16-06-12

VAB tevreden met nieuwe spitsstroken

images.jpgDe nieuwe spitsstroken komen op de E19 tussen Antwerpen-Noord en Sint-Job-in-'t-Goor en op de E40-E314 Sterrebeek-Heverlee-Holsbeek. Ze werden donderdag aangekondigd door Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V).

'Vandaag koos minister Crevits twee locaties die VAB eerder suggereerde als volgende spitsstrookprojecten. VAB is zeer tevreden met deze verdere stap naar uitbreiding van de spitsstroken', luidt het in een persbericht van de mobiliteitsclub.

VAB wijst er nog op dat uit een eigen meting bleek dat de eerste spitsstrook in Vlaanderen, op de E313 richting Hasselt, leidde tot een reistijdvermindering tot 50 procent tussen E17 afrit Zwijndrecht en E313 Antwerpen-Oost, het traject waar de strook volgens VAB het meest effect heeft.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF...

08:07 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-12

Dorpsdag Sint-Lenaarts, ook in uw bib

185578153_27.jpgOp 24 juni 2012 opent de bib van Sint-Lenaarts haar deuren tijdens de dorpsdag.Om de bib extra in de verf te zetten, worden volgende acties georganiseerd:

1. Nieuwe leden worden op de dorpsdag één jaar gratis lid.

2. Rad van fortuin.
Iedereen wint in de bib! Geef 0,50 euro aan Winnie de Pooh en zijn vriendjes, draai het rad minstens 1 keer rond en laat je door de letters verrassen.

3. Kom met je spelletjeskaart in de bib langs en bouw met 20 boeken een zo hoog mogelijke toren!

4. Wedstrijd: Test je bibkennis.
Verbind de juiste duo’s op het formulier en stop het in de wedstrijddoos. Een onschuldige hand zal om 17.00 uur voor elke leeftijdsgroep een winnaar trekken.

PRIJZEN

Kleuters : een gevulde trolley van Geronimo Stilton

Lagere school kids : pakket Jommeke strips

Tieners : pakket Kiekeboe strips

Grote mensen : pakket DVD’s

21:16 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het nieuwe cultuurseizoen 2012-2013 van GC Brecht is bekend

v_brecht_blauw_medium.gifGemeenschapscentrum Jan vander Noot heeft voor het seizoen 2012-2013 een aantrekkelijk programma samengesteld.

Het is opnieuw een mix van humor, theater, muziek, familievoorstllingen en vormingen. Op het programma staan onder andere Eva De Roovere, Alex Agnew, Jeroen Leenders, Kris De Bruyne, de Tijd, Jef Demedts, Saartje Van Camp en zoveel anderen.

Brochure

Het aanbod is gebundeld in een overzichtelijke brochure. Je kan deze aanvragen bij de vrijetijdsdienst op 03 660 28 30 - cultuurdienst@brecht.be. Vanaf 1 juni 2012 kan je een abonnement kopen. Daarvoor kies je minimaal 4 verschillende voorstellingen. Vanaf 14 juni 2012 kunnen ook losse tickets gekocht worden bij de vrijetijdsdienst: online via www.gcbrecht.be , telefonisch op 03 660 28 32 of aan de balie, Gemeenteplaats 1, 2960 Brecht

 

21:07 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-06-12

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en tijdens de avond en het eerste deel van de nacht is het overwegend droog. Er komt wel geleidelijk aan meer bewolking opzetten. En na middernacht komen er vanuit het zuiden regenbuien of perioden met regen opzetten. De meeste regen valt voorlopig over het zuidoosten van het land. Het wordt een relatief zachte nacht met minima in Vlaanderen tussen 10 en 12 graden. Morgen is het wisselend of zwaar bewolkt en er vallen bij regelmaat enkele regenbuien of er zijn perioden met regen. In de loop van de namiddag worden de regenbuien intenser, later kan een enkele regenbui zelfs gepaard gaan met onweer. Er kan dan ook hagel voorkomen, en tijdens een onweer kunnen er steeds felle windstoten voorkomen. De maxima liggen in Vlaanderen gemiddeld tussen 15 en 18 graden. De ZZO-wind is zwak.             

21:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eikenprocessierups weer actief

Processierups_JPG_h380.jpgHet provinciebestuur laat weten dat de eikenprocessierups weer actief is, ook ten noorden van Antwerpen.

Controles op het terrein uitgevoerd door de provincie Antwerpen wijzen uit dat een groot aantal eikenprocessierupsen op het punt staan te vervellen naar het 4de stadium. De rupsen dragen nu op het ganse lichaam brandharen die de huid en ogen kunnen irriteren. 'De provincie neemt de coördinatie van de bestrijding op zich en raadt zijn inwoners aan na contact met brandharen niet te krabben en de huid en ogen goed met water te spoelen', aldus gedeputeerde Rik Röttger. 'In dit 4de stadium heeft spuiten met het bacteriepreparaat Bacillus thuringiensis geen zin meer. Het mechanisch wegzuigen of afbranden van de nesten en rupsen zijn de meest aangewezen beheerstechnieken.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

21:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-06-12

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond kan er links of rechts nog een pittige bui vallen, dit vooral in het centrum en oosten. Vanuit het westen neemt de buienkans sterk afen komen er bredere opklaringen. Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog en klaart het ook flink uit. Enkel in de kustregio kan er een bui vallen. De minima liggen rond 10 graden. De wind luwt, maar is vaak nog matig, uit westelijke richting. Morgen starten we zonnig, maar later op de dag schuiven er vanuit het westen stapelwolken over, die verder in het binnenland soms de bovenhand nemen. In de kustregio en in grote delen van het westen blijft het de hele namiddag zonnig. Het blijft overigens op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen tussen 13 graden in de Ardennen en 19 graden in de Kempen. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig.             

00:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

E19 richting Nederland krijgt grondige onderhoudsbeurt

verkeershinder_jpg_h200_29.jpgTussen vrijdag 29 juni en maandag 9 juli voert het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit op de E19 tussen Loenhout en Meer. Het wegdek van de rijbaan richting Nederland is er in slechte staat en krijgt een grondige onderhoudsbeurt over de volledige breedte en over een lengte van 7 kilometer.

Tijdens de werken blijven er twee rijstroken beschikbaar voor het verkeer richting Antwerpen. Verkeer richting Nederland wordt via doorsteken door de middenberm op de rijbaan richting Antwerpen geleid en heeft slechts een rijstrook ter beschikking. De op- en afrit Meer richting Nederland worden afgesloten. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Er zal dag en nacht gewerkt worden, zeven op zeven. Op die manier wordt de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk gehouden en de hinder voor de weggebruiker tot een minimum beperkt.
Vrijdagavond 29 juni wordt er vanaf 21u gestart met het plaatsen van signalisatie en tijdelijke markeringen. Vanaf dan zal er, ook op zaterdag, slechts één rijstrook beschikbaar zijn richting Antwerpen. Richting Nederland blijven er twee beschikbaar.
Eens de voorbereidingen achter de rug zijn, kan gestart worden met de eigenlijke werken. Dan wordt er overgeschakeld naar een aangepaste verkeerssituatie, waarbij het verkeer richting Nederland via doorsteken door de middenberm op de rijbaan richting Antwerpen wordt geleid en over één rijstrook moet. De op- en afrit Meer richting Nederland worden dan afgesloten. Voor het verkeer richting Antwerpen blijven er twee rijstroken beschikbaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. In het weekend van 7 en 8 juli worden de signalisatie en markeringen weer verwijderd en zal er een aangepaste verkeerssituatie gelden: één rijstrook richting Antwerpen, twee richting Nederland. Ten laatste maandagochtend 9 juli om 6 uur wordt de E19 terug volledig vrijgegeven voor verkeer.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=22038

00:12 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-12

Aanzet werken Brugstraat.

560613_4084903488785_44152848_n.jpg

23:24 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond valt er een tijdlang regen, ook onweer is mogelijk. Na de doortocht van de storing wordt het droog vanuit het westen. Vannacht wordt het op de meeste plaatsen droog. De kans op een bui wordt vrij klein. De minima liggen in Vlaanderen tussen 11 en 13 graden. De wind uit het zuid-zuidwesten luwt en wordt meestal zwak in het binnenland. Tegen de ochtend neemt de wind opnieuw toe. Morgen wordt het vrij zonnig, maar de atmosfeer is onstabiel en vooral in de namiddag zijn er enkele buien, mogelijk met onweer. De maxima liggen rond 18 graden. In de Kempen kan het kwik de grens van 20 graden nog halen. De zuidwester waait matig tot vrij krachtig. Er zijn daarbij rukwinden die 50 of 60 km/u halen. Aan zee is een uitschieter van 70 km/u mogelijk.             

21:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouw gaat overkop op Miksebaan.

imagesCA716NZN.jpgDonderdagmorgen gebeurde op de Miksebaan in Brasschaat, op de grens met Brecht, een zwaar verkeersongeval. Een vrouw raakte er zwaargewond.

De bestuurster week om een nog onbekende reden uit en ging dan overkop. Ze moest door de hulpdiensten bevrijd worden. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeluk. Het slachtoffer werd met zware verwoningen naar het ziekenhuis overgebracht.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=22030

21:51 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Talent van eigen bodem op de harp

B4_GHM3F3AHR_1_WRVICKY_jpg_h380_jpg_568.jpgIn de kapel van het Oude Klooster treedt vrijdag 8 juni talent van eigen bodem op.

De kapel van het Oude Klooster biedt ruimte voor muzikaal talent van eigen bodem. Marijke Vermeiren (Sint-Job-in-’t-Goor) en Laura De Jongh (Kalmthout) studeren beide aan het Lemmensinstituut in de klas van Lieve Robbroeckx. Sinds enige tijd vormen ze samen een duo en op hun weg om professionele harpistes te worden, nemen ze graag de muzikale uitdaging aan om in de kapel een gevarieerd klassiek programma te brengen.

Info

De toegang is gratis maar vooraf reserveren wordt aanbevolen. (03 660 28 32 of http://www.gcbrecht.be/). Vrijdag 8 juni om 20 uur. Plaats: Kapel Oude Klooster, Gasthuisstraat 4

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

21:46 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BIO OP HET BORD IN BRECHT.

brecht monumenten.jpgHet gemeentebestuur van Brecht doet al langer mee aan de biocampagne, waarbij de overheid vraagt om zoveel mogelijk milieuvriendelijke en duurzame aankopen te doen.

Ditmaal doet Brecht er nog een schepje bovenop en gaat de gemeente de engagementsverklaring aan om de campagne 'Bio op het bord van het beleid' te ondertekenen.

Dat wil zeggen dat er wordt gekozen voor duurzame voeding. Bij gemeentelijke aankopen zoals koffie, thee, schoolfruit of broodjes voor de nieuwjaarsreceptie, vergaderingen en dergelijke zal voortaan minstens 30% van het aanbod bestaan uit bio, seizoensgebonden en/of streekeigen producten

21:43 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-12

Cittaat van de dag.

741573121_39.jpgDe crisis in nog erger dan een scheiding……
Ik ben de helft van mijn fortuin kwijt, maar mijn vrouw heb ik nog…….

21:55 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond is het wisselend bewolkt en aanvankelijk kan er hier en daar nog een bui vallen. Later in de avond wordt het overwegend droog en zijn er meer opklaringen. In het westen echter, blijft de kans op een bui aanhouden. Na middernacht komt er lichte regen opzetten vanuit het westen. De minima liggen in Vlaanderen tussen 11 en 13 graden. De wind uit het zuid-zuidwesten luwt en wordt meestal zwak in het binnenland. Morgen schuift een storing in de ochtend over onze streken met veel wolken en periodiek lichte neerslag. Vanuit het zuidwesten wordt het stilaan overwegend droog. Enkele opklaringen zijn mogelijk, maar de nadruk ligt vooral op de bewolking. Na de middag komen er opnieuw perioden met regen of buien opzetten vanuit het zuiden. Daarbij is er kans op lokaal onweer. Iets zachter bij maxima rond 20 en lokaal 22 graden.             

21:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16 Juni kroegentocht st' Lenaarts

319842_3176856387618_472898981_n.jpg

21:52 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-06-12

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond en vannacht is het zwaar bewolkt en er komt regen opzetten vanuit het zuidwesten, maar het is eerst nog enige tijd droog in het noordoosten. Later in de nacht is het betrokken weer en zijn er overal perioden met regen. Er kan lokaal behoorlijk wat neerslag vallen. Het wordt evenwel een zachte nacht bij minima rond 10 of 11 graden en de naar het zuid-zuidoosten krimpende wind wakkert aan, en wordt zwak tot matig. Morgen is het in de ochtend zwaar bewolkt en in het centrum en oosten is het nog enige tijd regenachtig. In het westen is het overwegend droog en klaart het zelfs al wat uit. In de loop van de ochtend trekt de regen naar het oosten en wordt het dus overal droger. Maar stilaan komt de buienmolen alweer op gang. Een enkele bui kan gepaard gaan met onweer. Tegen de avond neemt de buienactiviteit af. De maxima liggen rond 18 of 19 graden.             

23:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cittaat van de dag.

741573121_39.jpgWaarom zitten er in vliegtuigen zwemvesten en geen parachutes?

23:51 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chauffeur rijdt in op file E19

chauffeur-rijdt-in-op-file-e19-id3040328-620x400.jpgEen vrachtwagenbestuurder is dinsdagmorgen zwaargewond geraakt bij een ongeval op de E19 richting Antwerpen ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor.
De man had een file op de E19 te laat gezien en knalde vol op zijn voorligger. De cabine van de vrachtwagen lag aan diggelen en de brandweer van Brecht moest ter plaatse komen om de zwaargewonde chauffeur te bevrijden.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/chauffeur-...

23:48 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Koffiekoeken met Bart De Wever

koffiekoeken_met_Bart_De_Wever_JPG_h380_JPG_568.jpgN-VA Brecht organiseerde een ontbijtsessie met als speciale gast Bart De Wever. Meer dan 150 sympathisanten waren aanwezig in het Molenhof te Brecht en konden genieten van een heerlijk ontbijt.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

23:46 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Afscheid van Jaak Hoefnagels

jaak_hoefnagels_JPG_h380.jpgTijdens een rouwdienst in de Sint-Leonarduskerk nam Brecht afscheid van Jaak Hoefnagels. Jaak werd 67 jaar. Hij was actief in vele verenigingen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

23:44 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-12

Top 10 zoekopdrachten brechtsnieuws.be 04/06/1012 (44)

3429750809_23.jpg1-1 chitaat-van-de-dag 44w

2-2 binnenspeeltuin-kikkerland 9w

3-3 plechtige-opening 18w

4-4 frituren-in-brecht 5w

5-6 sint-job-zomert 3w

6-10 top 10 zoekopdrachten 2w

7-8 aantal graven 5w

8-N firma luyckx 1w

9-9 spaaractie joyvalle melk 2w

10-N uitslagenlijst-kleipikker 1w

Bezoekers per Week 509

19:52 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Cittaat van de dag.

741573121_39.jpgWaarom loopt je neus, terwijl je voeten ruiken?

19:42 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVanavond kan er in het oosten nog enige tijd regen vallen. Elders is ht droger en volgen er opklaringen, maar is ook een enkele bui mogelijk. Vannacht is het droog en worden de opklaringen breder. Later zijn er zelfs heldere momenten mogelijk. Ten zuiden van Samber en Maas vormt zich verspreid nevel en plaatselijk mist met lage bewolking. In Vlaanderen kan er nevel voorkomen. De minima liggen rond een koele 6 graden. Morgen staat er een droge dag op het programma. Na het opruimen van nevel en plaatselijk mist is er ruimte voor de zon. Bij momenten kan het vrij zonnig zijn. Stilaan komen er echter meer hoge en middelhoge wolken opzetten vanuit het zuidwesten. Later in de namiddag wordt het zelfs betrokken in de gebieden nabij de Franse grens. Het blijft evenwel droog tot de avond. De maxima liggen rond 16 graden.             

19:39 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dieven stelen kar vol muziekinstrumenten

dieven-stelen-kar-vol-muziekinstrumenten-van-drumband-id3037793-620x400.jpgNa zeven jaar hadden we eindelijk alle instrumenten bij elkaar gespaard die we nodig hadden. En in enkele ogenblikken tijd is alles weg", zucht voorzitter Marc Van den Broeck van De Doorzetters. Dieven gingen zondag aan de haal met een aanhangwagen die volgestouwd was met de instrumenten van de drumband.

"We hadden zondagmiddag gespeeld op een rommelmarkt in de Melgesdreef in Merksem", vertelt Marc Van den Broeck (46) uit Brecht. Hij is voorzitter van de drumband De Doorzetters, die zo'n zeven jaar bestaat en een lokaaltje heeft in Wijnegem. "Omdat mijn schoonvader in het Jan Palfijnziekenhuis om de hoek ligt, wilde ik daar nog snel even op bezoek gaan. En omdat het niet praktisch is om die aanhangwagen mee op de parking te zeulen, lieten we hem even staan op de parking van de Aldi aan de Bredabaan. Toen we na een klein uurtje, rond 19.15u, terug aan de parking kwamen, was de aanhangwagen verdwenen."

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/dieven-ste...

19:34 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-06-12

opendeurdag Showdown

In samenwerking met de sportdienst Brecht zetten wij als tafeltennisclub voor blind en slechtziende onze deuren wagewijd open voor het grote publiek. En dit aanstaande zaterdag van 13u tot 15u.

In ons omringende landen is deze tafeltennissport showdown genoemd al jaren bijzonder geliefd , daarom zijn we trots om deze belgische primeur aan jullie voor te stellen.

Ben je slechtziend? ben je volledig blind? of mankeer je niks aan je kijkers maakt niet uit , iedereen kan deze sport beoefenen .

Spring aanstaande zaterdag 9 juni  tussen 13u en 15u gerust een keertje bij ons binnen op onze trainingslokatie ;

Fitness 2001

Engelakker 2

2960 Brecht Sint Lenaerts

contactpersoon

Eddy Pelkmans

eddy.pelkmans@telenet.be

In samenwerking met de sportdienst Brecht zetten wij als tafeltennisclub voor blind en slechtziende onze deuren wagewijd open voor het grote publiek. En dit aanstaande zaterdag van 13u tot 15u.

In ons omringende landen is deze tafeltennissport showdown genoemd al jaren bijzonder geliefd , daarom zijn we trots om deze belgische primeur aan jullie voor te stellen.

Ben je slechtziend? ben je volledig blind? of mankeer je niks aan je kijkers maakt niet uit , iedereen kan deze sport beoefenen .

Spring aanstaande zaterdag 9 juni  tussen 13u en 15u gerust een keertje bij ons binnen op onze trainingslokatie ;

Fitness 2001

Engelakker 2

2960 Brecht Sint Lenaerts

contactpersoon

Eddy Pelkmans

eddy.pelkmans@telenet.be

http://www.showdown.nl/

tel 0479831007

 

22:49 Gepost door De redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Woonzekerheid bevestigd voor 2.600 inwoners

ddv-nieuws-29.pngDoor de gewestplanwijziging van 29 oktober 1999 werden in Brecht een aantal "weekendzones" omgezet naar "recreatief woongebied" met woonrecht. Ondermeer de wijken Rommersheide, De Vijvers en Lakvenheide behoren tot dit gebied.

Het gemeentebestuur liet vervolgens voor het "recreatief woongebied" een BPA (Bijzonder Plan van Aanleg) opmaken. Op 31 maart 2004 verleende de hogere overheid goedkeuring hieraan.

De gewestplanwijziging werd evenwel in 2009 door de Raad van State vernietigd, wat bij de bewoners van Rommersheide, De Vijvers en Lakvenheide voor onzekerheid en onrust zorgde. Tegelijkertijd veroorzaakte dit ook praktische en financiële problemen. Zo kregen kopers en bouwers problemen om nog een lening te krijgen, want hadden zij niet gewoon "recreatiegrond" zonder woonrecht gekocht? Onzekerheid was dus troef.

Vanuit die bekommernis hebben burgemeester Luc Aerts (CD&V) en eerste schepen Daan De Veuster (CD&V) onmiddellijk de nodige stappen gezet en steeds blijven aandringen op een passende oplossing. Zij zijn bijzonder tevreden dat de Vlaamse regering op 1 juni de gewestplanwijzing uit 1999 opnieuw heeft bevestigd.

Heel wat Brechtenaren zijn bij dit dossier betrokken: in het betrokken gebied van circa 164 hectaren, circa 2.500 kadastrale percelen en meer dan 1.100 woningen wonen er niet minder dan 2.600 inwoners.

http://www.daandeveuster.be/nieuws.php#13

 

22:45 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Orchideeën, smaragden of witgouden huwelijksjubileum

100.jpgRudi Van Kerckhove meldde ons dat zijn ouders, Leo en Alice, Van Kerchove - Vervoort uit de Hogeweg in Sint Job onlangs (21 mei) hun 55-ste huwelijksverjaardag vierden.

Dat is een hele prestatie en verdiend zeker een vermelding in onze i-krant!

Van harte proficiat gewenst aan het gelukkige koppel en nog vele jaren samen toegewenst!!

 

 

 

 

 

22:25 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-06-12

Cittaat van de dag.

741573121_39.jpgIk had gisteren bijna een triootje.
Er hadden er twee afgezegd…

08:50 Gepost door De redactie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Weer in Brecht

weer.jpgVandaag is het in de ochtend op veel plaatsen zwaar bewolkt tot betrokken, met her en der wat gedruppel. Stilaan breekt het wolkendek open en krijgen we een wisselend tot zwaar bewolkt weerbeeld, met soms aangenaam brede opklaringen. Het blijft overal droog en het kwik loopt op tot maxima van 16 tot 19 graden in Vlaanderen. In Belgisch Lotharingen kan het tot 22 graden worden. Er waait hierbij een zwakke, noordelijke wind. Vanavond neemt de bewolking gestaag toe vanuit het zuidwesten, maar het is nog droog. Kort na middernacht wordt het betrokken en volgen de eerste regendruppels in de regio's nabij de franse grens. In het tweede deel van de nacht schuift de regen verder naar het noordoosten en wordt ze wat intenser. Het is wel een zachte nacht, bij minima rond gemiddeld 10 graden. De wind ruimt naar het oosten en spant aan tot matig.

08:48 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pleindrink 2012 - met muzikaal talent uit de eigen wijk!

598697_3644226675654_1573999181_2784144_500698330_n.jpg

07:50 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |