de KVLV, de KLJ en de Speelbende.

Op dit bedrijf kan u het reilen en zeilen van de hedendaagse landbouw ontdekken. Grote trekpleister is beslist de gloednieuwe melkveestal die geplaatst werd over een oud gedeelte van de vroegere stal.

Er nemen verschillende nevenactiviteiten plaats zoals o.a. een Boerenmarkt waar eigen bereide hoeveproducten u worden aangeboden en verse groenten en fruit het geheel helemaal opfrissen. 

Tevens staan de alom bekende O'broekse wafels op het menu en kan u zich voldoen aan spek en eieren en heerlijke zoetigheden bij de koffie.

Een ruim aanbod aan kinderanimatie zoals Clownduo 'de Choco en de Selle' staan onze kleintjeste wachten, buiten leuke oude gezelschapsspelen en springkasteel.

Kom en geniet een unieke sfeer en gezelligheid alom, de koetjes en de kalfjes, de kraampjes en uiterst interessante gesprekken.
Iedereen meer dan welkom van 11u tot 18u in de Brasschaatbaan 39 te 2960 Brecht-Overbroek.
Alle info bij Bert Vriends, secretaris LG Brecht-Overbroek tel.
0472.81.82.98.
 

Alvast aan alle partijen een stevig succes toegewenst!

21:34 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vermist

naamloos.pngWie heeft er onze groene bak gezien?

Laatst gespot voor ons deur op woensdagmorgen 03/10/2012.

Sindsdien geen spoor meer...

De bak is te herkennen aan het nummer 38 dat er werd op aangebracht.

Alle informatie over de vermiste is welkom op de redactie!

Peter en Sabine

Brugstraat 38

St Job

21:20 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brandweer houdt demonstraties op kanaal

979fd168-0f0f-11e2-9814-9c733d73ea40_original_jpg_h380.jpgHet vrijwillig brandweerkorps van Brecht en de hulppost van Sint-Job nemen nieuw modern materiaal in gebruik. Het gaat om een personeelsbus en een reddingsboot.

Op het Kempens kanaal demonstreerden de spuitgasten en duikers hun paraatheid. ‘Van Sint-Lenaarts tot Sint-Job-in-'t-Goor hebben we 13 kilometer kanaal onder onze hoede. Met vier sassen en vijf bruggen is het op en rond het kanaal erg druk’, zegt brandweercommandant Guy Van Bavel.

Het korps wil dan ook degelijk voorbereid zijn op mogelijke ongevallen. ‘We beschikken over negen geschoolde duikers en voor de brandweerpost van Sint-Job zijn er nog twee in opleiding. Het nieuwe materiaal is dan ook meer dan welkom.’

Duikers en brandweermannen demonstreerden de vele mogelijkheden van de nieuwe polyester reddingsboot. Een brandweerman speelde slachtoffer en verdween onder het wateroppervlak. In korte tijd lokaliseerden de duikers het slachtoffer en haalden het uit het water. ‘Onze duikers werken met volledig gesloten duikpakken met een gelaatsmasker. Dat is nodig als het water vervuild zou zijn.’ De brandweer demonstreerde ook hoe een olievlek op het kanaal wordt aangepakt.

Het duikersteam van Brecht werd al in de jaren ’80 opgericht en wordt alom geloofd voor zijn professionaliteit. ‘Met de oprichting van de brandweerpost in Sint-Job investeerden we fors in veiligheid’, zegt burgemeester Aerts (Cd&V). ‘Het hele grondgebied kan nu in korte tijd bereikt worden door de brandweer.’

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

07:20 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Schoen nekt inbreker

imagesCAPAMYIS.jpgRachid A. uit Antwerpen stond terecht voor twee woninginbraken in de Eendenstraat in Beerse tussen 27 en 28 mei. Aan beide huizen werden afdrukken gevonden die overeenstemden met zijn schoenzolen. Op een brillendoos werd een afdruk van zijn duim gevonden. Bij een controle op het Sint-Jansplein in Antwerpen droeg hij een gestolen halsketting. Ondanks al die aanwijzingen ontkende hij de feiten. Het openbaar ministerie vroeg een jaar cel. Diezelfde straf had hij op 31 augustus al gekregen voor twee inbraken in Brecht. De verdediging vroeg opslorping van straf. Vonnis:op 19 oktober.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

07:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-10-12

Dierendag in kleuterschool De Brug

dierendag_de_brug_JPG_h380_JPG_568.jpgWerelddierendag viel dit jaar op donderdag 4 oktober. Maar de kleuters van Basisschool de Brug uit St.-Job-in-‘t-Goor werkten in de eerste week van oktober niet alleen rond dierendag maar ze brachten gedurende de hele week een bezoekje aan 'Axenland'.

In Axenland wonen 10 dieren met goede en minder goede karaktertrekken. Zo is er de wasbeer die graag complimentjes geeft, de havik die heel streng is, de uil die heel goed geheimpjes kan bewaren en de steenbok die agressief kan zijn. De kleuters leren zich identificeren met deze dieren en ontdekken zo op spelenderwijze heel veel over gevoelens bij zichzelf of bij anderen.

Werelddierendag

Werelddierendag zelf, leerden de kleuters dat ze extra lief moeten zijn voor alle dieren en dat ze er heel goed voor moeten zorgen. Ze mochten met knuffeldieren spelen, knutselen rond dierendag en in de zandbak met speelgoeddiertjes spelen. Op het einde van de dag gingen de kleuters allemaal naar huis als een diertje. De kleuters van de 1e kleuterklas waren omgetoverd tot mooie poesjes en in de 2e kleuterklas droegen ze allemaal een kroon waarop je de dieren van Axenland kon bewonderen. In de 3e kleuterklas hadden ze een masker gemaakt. De kleuters van de Eendjesklas hadden een eendjesmasker geknutseld, de kleuters van de Poezenklas een poezenmasker en de kleuters van de Giraffenklas een giraffenmasker.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

19:04 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verkeersdebat domineert Brechtse kiesstrijd

20d0ec70-0e56-11e2-81a1-908345832104_original_jpg_h380_jpg_568.jpgVoor de meeste politieke partijen is mobiliteit het speerpunt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brecht. Zo moet de derde fase van de ring snel gerealiseerd worden. En daarna zijn er vele mogelijkheden om de verkeersleefbaarheid in de gemeente te verbeteren.

 

In 2013 is het nieuwe op- en afrittencomplex aan de E19 klaar. Dat gaat gepaard met de realisatie van de tweede fase van de ring rond Brecht met de verbinding tussen de rotonde aan de Wuustwezelseweg en het station Noorderkempen en de Veldstraat. Na vele jaren zullen de Brechtenaren eindelijk weer de E19 op kunnen vanuit Brecht-Centrum. Nu moeten ze daarvoor naar deelgemeente Sint-Job, en die slibt tijdens de ochtendspits daardoor helemaal dicht.

‘We zullen dan ook alles inzetten om groen licht te krijgen voor de realisatie van de derde fase van de ring richting Sint-Lenaarts’, zegt burgemeester Luc Aerts (CD&V). ‘Pas na de realisatie van de volledige ringweg zal zowel het nieuwe gemeentelijke mobiliteitsplan als ook het provinciale mobiliteitsplan voor onze regio het gewenste effect hebben.’

‘Met de komst van het station in Brecht werd het openbaar vervoersnetwerk binnen onze gemeente sterk uitgebreid. Vanuit Brecht kunnen nu bijna alle deelgemeenten op een comfortabele manier bereikt worden. Twee leemten moeten in de toekomst wel nog opgevuld worden: een busverbinding tussen Brecht en Brasschaat om ook Overbroek met het openbaar vervoer te ontsluiten en een goede verbinding met het ziekenhuis in Malle.’

Nieuwe naam voor station

Patrick Van Assche (Vlaams Belang) vindt dat de mogelijkheden van het treinstation onbenut worden gelaten. ‘We vragen om de naam Noorderkempen te vervangen door station Brecht. Dat is meer herkenbaar voor de hele regio. De parking moet worden uitgebreid en het aantal treinen naar Antwerpen moet terug vermeerderen.’

N-VA gaat voor meer leefbaarheid in Overbroek. ‘Overbroek wacht al jaren op een veilig fietspad. De schoolgaande kinderen hebben recht op meer veiligheid op weg naar school’, zegt Joziena Slegers. ‘Mede door de grote knelpunten in Brecht en Sint- Job is de kern van Overbroek een sluipweg geworden. Steeds meer zwaar vracht- en werkverkeer stromen door deze dorpskern. N-VA pleit al zes jaar voor een snelle aanpak van deze onveilige situatie.’

Burgemeester Aerts beaamt dit. ‘Daar hebben we werk van gemaakt en de doortocht door Overbroek wordt snel aangepakt.’

Open VLD ziet in de realisatie van de ring en de omgeving van het station nog andere mogelijkheden. ‘Bij de ontwikkeling van de bedrijvenzone aan de E19 in Brecht-Centrum zal nauw toegezien worden op de duurzame en kwalitatieve ontwikkeling van het terrein, voorwaarden die zullen voorzien worden in de stedenbouwkundige voorschriften.’

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

19:02 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Vrije Zwaaiers nodigen uit op hun pompoenhappening

pompoen2_jpg_h380.jpgDe Vrije Zwaaiers” is een vereniging uit Sint-Lenaarts. 20 oktober organiseren zij weer een grote pompoenhappening.

De pompoenhappening vindt plaats in ‘t Centrum te St-Lenaarts op zaterdag 20 oktober.
Nieuw dit jaar is een Halloweenwandeling van ca. 5,5 km ( zaklamp aangeraden). Men kan vrij vertrekken van 17 tot 20 uur . Deelnemen kost 2,50 euro ( 1 consumptie inbegrepen), kinderen wandelen gratis.

Wedstrijden

Wie met de pompoenwedstrijden meedoet kan dingen naar de grootste of mooist versierde pompoen. De pompoenen binnenbrengen vanaf 17 uur. De weging begint om 18 uur. Aansluitend is er vanaf 21 uur een optreden van “De Schorre”. Zij brengen ambiancemuziek, evergreens en meezingers. Meer info op www.vrijezwaaiers.be

18:58 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kruispunt moet veiliger

5 - kris kenis.JPGSchepen voor Mobiliteit Kris Kenis (CD&V) en schepen voor Onderwijs Walter Van Puymbroeck (SP.A) willen inzetten op meer veiligheid aan het kruispunt in het centrum. Daar ligt de Sint-Michielsschool. ‘Het gemeentebestuur heeft al zijn steentje bijgedragen door de schoolomgeving te accentueren met octopusmeubilair.’

Er werden beugels en en een octopuspaal geplaatst om te voorkomen dat de kinderen zomaar met het drukke verkeer in aanraking komen en om extra aandacht te vestigen dat daar een school is. ‘Maar dit is niet voldoende’, zegt Van Puymbroeck. ‘Er wordt met het Vlaamse Gewest onderhandeld om het kruispunt veiliger te maken. Een betere afstemming van de lichten zou al wat helpen.’

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

18:56 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-10-12

"Nieuw op- en afrittencomplex lost probleem op"

Brect.jpg"Dat probleem kennen we heel goed, maar de files zullen drastisch verminderd worden wanneer het op- en afrittencomplex in het centrum van Brecht af zal zijn", zegt burgemeester Luc Aerts (CD&V). "De afwerking en oplevering daarvan zijn voorzien voor het eerste trimester van 2013. Het feit dat alles zo lang geduurd heeft komt door de archeologische onderzoeken die op het tracé gebeurd zijn. Dat heeft alles serieus vertraagd. Maar ik ben als burgemeester heel tevreden dat we dit dossier eindelijk konden deblokkeren. Het op- en afrittencomplex met verbinding met Antwerpen en Nederland werd in 2004 gesloten. Grotendeels door het treinproject dat er gerealiseerd is. Dus hebben we acht jaar moeten wachten om opnieuw een volwaardige op- en afrit te krijgen. En inderdaad, dat is lang, veel te lang. In andere gemeenten neemt men zo'n zaken onmiddellijk op in de begroting. Er zijn heel veel mensen die mij zeiden: 'burgemeester, eerst zien en dan geloven', want er kwam maar geen schot in dat dossier. Maar rij nu maar eens door de Veldstraat en je zal het geloven: de op- en afrit is begin volgend jaar klaar waardoor de files zouden moeten verdwijnen.

19:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

BIN.

imagesCAQ18ART.jpgIn een BMW die aan de Fresialaan stond geparkeerd, is dinsdag ingebroken. De vaste gps werd eruit gestolen.

Ook op de Schorpioenlaan is ingebroken in een auto. Daar werd de volledige middenconsole gedemonteerd.

Een bewoner van de Molenstraat is dinsdagnacht wakker geschoten omdat hij een inbreker bezig hoorde. Er was wat braakschade, maar de dief nam niks mee. Het BIN werd wel opgestart.

19:52 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

jeugdhuis 't Jop op vrijdag 12 oktober de Bollekesfuif.

317519_3683676979136_1860405519_n.jpg

19:19 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Twaalfjarige is duizendste aandeelhouder windmolenpark

c16ac52a-0d6b-11e2-bf0b-f65bcb6ae886_original_jpg_h380.jpgDrie van de tien windmolens in Brecht, Wuustwezel en Hoogstraten hebben al hun eerste groene stroom geproduceerd. De overige windmolens zullen eind oktober volledig opgebouwd zijn. Naarmate de opbouw vordert, participeren ook steeds meer mensen in het project door de aankoop van deelbewijzen van Aspiravi samen cvba. Bijna 1.100 mensen kochten al zulke aandelen voor een totaal bedrag van 2.800.000 euro.

Siemen D.B. uit Wuustwezel is de 1.000ste en mag daarom een windmolen beklimmen. Dat zal gebeuren via de lift met een veiligheidsharnas als alle windmolens in werking zijn en bij windstil weer.

‘Het was een idee van mijn papa, maar ik vond het meteen goed’, zegt Siemen. ‘Ik kan nu toch niets doen met mijn spaarcenten en tegen dat ik 18 jaar ben, heb ik een grotere opbrengst. En groene energie is bescherming van de natuur en daar sta ik volledig achter.’

De molen aan de Wolvenweg maakt deel uit van het windpark Aspiravi Noorderkempen en staat samen met de negen andere windmolens langs de E19 in Brecht, Wuustwezel en Hoogstraten. Windpark Aspiravi Noorderkempen is het grootste windpark van Antwerpen en zal groene stroom produceren voor 13.000 gezinnen.

‘Op 7 oktober is iedereen welkom op het terrein aan de Wolvenweg. Daar kan de bezoeker de rotor en de wieken bekijken. De molen is 108 meter hoog’, zegt Geert Maris van Aspirava.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

19:00 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opnieuw ski- en snowboardvakantie

Ski-_en_snowboardweek_jpg_h513.jpgTijdens de krokusvakantie 2013 organiseert de sportdienst weer een super toffe ski- en snowboardvakantie voor alle 10 tot 16-jarigen (geboren 1996-2002).

'We gaan dit jaar opnieuw naar een prachtig, zonovergoten en sneeuwzeker skigebied met heel wat ski- en snowboardmogelijkheden: Skigebied Passo Tonale in Italië! Er zijn 110 km pistes en tientallen liften waardoor de skipret is verzekerd voor zowel beginners als gevorderden! En ook voor snowboarders zijn er funparks en halfpipes. Er liggen zoveel liften naast elkaar dat je zelden hoeft te wachten om aan een nieuwe afdaling te beginnen. Voor een sportieve uitdaging moet je trouwens op de 3016 meter hoog gelegen Presena-gletsjer zijn. Op de gletsjer zijn er ook makkelijke afdalingen en van op deze hoogte vertrekt een eindeloos lange piste tot in het dal', meldt de sportdienst van de gemeente Brecht.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:58 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-12

Opgeruimd staat netjes

imagesCA5AOGWM.jpgHet laatste stukje Mieksebaan leverde een volle aanhangwagen op. Af en toe eens schuilen voor de regen, maar toch nog tijd gehad om de Oudaenstraat te doen.

2012-10-03 15.35.14.jpg

18:56 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brugstraat van school ‘De Brug’ tot kruispunt met Peter Benoitlaan (start fase 3: maandag 8 oktober)

Brugstraat%20-%20plan%20fase%203.jpg Start fase 3: nieuwe omleiding

Vanaf maandag 8 oktober starten de rioleringswerken vanaf school De Brug tot voor het kruispunt met de Peter Benoitlaan. Om dit mogelijk te maken wordt dit gedeelte van de Brugstraat vanaf dan afgesloten voor al het doorgaand verkeer en gaat bijgevoegde omleiding in voege. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk maar tijdens de werkuren (van 07.00 uur tot 16.30 uur) zal ook dit op bepaalde momenten moeilijk zijn. De verkeersborden en eventuele aanwijzingen van de aannemer dienen gerespecteerd te worden.

Wanneer alles vlot verloopt en we niet af te rekenen krijgen met onvoorziene omstandigheden (o.a. weerverlet) kan fase 3 tegen half december terug opengesteld worden voor het verkeer.

http://www.brecht.be/VEILIGHEIDVERKEER/Wegenwerken/Brugst...

18:38 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kwissen in Sint-Job

1998711-a017e0caf9119cc47e6729799c0161ba.jpg

18:34 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een beestige week in het teken van Werelddierendag.

beestige_week_SJ_JPG_h380_JPG_568.jpgNaar jaarlijkse gewoonte wordt er tijdens de week van Werelddierendag op de lagere school van Kristus Koning te Sint-Job-in’t Goor heel wat rond dieren gedaan.

Zo gaan er deze week klassen enkele klassen op bezoek in de zoo van Planckendael en Zoo Blijdorp in Nederland. Er worden wandelingen gemaakt met de honden van de meesters en juffen. Er wordt geknutseld rond dieren.
Bij de opening van deze week organiseerden de leerkrachten de jaarlijkse dierententoonstelling. Alle kinderen brachten hun huisdieren mee en maakten er zo een leuke, beestige boel van.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:32 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-12

Luyckx op Kanaal Z

22:41 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opgeruimd staat netjes

imagesCA5AOGWM.jpgResultaat van een paar uurtjes vuil opruimen in Brecht.

De Mieksebaan tussen Sint Job en Overbroek ligt er weer eventjes netjes bij.

2012-10-02 16.00.31.jpg

20:03 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Burgemeester Aerts "Al vier hondenweides in Brecht"

ook uw mening telt.jpgHondenweiden te Brecht ? Wel de Burgervader heeft het goed geformuleerd , van de tegenpartij enkele mensen achter Burgemeester Luc Aerts gezet , kan niet , volgens mijn mening ... & inderdaad er zijn nog andere katten te geselen , goed gezegt Luc .... by the way , over woefenweiden , St-Job , Brecht , St-Lenaarts zijn mooie gemeenten , één poepje meer of minder , ach toch , is dat zo erg ... Wel ze gaan er mee wandelen om hun poepje te doen ,wel ik niet , heb er zeven ,kuis dat elke dag op in de tuin , veel werk hoor , amai daar wordt men moe van ,maar bij de meesten mag er geen poepje liggen in de tuin .... mensen mensen toch .... MVG.

Paul Bresseleers

http://www.deredactie.be/permalink/1.1444339

 

 

 

19:23 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Sterk verjongde CD&V-lijst voor provincie

Daan_-_Orry_-_Joris_Geens_-_Zofia_Mezeyova-1024_jpg_h380.jpgCD&V pakt uit met een sterk verjongde lijst voor de provincie. Daar zorgt provincieraadslid en 1ste schepen in Brecht, Daan De Veuster voor in de top van de lijst op plaats 3, samen met Orry Van De Wauwer uit Schilde op plaats 6, Zofia Mezeyova uit Malle op plaats 8 en Joris Geens uit Zandhoven op plaats 10.

Verjonging moet voor JongCD&V gekoppeld worden aan inhoud. Daarom kiezen ze resoluut voor een provincie die in de ruimtelijke planning mogelijkheden creëert voor betaalbaar wonen in eigen streek én tegelijkertijd aandacht heeft voor waardevolle groendomeinen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:46 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Halloweenwandeling vrij 26/10/12 om 19:00

images.jpgGO! Ouderwerking Sint-Lenaarts * HALLOWEENWANDELING * Vrijdag 26 oktober 2012 Samenkomen: 18.45u in de refter van de school (liefst verkleed) Leopoldstraat 15, Sint-Lenaarts Vertrek: 19.00u Aankomst school: 21.00u Na de wandeling worden we door de GO! Ouderwerking Sint-Lenaarts, verwelkomd bij een heerlijke warme drank onder de vorm van een pompoensoep of chocolademelk.

Basisschool In 't Groen
Leopoldstraat 15, 2960 Sint-Lenaerts

03/3138663

18:42 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-12

Loslopende honden nog niet voor morgen

images.jpgVoorstel Vlaams Belang draait uit op felle discussie in gemeenteraad D e gemeenteraad van Brecht heeft het voorstel van het Vlaams Belang - om te onderzoeken of er in Brecht hondenloopzones kunnen worden ingericht - verworpen.

N-VA vond zo'n onderzoek wel kunnen.

De jongste gemeenteraadszitting werd gekruid door een discussie tussen de VB'ers Patrick Van Assche en Marianne Van den Lemmer enerzijds en burgemeester Luc Aerts (CD&V) anderzijds over weides, loopgebieden en losloopgebieden voor honden.

De burgemeester wees erop dat hij zijn kiesbelofte was nagekomen en dat er intussen al vier hondenweiden zijn aangelegd: in de Schoolstraat in Brecht-centrum, de Houtstraat in Sint-Lenaarts, de Kattenhoflaan in Sint-Job en op de Mieksehoeve in Brecht-Zuid. "Bovendien wordt er een hondenweide aangelegd aan de Elshout, en wordt nagegaan of in Rommersheide nog plaats is voor zo'n weide."

Luc Aerts vond dat genoeg en wees erop dat er in de beleidsverklaring niets staat over honden(los)loopgebieden en dat deze optie daarom buiten het actiekader van deze legislatuur valt. "Als dat het enige is waarop het VB het huidige beleid evalueert, dan zijn we als bestuursploeg goed bezig", zei de burgemeester.

Patrick Van Assche antwoordde dat er in Brecht nood is aan zones waar honden vrij kunnen rondlopen.

"Het is logisch dat vele baasjes beboet worden omdat ze hun hond laten loslopen, want er zijn in Brecht alleen maar kleine hondenweiden en geen honden(los)loopgebieden waar ze lekker kunnen ravotten."

Marianne Van den Lemmer stelde voor het bos Zandbergen in Sint-Job te gebruiken als hondenloopgebied.

Zo'n gebied is middelgroot van oppervlakte en kan volgens haar makkelijk worden omheind. Een hondenlosloopgebied daarentegen is niet omheind en ook veel groter: vijfhonderd maal vijfhonderd meter.

"Dat laatste kan in recreatiedomein De Merel", aldus Van Assche.

Luc Aerts antwoordde dat dat niet kan. "Losloopzones zijn dus 25 hectare groot, terwijl De Merel amper de helft is." De burgemeester kreeg de steun van alle andere partijen, behalve het VB, al vond raadslid Joziena Slegers (N-VA) dat er niets mis is met een onderzoek naar de mogelijkheid van een hondenloopgebied.

Het debat tussen Luc Aerts en zijn uitdager Patrick Van Assche wordt maandag 1 oktober vervolgd in het tv-programma Niet tevreden stem terug op Eén.

"Als u het beleid evalueert op basis van hondenweides, zijn we goed bezig" LuC AERtS (CD&V) burGeMeester haalt uit naar vlaaMs belanG

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht

20:51 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Bestuurder belandt met wagen in vaart

bestuurder-belandt-met-wagen-in-vaart-id3486516-640x410.jpgEen autobestuurder is afgelopen nacht aan de dood ontsnapt nadat hij met zijn wagen de vaart in Sint-Lenaarts was ingereden.
Het incident gebeurde vermoedelijk als gevolg van een uitwijkmanoeuvre op de Vaarkant Links. De wagen week uit voor een andere wagen en dook vervolgens het water in. De bestuurder wist zelf nog naar de kant te zwemmen.

De brandweer kwam ter plekke en wist de wagen uit het water te halen.

Foto: BFM

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/bestuurder...

17:48 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-09-12

Onze burgemeester LIVE op de EEN

530230_4166433170796_1729838790_n.jpgOnze burgemeester zal morgen, maandag,

LIVE op de EEN een debat houden met
de fractieleider van Vlaams Belang Brecht.
 
Luc zal "aantreden" in het programma
" Niet tevreden, stem terug"
met Ivan De Vadder, Kobe Ilsen
en Hanne Decoutre.
 
Het programma wordt maandag uitgezonden op
één van 21.30u tot 22.15u.

20:55 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verkiezingen 2012

imagesCAX1FVLR.jpgVerkiezingen 2012: bekijk het filmpje of oefen op de stemcomputer in het gemeentehuis, dc De Lindeboom of dc Het Sluisken!

Op zondag 14 oktober vinden de gemeente- en provincieraadsverkiezingen plaats. De stembureaus zijn dan open van 08.00 tot 15.00 uur. Er worden dit jaar nieuwe stemcomputers gebruikt. Je kan de stemcomputers nu al oefenen in het gemeentehuis (Gemeentepark 1), dc Het Sluisken (Gasthuisstraat 11) en in dc De Lindeboom (Kerklei 18a). Bekijk ook onderstaand fimpje en ontdek hoe het stemmen in zijn werk gaat.

http://www.brecht.be/BESTUURDIENSTEN/Verkiezingen/tabid/2363/language/nl-NL/Default.aspx

20:36 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |