21-09-12

onze facebookpagina

imagesCA28NHP5.jpghttp://www.facebook.com/brechtsnieuws#!/brechtsnieuws

00:07 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-12

Drie nieuwe audi's in wagenpark van politie Voorkempen.

0.jpgDe politie Voorkempen heeft zopas drie nieuwe dienstvoertuigen aangekocht. Het gaat om 3 wagens van het merk Audi. Met de nieuwe wagens kan de politie bij dringende oproepen sneller ter plaatse zijn en waar nodig kunnen snelheidsduivels beter onderschept worden.

De nieuwe auto's kunnen een ontradend effect hebben op mensen die een nakende controle willen ontwijken en op hun stappen terugkeren. De kans dat de politie hen nu kan onderscheppen, wordt veel groter. De Audi’s zijn uitgerust met allerhande technische veiligheidsmiddelen en voorzien van de nodige politie-uitrusting.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php

22:59 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Neos Brecht bruist van energie

neos_logo.jpgNeos, Netwerk van ondernemende senioren, heeft in Groot Brecht duidelijk zijn doel niet gemist.

Goed een jaar bezig zijn er reeds een 80-tal leden aangesloten. Hierbij zelfs leden van buiten de gemeente, zoals Wuustwezel, Loenhout, Zoersel, Malle en zelfs Ekeren.
Het voorbije jaar had Neos dan ook een mooi programma. Zo kon men genieten van De Spaanse rijschool, Doornroosje, Melodieën voor Miljoenen, een bezoek aan Gent, Tongeren en Antwerpen. Regelmatig werden er sprekers uitgenodigd, er waren bedrijfsbezoeken en een etentje af en toe gingen ze ook niet uit de weg.

100ste lid

Dit jaar nog hopen ze hun 100ste lid te verwelkomen, en daarvoor zetten ze een grootse wervingscampagne op poten.
Ook voor het volgende werkjaar heeft men een boeiend verhaal: Grüsse aus Wien, het Mas, Griffelrock, Zaventem achter de schermen, Poperinge, en zo meer. Ook sprekers zullen weer van de partij zijn en op tijd en stond een etentje zal niet ontbreken.
Neos Groot Brecht wil vooral deze senioren bereiken die de kunst kennen of willen leren kennen van het genieten, voor mensen die juist dat ietsje meer willen in het leven zoals cultuur, reizen, excursies, voordrachten, sport en spel, een etentje of gewoon gezellig samenzijn onder gelijkgestemden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

22:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-09-12

150 nieuwe inwoners maken rondrit door Brecht

brecht_inwoner_28000_004_jpg_h380.jpg150 nieuwe inwoners schreven in om via een rondrit van ongeveer 60 km kennis te maken met de gemeente waarin ze nog maar pas wonen.

‘U zal aan deze nieuwe situatie bijzonder snel wennen en U zal het leven in onze gemeente vlug gewoon zijn, want – in alle bescheidenheid – in Brecht wonen is een plezier én een voorrecht’, zei burgemeester Luc Aerts (CD&V). De burgemeester noemde Brecht een aangename gemeente, waar mensen elkaar nog zeer dikwijls kennen, waar men elkaar nog zeer dikwijls met de voornaam aanspreekt en waar men nog in grote mate om elkaar bekommerd is, een gemeente die gelukkig nog zeer groen en zeer landelijk is, waar kinderen en senioren welkom zijn, waar er een openheid naar andere culturen is, waar er een rijk verenigingsleven bloeit, en waar cultuur en gezonde ontspanning met hoofdletters geschreven worden.

Rijke geschiedenis

De burgemeester blikte ook terug op de rijke geschiedenis van de gemeente.’Germanist en professor Remi Sterkens noemde Brecht ‘een aristocratisch eilandje in de Kempen. Wij mogen prat gaan op grote figuren als Lessius en Mudaeus en recenter de theoloog en cultuurfilosoof Max Wildiers.’ De burgemeester verwees ook naar bekende Brechtse sportfiguren.
‘Ook qua bevolking is Brecht één der groteren en na Antwerpen-stad, na Brasschaat en na Schoten is Brecht de vierde grootste gemeente van deze regio met 28.000 inwoners. De Brechtse bevolking blijf trouwens bijzonder sterk groeien, zo groeide onze bevolking tijdens het voorbije jaar netto aan met circa 300 mensen.’

Onthaalbrochure

De burgemeester hoopte dat de nieuwe inwoners zich vlug thuis zullen voelen in Brecht. Een uitgebreide onthaalbrochure kan hen daarbij helpen. ‘Wij beschikken ook over een actieve sociale dienst, die samen met een al even actief O.C.M.W. van Brecht tracht hulp te verlenen ingeval van een probleem op sociaal vlak. Naast een rusthuis met meer dan 100 bedden beheert het O.C.M.W. ook twee actieve dienstencentra, met name “Het Sluisken” in Brecht-centrum en “De Lindeboom” in Sint-Job. Verder beheert het O.C.M.W. een aantal serviceflats in Brecht en Sint-Job’, besloot de burgemeester. 'Daarnaast hebben we zeker ook een energieke jeugd- en sportdienst en een bloeiende cultuurdienst met onder andere een zeer interessante programmatie in dit gemeenschapscentrum.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

21:25 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-12

Gas en elektriciteit: durf vergelijken!

185578153_27.jpgDe gemeente Brecht heeft beslist om mee te werken aan de nationale informatiecampagne van de FOD Economie: “Gas – Elektriciteit: durf vergelijken!”. In het dagelijkse leven moet u steeds keuzes maken. Daarvoor vergelijkt u de verschillende alternatieven die u worden aangeboden. Voor energie en meer bepaald voor gas en elektriciteit is het niet altijd eenvoudig om de beste leverancier of de juiste formule te kiezen. 

Waarvoor?

- U weet niet hoe u moet vergelijken?
-
U weet niet hoe u naar een andere leverancier of naar een andere tariefformule moet overstappen?
-
U bent bang voor verandering of voor mogelijke problemen?
-
U wenst informatie over de vergelijkingsmogelijkheden?
-
U hebt geen toegang tot de vergelijkingstools (via internet bijvoorbeeld)?

Daarom, maar waarschijnlijk ook om andere redenen, is deze campagne voor u geschikt! Ze richt zich tot iedereen.

Hoe?

Op woensdag 26 en donderdag 27 september 2012 houdt de gemeente Brecht spreekuren om u te helpen de beschikbare vergelijkingstools op het internet te gebruiken zodat u de aanbiedingen van de verschillende aardgas- en elektriciteitsleveranciers kunt vergelijken en zelf een keuze kunt maken met kennis van zaken (prijs, vast of variabel contract, dag-/nachttarief, groene energie, …).

Op deze dagen kunt u terecht in het Gemeenschapscentrum Jan vander Noot van 15.00 tot 20.00 uur

Wat moet ik doen?
Om de gewenste informatie te verkrijgen, moet u simpelweg:
-
uw laatste jaarlijkse factuur (globale afrekening, eindafrekening) van uw huidige aardgas- of elektriciteitsleverancier meebrengen;
-
naar het gemeenschapscentrum gaan waar de spreekuren plaatsvinden.

Info: Peter Budts, dienst duurzaamheid en milieu, 03 660 25 69 of peter.budts@brecht.be, http://economie.fgov.be

18:09 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wouter Deprez komt naar GC Brecht

imagesCAJVXNXX.jpgOp 17 oktober komt Wouter Deprez naar Brecht. Hij brengt er een try-out van 'Hier is wat ik denk'. De aanvang is voorzien om 20.15u.

Tickets zijn te koop in combinatie met een tweede ticket voor een andere humorvoorstelling. Kaarten kan je dan bestellen bij de Dienst vrije tijd, Gemeenteplaats 1 in Brecht. Het nummer is 03/ 660 28 32.

18:05 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-09-12

"Brecht Groen, bereikbaar en betaalbaar"

burgemeester.jpgBrecht blijft een snel groeiende gemeente en daar zijn volgens burgemeester Luc Aerts goede redenen voor. "Het is een gezellige gemeente op mensenmaat.

Er heerst een aangenaam woonklimaat met nog zeer veel groen. De prijzen van de gronden en woningen zijn nog relatief gunstig en de gemeente is optimaal bereikbaar via de E19, het station Noorderderkempen en met de busverbindingen van De Lijn", somt de burgemeester verschillende troeven op.

18:29 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Brecht Snel groeiende gemeente mag 28.000ste inwoner verwelkomen

brecht logo.pngDankzij Dimitri Helsen heeft Brecht de kaap van 28.000 inwoners overschreden. De 26-jarige steenkapper kocht op 11 augustus een huis in de Eikenlei in deelgemeente Sint- Job en werd op de ontvangst van de nieuwe inwoners zondag in de bloemetjes gezet.

Dimitri Helsen verhuisde van buurgemeente Schoten, waar hij sinds 2002 woonde, naar de Eikenlei in Sint-Job. "Ik werk in Sint-Job en heb dus het geluk vlakbij mijn werk te kunnen wonen. Hier vond ik nog een betaalbare woonst", legt de 28.000ste Brechtenaar uit.

Op de onthaaldag van de nieuwe inwoners gisteren in gemeenschapscentrum Jan vander Noot kreeg hij van schepen van Burgerlijke stand Annemie Van Dyck (CD&V N-VA) Brechtse chocolade en een cheque van 125 euro die hij in alle Brechtse winkels kan besteden. "Ik geloofde het eerst niet toen iemand van de gemeente me belde met de boodschap dat ik de 28.000ste inwoner van de gemeente was", lacht Helsen, "maar ik ben er wel blij mee."

Vierde grootste

Het was van september 2007 geleden dat de gemeente de 27.000ste inwoner huldigde. "Hans en Virginie De Saeger-van Ghelder wonen nog steeds in onze gemeente", weet burgemeester Luc Aerts (CD&V).

"Brecht is nog steeds een snel groeiende gemeente, want dit jaar mochten we zo'n driehonderd nieuwe inwoners verwelkomen." Dat maakt dat Brecht qua bevolking na Antwerpen- Stad, Brasschaat en Schoten de vierde grootste gemeente is. Brecht is ook qua oppervlakte geen kleine gemeente, want met 90,84 vierkante kilometer is het samen met Antwerpen- Stad, Mol, Geel en Hoogstraten een van de meest uitgestrekte gemeenten van de provincie.

18:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Curieus met een nieuw werkjaar

naamloos.pngCurieus Brecht heeft in vhet nieuwe werkjaar heel wat op stapel staan.

Op 23 september is er om 14.30 uur een comedy act met Youssef El Mousaoui. Op 5,6 en 7 oktober organiseert Curieus nog een tentoonstelling in de Kapel Oude Klooster aan Gasthuisstraat 42 te Brechtmet het Kunstenaarscollectief Patanjo.

Diner

Op 19 oktober is het jaarlijks familiediner in het Goorhof gepland. 'We hebben opnieuw gekozen voor een warme maaltijd. Het menu ziet er weer lekker en verzorgd uit met pompoenroomsoep, warm buffetje met groentenkrans, verse aardappelkroketjes, kalkoengebraad met champignonsaus of kabeljauwhaasje in cressonroom, en een biscuitgebak met fruit en slagroom', klinkt de uitnodiging.

Gastspreker

Gastsspreker is Inga Verhaert. Nog geen week na de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen heeft ze heel wat te vertellen. Het feest begint om 20 uur en inschrijven kan bij Rosa 03.636.02.55 of bij Walter 03.636.11.00.

14 oktober

Curieus huurde in de De Lindeboom het cafetaria. Men kan er uitslagen van de verkiezingen volgen op een televisiescherm vanaf 14.00 uur.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:18 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

5de Avondkerstmarkt woe 19/12/12 van 17:00 tot 22:00

kki.pngVan 17 tot 22u - openlucht en indoor met echte kerstsfeer en al de traditionele kraampjes, vorig jaar 45stands, dit jaar 55? Mooie verlichting, jenever, glühwein, pannenkoeken, verse pizza, de enige echte kerstman, hamburgers, kerst- en andere artikelenen de Zweedse vuren zorgen voor een feeëriek kader. Echt de moeite waard.Voor verdere info en/of kandidaat standhouders 0478/883434.

OC Clara Fey Kristus Koning
Bethaniënlei 5, 2960 Sint-Job-In-'t-Goor

18:09 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fitbus komt naar Brecht en Wuustwezel.

185578153_27.jpgDe Fitbus komt dit najaar opnieuw naar Brecht en Wuustwezel. Op de Fitbus kan je je conditie laten testen.

Daarna wordt er een professioneel schema opgesteld en na een aantal weken volgt er dan een hertest om te evalueren of je vooruitgang hebt geboekt. De eerste test gaat door op zaterdag 6 oktober aan sporthal de Ring, Ambachtslaan 7, in Brecht. De hertest gaat door op zaterdag 8 december aan de sporthal van Wuustwezel, Slijkstraat 7. Alle info en inschrijven kan op 03/ 690 46 79.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=22455

18:01 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tractoren op de landbouwdag

11325bfa-fffb-11e1-8761-32bf18852677_original_jpg_h380_jpg_568.jpgDe Landelijke Gilde organiseerde de Dag van de Landbouw op het bedrijf van Richard en Geert Ooms in de Veldstraat. De bezoekers konden er kennismaken met oude en nieuwe tractoren. Het bedrijf ondersteunt landbouwers in hun werkzaamheden. Voor de kinderen was het prettig om plaats te mogen nemen op de mastodonten.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

17:58 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-12

28000 bewoner van brecht alles groeit en leeft.

imagesCAZMGFIQ.jpgvandaag maakte onze nieuwe bewoners kennis met onze overheerlijke mooie verdraagzame brecht een mooie trip door de gemeente super onthaal door college en burgemeester lekker middagmaal en viering van 28000 bewoner van brecht alles groeit en leeft.proficiat en dank voor de bezienswaardigheden van het brechtse erfgoed.

Eddy Antonissen

 

23:05 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dag van de Landbouw in de Veldstraat

dag_landbouw_brecht_2011_005_jpg_h380.jpgZondag 16 september organiseert de Landelijke Gilde de dag van de landbouw van 10 tot 18 uur.

Dit jaar is de Dag van de Landbouw te gast op het grondwerkbedrijf van de familie Ooms in de Veldstraat 97. De bezoekers kunnen er kennismaken met een expo van oude en nieuwe tractoren van het merk Ford-Fordson. De voertuigen maken een rondrit rond 13.30 uur.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

08:21 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-09-12

oefenen op de nieuwe stemcomputer?

imagesCAZMGFIQ.jpgkan je in Sint job ergens oefenen op de nieuwe stemcomputer?

Peter Schepens

08:52 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-12

Overbroek-kermis

images.jpgOverbroek-kermis komt er weer aan en dan kan iedereen zich maandag 17 september uitleven tijdens ludieke volksspelen in en rond Café De Witte, Mortelstraat 30 in Brecht- Overbroek. De inschrijvingen starten die dag om 13u en er zijn voor 1250 euro aan geld- en naturaprijzen te winnen. Voor alle deelnemers is er nadien gratis brood met spek en eieren. JVS i i 03.313.86.70

19:57 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-12

Tot vijf jaar cel voor Chinese cannabistelers

imagesCAPAMYIS.jpgDe Antwerpse strafrechter heeft de kopstukken en leden van een Chinese criminele organisatie gisteren veroordeeld voor de exploitatie van minstens zes cannabisplantages, onder meer in Brecht en Geel.

De bendeleden kregen celstraffen tot vijf jaar en boetes tot 16.500 euro, maar voor de meesten was een deel daarvan met uitstel. De rechtbank verklaarde ook 337.000 euro aan illegale opbrengsten verbeurd.

De organisatie was actief van augustus 2011 tot maart dit jaar. Shuwang Z. (29) en Bin H. (35) leidden de organisatie vanuit Nederland, samen met Zhi Yong H. (26). Kepa H. (44) uit Antwerpen en Shiyong Z. (28) uit Schoten hadden de leiding in België. De vijf gaven opdrachten aan de twaalf andere beklaagden die huurwoningen gingen bezichtigen, als stroman optraden voor de huurcontracten, de plantjes verzorgden en de cannabis oogsten.

Op 28 en 29 maart volgden er huiszoekingen en werden er zes plantages aangetroffen. Die in Sint-Job-in-'t-Goor en in Watervliet waren nog in opbouw. In een huurwoning in Geel vonden de speurders 442 planten en in een loods in Brecht nog eens 1.100. O

De beklaagden moeten de eigenaars vergoeden voor de schade aan de panden in Booischot, Geel en Watervliet. Ze moeten ook drie distributienetbeheerders vergoeden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

18:59 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verwendag in de Bibliotheken van Brecht, Sint-Lenaarts en Sint-Job-in-'t-Goor

efeb0731-c8d3-439a-b570-19d2ee510a77.jpgOp 20 oktober 2012 willen de Brechtse bibliotheken hun lezers extra in de watten leggen op onze VERWENDAG. Wij bieden onze bezoekers graag een hapje en een drankje aan tussen 9 uur en 12 uur. Iedereen van harte welkom.

http://www.brecht.be/VRIJETIJDTOERISME/Bibliotheek/tabid/...

18:55 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-09-12

Kinesist Alain Denissen trekt lijst H-eerlijk Brecht

imagesCAX1FVLR.jpgH-eerlijk Brecht, opgericht in 2006 en mee deel uitmakend van de huidige meerderheid, presenteert een volledige lijst voor de verkiezingen van 14 oktober.

Twee gemeenteraadsleden, Danny Segers en Ernest Dom, bevolken mee de lijst. Op de tweede plek staat Rita Vandael, verzorgende. Voor de jeugd staat Kevin Vergauwen op plaats 4.

Hij is pas afgestudeerd in de richting TEW. Lijstduwer is Koen Dewil, op plaats 29. Hij baat het bedrijf Experience in Sint-Job uit.

Alain Denissen trekt de lijst. Hij is sinds 1 juli 2011 voorzitter van H-eerlijk Brecht. In zijn praktijk van zelfstandig kinesitherapeut wordt hij vaak geconfronteerd met de dagelijkse problemen van de mensen.

H-eerlijk Brecht belooft naar de kiezer te luisteren en samen naar oplossingen te zoeken.

De lijst ziet er zo uit: 1. Alain Denissen, 2. Rita Vandael, 3. Danny Segers, 4. Kevin Vergauwen, 5. Ludo Leus, 6. Andrea Mareen, 7. Leo Janssen, 8. Dylan Roman, 9. Brunhilde Christmann, 10. Veerle Quirynen, 11. Guido Broos, 12. Dirk Lathouwers, 13. Guy Terbruggen, 14. Bianca Sonder, 15. Johnny Roman, 16. Ernest Dom, 17. Griet Jansen, 18. Colette Bossaer, 19. Ilse Gesnot, 20. Katinka Rottiers, 21. Paul Lembrechts, 22. Dave Davis, 23. Inge Van Den Wijngaert, 24. Nancy Van Dyck, 25. Charlotte De Smet, 26. Brenda Dom, 27. Daniëlle Glenisson, 28. Ingrid Heus en 29. Koen Dewil.

18:34 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Mysterieuze dief teistert paardenhouders

mysterieuze-dief-teistert-paardenhouders-id3333857-620x400.jpgEen mysterieuze dief stoort enkele paardenhouders in de buurt van de Brechtse Heide. Hij blijft hun spullen stelen.
“Het probleem is al ruime tijd aan de gang”, vertelt Luc Verkerk uit de Poppelaerstraat. Zijn vier pony’s staan op een stuk weiland in de omgeving van de historische Vraaghoeve. Daar staan ook de dieren van zes tot zeven andere paardenliefhebbers. Op één eigenaar na, zijn zij allemaal al het slachtoffer geworden van een hardnekkige dief.

“Het begon in februari”, stelt Verkerk. “Toen verdween 500 kilogram landbouwkalk van het terrein. Wat later was het 100 kilogram meststof. Van een buurman werd de weideklok gestolen, het toestel dat stroom op de schrikdraad zet. Ook het zonnepaneel en de batterij om het apparaat te laten werken, werden meegenomen. En dinsdag werd ook mijn weideklok gestolen, ook al zat die achter slot en grendel in een berghok. Het blijft maar gebeuren, en we kunnen er niets aan doen.”

Luc Verkerk en de andere gedupeerden gingen al verscheidene keren aangifte doen in het politiekantoor, maar voorlopig is er nog geen spoor naar de dader.

Verkerk heeft ook begrip voor de politie. “Wij doen telkens aangifte, maar het is logisch dat de politie hier niet permanent een patrouille op de uitkijk kan zetten voor wat landbouwmateriaal. Het is niet evident om de dief te betrappen. We hopen eigenlijk gewoon dat hij inziet hoe lastig dit voor ons is en dat hij ermee stopt. Want nu moeten we ver gaan: een van de paardenliefhebbers slaapt al op de wei als het mooi weer is.”

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/mysterieuz...

18:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-09-12

Landschapswandeling Marmerven

naamloos.pngNatuurpunt Voorkempen organiseert zondag 9 september een landschapswandeling naar het natuurgebied rond het Marmerven in de Brechtse Heide. De conservator van dat gebied, Frans Kerstens, is onlangs overleden. Daarom maken de natuurliefhebbers van deze gelegenheid gebruik er een rustbank in te huldigen. Geïnteresseerde wandelaars komen om 14u bijeen aan logeercentrum Sint-Jansburg op het einde van de Heikantstraat in Westmalle, in het zicht van Drieboomkesberg. JVS

Ronny Van Soens: 03.385.94.63

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/landschaps...

22:07 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Basisschool In 't Groen vliegt er weer in

BS_in__groen_JPG_h380_JPG_568.jpg'We vliegen er weer in.' Bij basisschool In ’t Groen namen ze bij de start van het nieuwe schooljaar deze slogan wel heel letterlijk.

Maandag 3 september stond er de kinderen immers een grote verrassing te wachten. Een echte valkenier kwam naar de school. Op een leuke manier leerden de kinderen alles over roofvogels en uiteraard konden ze ook echt kennismaken met een knappe buizerd die jaagde achter zijn prooien, een gier die niet zo’n zin had in de eerste schooldag, een kerkuil die een hele muis in één keer inslikte en Bobo de grote Oehoe die heel rustig rondkeek.

Valk

Als afsluiter mochten de kinderen die durfden een valk op hun hand nemen. Met een echt valkeniershandschoen waanden ze zicht echte valkeniers. Wat een beleving !
Een mooiere start van een nieuw schooljaar hadden de kinderen zich niet kunnen voorstellen, en met zijn allen 'vliegen ze er weer in'.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

22:02 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-09-12

Petanque

naamloos.pngDe dienstencentra Het Sluisken en De Lindeboom organiseren een groot Brechts petanquetoernooi. De voorrondes vinden plaats op vrijdag 7 september vanaf 13u aan DC De Lindeboom, Kerklei 18A in Sint-Job. De beste vier van elke voorronde treffen elkaar tijdens de finaledag op vrijdag 14 september, eveneens vanaf 13u aan DC De Lindeboom. Ploegen moeten bestaan uit drie personen die in Brecht wonen en minimum 55 jaar zijn. JVS

03.330.11.20

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/petanque-1...

18:43 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-12

CD&V-Brecht zal aanwezig zijn op de Sint-Jobse braderij

ddv-nieuws-41.jpgZondag a.s. neemt CD&V-Brecht deel aan de Sint-Jobse braderij. Daar zal u o.a. kennis kunnen maken met de Sint-Jobse CD&V-kandidaten. Daarbij blikken we terug op de realisaties van de afgelopen 6 jaar. Er is veel gebeurd, maar het werk is nog niet af. We maken dan ook van de gelegenheid gebruik om de geïnteresseerden te informeren over ons programma voor de komende 6 jaar. We willen verder bouwen op een degelijke basis, want onze gemeente verdient het beste!

de CD&V-kandidaten uit Sint-Job vergezeld van lijsttrekker Luc Aerts van links naar rechts: Cecilia Dierckx, Tatiana Vandekeere, Martine Bresseleers, Ludo Janssens, Daan De Veuster, Ludo Theunissen, Kristien Verbiest-Verhaegen, Sandra Demuyer, Bart Schepens en Gert Paulussen

Natuurlijk maken we ook tijd om te luisteren naar uw bekommernissen en opmerkingen.

Op een braderij moet er eveneens ruimte zijn voor animatie. Dankzij de inzet van CD&V-kandidate Kristien Verbiest-Verhaegen bieden we u de mogelijkheid Sint-Job vanuit de hoogte te bekijken!

http://www.daandeveuster.be/

19:44 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De kleuren wijzen de weg!

1963608-78d46a07132e8b205d19b8cae4066cec.jpgOm de wirwar van wegwijzers te vermijden tijdens de werkzaamheden in de Brugstraat, heeft UNIZO SINT JOB het initiatief genomen om aan de hand van kleurige en genummerde wegwijzers, de klanten van de ondernemingen in Sint Job te begeleiden.  Op 5 strategische plaatsen die de toegangswegen naar het centrum vormen werden grote borden geplaatst met vermelding van de deelnemende bedrijven, ingedeeld volgens locatie met een kleur en nummer.  Op het parcours van de omleiding worden deze nummers en kleuren zo vaak mogelijk herhaald zodat de bezoekers gemakkelijker hun weg kunnen vinden.  Wij verontschuldigen ons dat de plaatsing van de pijltjes zo hoog staan, dit is om vernieling te vermijden.  Naar gelang de werken in de Brugstraat vorderen zullen ook de wegwijzers de verschillende fasen volgen.

 

Alle reacties zijn van harte welkom op unizosintjob@gmail.com

19:10 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gezond in uw hoofd

185578153_27.jpg

Net zoals u aan uw fysieke gezondheid kunt werken, kunt u dat ook voor uw geestelijke gezondheid. Op een expo, die van 6 tot 23 september loopt in het gemeentehuis van Schilde, verneemt u hoe u in tien stappen fit in uw hoofd kunt worden en blijven. Adres: Brasschaatsebaan 30. De organisatie van de expo berust bij SIGO (gemeenten Malle, Zandhoven, Brecht, Wijnegem, Schoten, Schilde en Zoersel). De toegang is gratis.

 

sociaal.welzijn@schilde.be

19:01 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bloedinzameing Rode kruis in Brecht

vrijw.jpgIn het Brechtse gemeenschapscentrum Jan vander Noot wordt op donderdag 27 september bloed ingezameld.

De bloedinzameling wordt georganiseerd door het Rode kruis en gaat door tussen 17.30u en 20.30u. Meer info krijg je bij het Rode Kruis Brecht op 0472/ 22 95 37.

18:55 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Open Monumentendag 2012 in Brecht

brecht_auteurs_museum_006_jpg_h380.jpgOp zondag 9 september 2012 is het weer de jaarlijkse open Monumentendag. Dit jaar volledig in het teken van ‘Muziek, woord en beeld’.

In het Kempisch Museum kan je kennismaken met Brechts schrijftalent. Brechtse auteurs vind je in alle genres terug. Zowel toneelstukken en dichtwerken als jeugdboeken, historische werken, schoolboeken, romans en nog veel meer zagen het licht. Het Kempisch Museum maakte een selectie uit al dat lettergeweld en stelde een tentoonstelling samen, om het publiek (opnieuw) te laten kennismaken met Brechtse auteurs uit de vorige en deze eeuw. Op zondag 9 september 2012 is het Kempisch Museum (Mudaeusstraat 2) open van 14.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:52 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-12

De Brechtse leesclub viert dit seizoen haar vijfjarig bestaan.

imagesCAN7LTD2.jpgDe Brechtse leesclub viert dit seizoen haar vijfjarig bestaan. Voor 2012-2013 staan onder andere werken van Louis Paul Boon en Malcolm Lowry op het lijstje. De leesclub komt telkens bijeen in de Kapel van het Oude Klooster, Gasthuisstraat 42 in Brecht op de volgende data: 06/09, 18/10, 13/12, 24/01/13, 14/03/13 en 16/05/13, telkens van 20 tot 22u.

Inschrijvingen: 03.660.28.32

20:27 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Klein Veerle viert grote kermis

185578153_27.jpgDe twee komende weekends is het kermis in Klein Veerle in Sint-Lenaarts (Brecht), in de feesttent bij de wijkschool.

0 0 Vrijdag 7 september wordt om 20u gestart met een zomerquiz. Inschrijven kan vooraf of ter plaatse vanaf 19u. Zaterdag 8 september is er om 20u gratis bal met plaatselijke vedette Dirk Vermeiren.

Zondag 9 september staan twee wielerwedstrijden op het programma, om 13.30u (nieuwelingen) en 15.15u (juniores). Maandag 10 september komen de kaarters aan hun trekken vanaf 14u. Om 20u is er een bal met de Duo TLB Band. Dinsdag 11 september zijn er vanaf 14u volksspelen.

Dan volgt nog de nakermis. Vrijdag 14 september zorgen zangeres Carin Care en haar line dancers vanaf 20u voor een spetterende avond. Zaterdag 15 september zijn er wielerwedstijden voor hobbyfietsers. Om 13u vertrekken de wielertoeristen van buiten Brecht, om 15u rijden de vrouwen, een uur later starten de wielertoeristen van Groot-Brecht.

Daarna volgt nog een bal om 20u.

20:22 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |