05-03-13

Unizo aast op wereldrecord bierbakken stapelen

naamloos.pngUnizo Brecht zorgt elk jaar voor animo tijdens de paasmarkt op tweede paasdag, dit jaar op 1 april. ‘We gaan deze keer voor het wereldrecord horizontaal bierbakken stapelen tussen twee personen', zegt Unizo-voorzitter Patrick Anthonissen.

 

‘Twee personen klemmen zoveel mogelijk bierbakken tussen hen beide, een derde medewerker mag de bierbakken aangeven.' Tien Brechtse verenigingen schreven al in. Tijdens de paasmarkt krijgen ze van 10 tot 12 uur tijd om mee te dingen naar de beste drie. Die komen om 12 uur tegen elkaar uit in de finale. Het wereldrecord is in Duitse handen en bedraagt 19 bakken. ‘We hebben al vier wereldrecords op onze naam', zegt Anthonissen. ‘Het eerste record werd in 1998 behaald. We stapelden toen 2.925 trappistglazen in piramidevorm. Daarna volgden nog de records brandweerladder lopen, om ter meest T-shirts aantrekken bij één persoon en bierpul schuiven. Alleen het wereldrecord T-shirts aantrekken is gebroken.'

De paasmarkt heeft dit jaar nog andere troeven. Voor de tweede maal wordt een wedstrijd kunstpaaseieren georganiseerd. Jong en oud worden uitgenodigd om paaseieren te versieren. Er is een wedstrijd aan verbonden en de kunstwerkjes worden tijdens de paasmarkt tentoongesteld in het oud-gemeentehuis. Kunstenaars worden uitgenodigd om mee te doen aan het project ‘Kunstenaars op het plein'. Op meerdere plaatsen op het plein staan kunstwerken rond het thema ‘Foor en circus' opgesteld.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

23:52 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-13

Grafconcessies verlopen in Brecht.

brecht logo.pngOp de verschillende begraafplaatsen in de fusie Brecht liggen een aantal graven waarvan de termijn verstreken is. Aan de betreffende graven werd een tijd geleden een bericht geplaatst. Dat meldt de gemeente.

Sommige graven liggen op grond waarvan de concessietermijn verlopen is. Tot 2 april  kan er een aanvraag ingediend worden om de concessie met 30 jaar te verlengen. Ook de graven in gewone lijn die ouder zijn dan 20 jaar, zijn voorzien van een bordje. Alle info kan je ook nalezen op www.brecht.be.

22:10 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-03-13

Zwerfvuil is niet meer van deze tijd!

 

imagesCA5AOGWM.jpgOp 16 en 17 maart 2013 neemt de gemeente Brecht deel aan ‘Let’s do it Belgium – World

Cleanup’, in dat weekend zullen weer vele tientallen vrijwilligers in Brecht helpen om

de straten en bermen zwerfvuilvrij te maken. Tijdens dit laatste weekend van de winter

willen we het openbaar domein een poetsbeurt geven zodat we de lente proper kunnen

ontvangen. Toch jammer dat dit moet gebeuren. Zwerfvuil weggooien is echt niet meer

van deze tijd! Afval hoort in de vuilbak. Als het dan toch te veel moeite kost om je leeg

papiertje, blikje, sigarettenpeuk of vol zakje hondenpoep mee naar huis te nemen, gooi

het dan in één van de meer dan 200 straatvuilbakjes die we wekelijks leegmaken. De

vele tonnen afval die we jaarlijks uit de berm plukken, kosten het bestuur bovendien een

aardige som geld, wat beter aan andere zaken gespendeerd kan worden. Daarom vragen

we samen met al de vrijwilligers, hou het een beetje proper in’t vervolg!

Info: dienst duurzaamheid en milieu, Peter Budts, Gemeentepark 1, 03 660 25 69 of duurzaamheid@brecht.be

02:18 Gepost door De redactie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-02-13

Opschorting van straf voor meesteressen na sm-sessie met fatale afloop

534234_550053001673646_1764428655_n.jpgDe correctionele rechtbank in Antwerpen heeft twee sm-meesteressen opschorting van straf gekregen in de zaak van de sm-sessie met fatale afloop voor de Britse miljonair Robin Mortimer (58).

De zakenman, die eigenaar van een raceteam was, had op 22 juni 2010 een bezoek gebracht aan de sm-studio van Ira v. D. (46) in Sint-Job-in-'t-Goor. De vrouw, die in het wereldje gekend is als Miss Lucrezia, en haar assistente Vicky H. (38), Juno voor de klanten, hadden Mortimer op eigen verzoek lachgas toegediend, terwijl hij gedeeltelijk vastgebonden was. Het gas veroorzaakte echter een zuurstoftekort, waardoor hij gestorven is.

Het openbaar ministerie vorderde voor Lucrezia dertig maanden cel en voor Juno één jaar. Ze hadden moeten weten dat het toedienen van lachgas fatale gevolgen kon hebben, maar hun advocaten betwistten dat en vroegen de vrijspraak.

De vrouwen werden wel schuldig bevonden, maar kregen opschorting van straf. Ze wisten volgens de rechtbank maar al te goed dat het toedienen van lachgas gevaarlijk was en mogelijk fatale gevolgen kon hebben.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

18:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Op-en afrittencomplex E19 is afgewerkt, gemeente hoopt op snelle derde fase

brecht_oprit_1_jpg_h380.jpgHet nieuwe op-en afrittencomplex aan de E19 in Brecht-Centrum is klaar. Op 20 maart zal minister Hilde Crevits (CD&V) het complex inhuldigen.

 

Afgelopen weken werd het asfalt gelegd op de op- en afritten en De Ring. Ook de belijning is getrokken en de openbare verlichting werd in werking gesteld. Aan beide zijden van de Ringweg zijn inlandse eiken aangeplant en werden vangrails geplaatst.

‘Het complex is bijna klaar voor gebruik. 20 maart om 18 uur wordt het ingehuldigd en krijgt het publiek de kans om op- en afritten en de ring te bekijken', zegt burgemeester Luc Aerts (CD&V). ‘Afhankelijk van het weer wordt het complex geopend voor het verkeer in het daaropvolgend weekend of tijdens het paasweekend. Er moet nog gietasfalt worden aangebracht en daarvoor is een hogere temperatuur nodig.'

Het nieuwe complex zou veel verkeersellende moeten oplossen. Het maakt ook deel uit van de ring rond Brecht. Deze ring is er nodig om het centrum van Brecht terug verkeersleefbaar te maken. Het centrum, en dan vooral de Gasthuisstraat en Lessiusstraat slibben elke morgen en avond dicht.

Goed nieuws

Maar de nieuwe op- en afritten zijn ook goed nieuws voor Sint-Job. Door het ontbreken van de oprit richting Antwerpen en de afrit komende van Breda, moest dit verkeer uitwijken naar de op- en afrit in Sint-Job. Het nieuwe complex kan dus een sterke daling van het verkeer door het centrum van Sint-Job betekenen.

Van de ring rond Brecht is de rotonde aan de Wuustwezelseweg met toegang naar het station Noorderkempen, de verbinding van deze rotonde naar de E19 en de verbinding van E19 naar de rotonde in de Veldstraat gerealiseerd.

Wat nog ontbreekt is de derde fase van Veldstraat richting Sint-Lenaarts. ‘Die derde fase is cruciaal voor het succes van dit project. We dringen dan ook aan op een snelle realisatie', zegt burgemeester Aerts.

Omdat niet alle verkeer in de Veldstraat zou terecht komen stelt het gemeentebestuur aan de hogere overheid voor om het gedeelte tussen E19 en de Veldstraat af te sluiten tot de derde fase is gerealiseerd.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

18:52 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-02-13

Hou alvast 19 April vrij voor een avondje top muziek !!!!!

268177_10200275882133070_1694319171_n.jpg

20:48 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-13

Fietspad Kloosterstraat

imagesCABMYOCL.jpgBrecht en Wuustwezel werken samen aan een dossier voor een veilig fietspad tussen Sint-Lenaarts en Loenhout langs de Kloosterstraat. Als dit gerealiseerd is, liggen er veilige fietspaden langs verbindingswegen naar alle Brechtse buurgemeenten. De realisatie is gepland voor 2016.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/fietspad-k...

20:19 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-13

Beschermd deel Brechtse Heide blijft verboden voor auto's

naamloos.png

Taverne Keysershoeve in Sint- Job organiseerde een winterbar in de historische Vraeghoeve in Brecht. Dat ging gepaard met de komst van wagens.

Maar dat mag niet", zegt burgemeester Luc Aerts (CD&V). "Auto's zijn verboden in dit gebied."

De Vraeghoeve ligt in het beschermde gebied van de Brechtse Heide en gemotoriseerd verkeer is er verboden. Arthur Van Heymbeeck uit Sint-Job ontdekte dat er vorige zondag heel wat auto's op en aan reden op het traject tussen de Keysershoeve en de Vraeghoeve.

Van Heymbeeck belde de politie op. De agenten kwamen terug met de mededeling dat het om een privéfeest ging in de Vraeghoeve. Maar een bewijs daarvan ontbrak.

Later vernam Van Heymbeeck van buurtbewoners dat zulke feestjes al eerder plaatsvonden. Daarom dient Van Heymbeeck nu klacht in bij het gemeentebestuur van Brecht met daarbij de vraag om dringend maatregelen te nemen.

Burgemeester Luc Aerts deelt mee dat hij geen toestemming heeft gegeven voor het organiseren van een winterbar of andere feestjes in de Vraeghoeve. "Ik heb aan de politie gevraagd de zaak te onderzoeken en een proces-verbaal op te maken.

Indien de verantwoordelijken nu een officiële aanvraag indienen, dan zal die systematisch worden geweigerd", aldus nog Aerts. Hij hoopt dat het probleem nu letterlijk en fi- guurlijk van de baan zal zijn.

Intussen stelde Van Heymbeeck ook de dienst Onroerend Erfgoed en het Regionaal Landschap de Voorkempen op de hoogte van de zaak.

22:43 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Politiezone Voorkempen treedt op tegen overlast honden

images.jpgDe komende maanden houdt u uw hond best wat in de gaten. Politiezone Voorkempen gaat tot april de focus extra richten op het gedrag van de trouwe viervoeter. Wie zich niet aan de regels van het GAS-reglement houdt, zal daarvoor bestraft worden met een boete die kan oplopen tot 250 euro.

‘Net zoals vorig jaar willen we bij de lokale politie Voorkempen opnieuw aandacht besteden aan inbreuken en overlast, zoals sluikstoren, vandalisme, overlast door honden, zwerfvuil en andere overlastbronnen, die omschreven staan in het Gemeentelijke Administratief Sanctiereglement, ook wel bekend als GAS. Tot april zullen we extra streng optreden tegen overlast door honden’, communicatieverantwoordelijke politiezone Voorkempen, Caroline Rootfhooft uit. 

De politie waarschuwt de bevolking en legt kort uit op welke gevoeligheden de inwoners moeten letten. ‘Als u over straat loopt met uw hond, dan moet u altijd een hondenpoepzakje bij u hebben. U moet het kunnen tonen als iemand dat aan u vraagt. Er een bijhebben is natuurlijk maar het halve werk: gebruik het ook. Zo bespaart u anderen heel wat vies en vervelend schrobwerk aan de schoenzolen.’ Niet alleen het bestrijden van hondenpoep staat bovenaan de agenda: ‘Vermijd dat uw hond andere mensen hindert of lastigvalt. Hou hem daarom aan de lijn op de openbare weg. U moet de lijn ook kort genoeg houden zodat uw hond altijd perfect onder controle blijft. Zorg er bovendien voor dat uw hond ook in zijn hok veilig zit, weg van de openbare weg, zodat hij anderen en zich niet in gevaar kan brengen’, voegt Roofthooft er nog aan toe.

Door het niet in acht nemen van bovenstaande regels, benadrukt de politie, loopt u een risico op een GAS-boete die kan oplopen tot 250 euro.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

19:05 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-13

KWB, Natuurpunt en Ouderraad Maria Middelares

554925_10200631711463070_1752781109_n.jpgKWB, Natuurpunt en Ouderraad Maria Middelares nodigden Nic Balthazar uit voor een interactieve lezing. De zesdejaars van de lagere school waren de VIP-gasten. Enkele fiere meisjes getuigen...

21:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-13

Stripmuur vrolijkt omgeving rond station Noorderkempen op

stripmuur-vrolijkt-omgeving-rond-station-noorderkempen-op-id4112464-1000x800-n.jpgIn Brecht werden zaterdag de belevingspunten rond strips ingehuldigd die de gemeente creëerde in het kader van de nieuwe stripfietsroute die de Noorderkempen doorkruist. In de buurt van het station onthulde de Brechtse burgemeester Luc Aerts (CD&V) in aanwezigheid van stripauteur Jeff Broeckx drie grote stripdoeken en een stripverhalenhuisje.

Het eerste stripdoek toont een trein met daarop de stripfiguren Nopel, Plunk, Marcel Kiekeboe en Suske en Wiske. Op het tweede doek zien we stripauteurs Merho (Kiekeboes), Bob Mau (Kari Lente), Luc Cromheeke (Plunk), Marc Sleen (Nero), Karel Biddeloo (Rode Ridder), Jeff Broeckx (Junior Suske en Wiske) en Willy Vandersteen (Suske en Wiske). En op het laatste doek worden de stripfiguren de Rode Ridder, Junior Suske en Wiske, Kari Lente en Tuizentfloot afgebeeld in het landschap van de Brechtse heide. Aan de inhuldiging was ook een tekenwedstrijd gekoppeld met als thema 'De avonturen van Junior Suske en Wiske in Brecht'. De mooiste tekeningen krijgen een plaatsje in het houten stripverhalenhuisje. Net als enkele kijkdozen gemaakt door de leerlingen van het IKO Brecht.

Daarnaast plaatste de gemeente op nog twee andere locaties van de fietsroute een stripdoek: op de landelijke weg Vogelzang en op het speelpleintje achter de Sint-Michielskerk.

De nieuwe stripfietsroute is 110 kilometer lang en zal officieel worden ingereden op 7 mei 2013. Wie de grote striproute te lang zou vinden, kan in de gemeenten Brecht en Wuustwezel een kleinere route, de "Stripspoorlus" (35 km) volgen. Wat die route precies inhoudt, zal later bekendgemaakt worden.

Foto's Koen Fasseur

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/stripmuur-...

21:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vriendschap vieren met kleuterhuwelijk

e98e1a98-7ce2-11e2-a851-69b21ed5bfb8_original_jpg_h380_jpg_568.jpgDe kleuters van De Brug vierden het feest van de vriendschap met een kleuterhuwelijk. Ze werden ontvangen in de trouwzaal van het oud-gemeentehuis door burgemeester Aerts (CD&V) en 0CMW-voorzitter Annemie Van Dijck (CD&V). Meer foto op

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

07:21 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-13

natuurwandeling tussen de sporen van de hogesnelheidslijn

imagesCAPV08QT.jpgPasar Sint-Lenaarts organiseert zondag 24 februari een natuurwandeling tussen de sporen van de hogesnelheidslijn en de moderne windmolens in de buurt. De tocht vertrekt om 13.15u aan GC Jan Vander Noot, Mudaeusstraat 9 in Brecht, leidt onder de E19 en loopt langs het station Noorderkempen door de velden naar café De Witte in Overbroek. Na de rustpauze wandelt u terug naar het vertrekpunt langs moderne windmolens die voor groene stroom zorgen. De totale afstand bedraagt acht kilometer. Deelnemen kost 1 euro voor leden van Pasar en 1,2 euro voor niet-leden. JVS 03.313.04.63,stan_denis@hotmail.com

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/wandeling-...

23:35 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kaartprijskamp FC De Witte

imagesCA68RRC6.jpgWie graag een kaartje legt, kan zondag 24 februari deelnemen aan een prijskamp slagen halen in café Bij De Witte, Mortelstraat 30 in Overbroek. De wedstrijd van FC De Witte begint om 14u. Inschrijven kan van 13u. Iedereen ontvangt dan al een prijs. Voorts zijn er voor 300 euro aan prijzen te winnen. JVS Café Bij De Witte, 03.313.86.70

08:26 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fietsers op eigen pad langs Antitankgracht

images.jpgVolgende week begint een aannemer in opdracht van de gemeenten Schoten en Brecht met de aanleg van een volwaardig fietspad langs de Antitankgracht.

 

De Antitankgracht is een oude militaire waterweg die 33 km lang is. Het zo goed als onbevaarbare kanaal loopt van Berendrecht tot Oelegem. Vandaag is dit beschermd landschap een aaneenschakeling van militair erfgoed met bijzondere ecologische, landschappelijke maar ook recreatieve troeven.

Er liggen al bijna overal fietspaden, maar op het grondgebied van Schoten en Brecht, ter hoogte van de E 10-plas, is er nog een missing link. Die wordt nu weggewerkt. De werken zullen naar schatting 30 dagen duren en moeten klaar zijn tegen de start van het toeristisch seizoen. Wat voorlopig niet meer is dan een platgetrapte voetweg, zal straks een volwaardig fietspad zijn. Beide gemeenten kunnen ook rekenen op een flinke provinciale en Europese subsidie. Schoten investeert 94.772 euro, Brecht 23.123 euro. Het nieuw aan te leggen pad wordt 2 m breed en krijgt een ondergrond van boskiezel. Het loopt vanaf het kanaal Dessel-Schoten in Sint-Job naar de Eikenlei/Brechtsebaan, steekt die gewestweg over en vervolgt het traject aan de rechterzijde van de Antitankgracht. Bij de brug van de E 19 steekt het pad de Antitankgracht over via een bestaand brugje en loopt het verder via een stuk Houthakkersdreef richting E19, om daar de brug onderdoor te gaan en even verder aan een houten bruggetje aan te sluiten op de verbinding die naar de Miksebaan in Brasschaat loopt. De totale afstand van het nieuwe fietspad bedraagt ongeveer anderhalve kilometer.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DM...

08:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-02-13

Kampioenenviering

vieren-in-stijl.jpgDe Brechtse kampioenen worden gevierd. De viering start met de huldiging van de individuele en ploegsporters die in 2012 een kampioenstitel behaalden. Aansluitend worden de vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Vervolgens kiest de jury de sportman, sportvrouw, sportbelofte, sportploeg, G-sporttroffee en sportverdienste van het jaar 2012. Aan de trofeeën hangen geldprijzen vast. In de pauze kan je genieten van een optreden van Next Level en van Jump-It.

 

Wanneer: zaterdag 23 februari

Waar: Sporthal De Ring, Ambachtslaan 7, Brecht

17:08 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vonnis over fatale sm-sessie verdaagd

imagesCAPAMYIS.jpgDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag nog geen vonnis kunnen vellen in de zaak over een sm-sessie met een fatale afloop voor de Britse miljonair Robin Mortimer (58). Eén van de rechters is ziek en daarom werd de uitspraak verdaagd naar 28 februari.

De zakenman, die eigenaar van een raceteam was, had op 22 juni 2010 een bezoek gebracht aan de sm-studio van Ira v. D. (46) in Sint-Job-in-'t-Goor. De vrouw, die in het wereldje gekend is als Miss Lucrezia, en haar assistente Vicky H. (38), Juno voor de klanten, hadden Mortimer op eigen verzoek lachgas toegediend, terwijl hij gedeeltelijk vastgebonden was. Het gas veroorzaakte echter een zuurstoftekort, waardoor hij gestorven is.

Het openbaar ministerie vorderde voor Lucrezia dertig maanden cel en voor Juno één jaar. Ze hadden moeten weten dat het toedienen van lachgas fatale gevolgen kon hebben, maar hun advocaten betwistten dat en vroegen de vrijspraak.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

12:25 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-02-13

Franse soldaat die in Mali omkwam was afkomstig uit Brecht

franse-soldaat-die-in-mali-omkwam-was-afkomstig-uit-brecht-id4090290-515x340.jpgDe Franse soldaat die dinsdag omkwam bij gevechten met islamistische rebellen in het noorden van Mali, was de 33-jarige onderofficier Harold Vormezeele. Dat heeft de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian meegedeeld.

Vormezeele was afkomstig uit Brecht en werd in 2010 (en niet 2012 zoals eerder aangekondigd) genaturaliseerd tot Fransman.

De onderofficier maakte deel uit van een eliteregiment van het Vreemdelingenlegioen, dat gekazerneerd was op Corsica. "Vormezeele is gevallen terwijl hij de opdracht vervulde die hem was gegeven, om onze veiligheid en onze vrijheid te verdedigen op Malinees grondgebied", zegt Le Drian in een persbericht.

Vormezeele werd op 24 juli 1979 geboren in België. Hij bood zich als 19-jarige in februari 1999 als vrijwilliger aan in het Vreemdelingenlegioen en hij diende gedurende bijna 14 jaar in het Franse leger.

Frankrijk verloor al twee soldaten tijdens de interventie in Mali. Op 11 januari, in de eerste uren van de operatie Serval, kwam bataljonscommandant Damien Boiteux om het leven.

Foto AFP

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/franse-sol...

15:49 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-02-13

Dikketruiendag

naamloos.pngHet gemeentepersoneel doet vandaag mee aan de Dikketruiendag. Bedoeling ervan is het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen. Dat kan bijvoorbeeld door het uitzetten van de computer tijdens de lunch of het doven van de lichten bij het verlaten van het lokaal. JVS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/dikketruie...

20:39 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Oegandese kinderen veroveren harten van Brechtse leeftijdsgenoten

oegandese-kinderen-veroveren-harten-van-brechtse-leeftijdsgenoten-id4085366-515x348.jpgTwaalf Oegandese kinderen van 9 tot 13 jaar en hun vier begeleiders waren te gast in de Sint-Michielschool in Brecht Door dans en zang verkondigden ze in alle klassen hun geloof in God. "Een erg verrijkende ervaring", getuigt directeur Wim Mertens.

De katholieke Sint-Michielschool neemt elk jaar deel aan de projectwerking rond Broederlijk Delen. "Ditmaal krijgt onze actie een extra dimensie, aangezien we vandaag het bezoek ontvangen van een groepje kinderen uit Oeganda. Dat is uitgerekend het land waarvoor Broederlijk Delen nu de aandacht vraagt via inzamelacties", legt de directeur van genoemde vrije basisschool uit.

De Oegandese kinderen maken deel uit van de KISI-kids, die al zingend en dansen hun katholiek geloof uitdragen. Ze verblijven een hele maand in Helmond in Nederland en bereiden samen met hun Nederlandse vriendjes een musical voor die in verscheidene scholen zal worden opgevoerd. "We zijn blij dat ze er toch één dag wilden uittrekken om naar onze school in Brecht te komen", vervolgt Wim Mertens.

De Oegandezen bezochten elke klas, beantwoordden heel wat vragen en zongen samen met hun Brechtse leeftijdsgenoten liedjes als 'Shuuka' (Kom, Heilige Geest).

De Sint-Michielschool schonk op het einde van de dag bij wijze van afscheidsgeschenk dozen vol speelgoed aan de Oegandese vriendjes.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/oegandese-...

20:35 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-02-13

Uitbaatster van De Gulden Poort slachtoffer van pesterijen

naamloos.png

Ingrid Vanderschelde van café De Gulden Poort is het slachtoffer van pesterijen.

Bloembakken werden vernield en de uitbaatster kreeg de Voedselinspectie over de vloer. "Puur om mij te tergen. Ik verwittigde de politie. Ze blijven volharden in de boosheid", zegt zij. De politie neemt de zaak ernstig.

Sinds begin oktober is Ingrid Vanderschelde 0 0 Sinds begin oktober is Ingrid Vanderschelde (47) de uitbaatster van café De Gulden Poort in de Mudaeusstraat 1, vlak bij de Gemeenteplaats.

Zij blies de zaak nieuw leven in.

"Nu het café goed begint te draaien, pesten ze mij weg."

De pesters verspreidden ook het gerucht dat er in het café onhygiënische toestanden heersen.

 "Ze stuurden tot tweemaal toe de Voedingsinspectie op mij af. De controleurs kwamen telkens ter plaatse kijken, maar konden mij niets ten laste leggen. Ik sta al jaren in de horeca en weet wel waaraan ik mij te houden heb. Door het pesten blijven de klanten weg."

Vanderschelde betrapte dinsdagochtend een oudere dame op heterdaad toen zij bloemen op het terras aan het vernielen was. "De politie maakte al proces-verbaal op en ondervroeg de pestkoppen, maar het houdt niet op. Ze volharden in de boosheid. Ik ben dat beu."

Iedereen welkom

"Kijk, iedereen is hier welkom. Als surplus zorg ik ervoor dat de klanten hier ook iets kunnen eten, zoals croque-monsieur, spaghetti, Italiaanse bruscetta's en Zuid-Franse patés. Ik steek daar veel tijd en energie in. Nu de zaken goed beginnen te draaien, word ik het slachtoffer van pesterijen door ex-personeel en een ex-klant. Ze maken mijn café kapot", vertelt zij onthutst.

"Ik had een man ingeschakeld om mij tijdelijk uit de nood te helpen in het café, en zijn vrouw stak daarbij al eens een handje toe. De miserie is begonnen toen ik hen meedeelde dat ik hun hulp niet meer nodig had.

Ze koesterden blijkbaar andere verwachtingen over hun toekomst in mijn zaak. Daarom wreken ze zich nu op verscheidene manieren. Ze komen herrie schoppen in mijn herberg zelf."

"Samen met een ex-klant, een oudere dame, vertellen ze nu in het dorp en elders dat ik met mijn café ga stoppen", gaat Vanderschelde verder.

"Dergelijke roddels brengen mij enorm veel schade toe, want het tegendeel is waar. Maar ik doe voort.

Op zaterdag 16 februari om 20.30u organiseer ik een comedy-avond waarop iedereen gratis welkom is."

22:37 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Twee jaar verkeershinder in Waterstraat

dyn007_small150_87_124_jpeg_3468_6185746108120a6f1f7c1658434a9d55_33.jpgDe weg in kwestie is vijf kilometer lang en ligt aan de ene zijde op het grondgebied van Schilde en aan de andere kant op Sint-Antonius-Zoersel.

Dagelijks passeren hier zowat zesduizend wagens. Vanaf maandag 18 februari starten de werkzaamheden van fase 1: het gedeelte tussen de Turnhoutsebaan in Schilde tot aan de Kwikaard in Sint-Antonius.

De voorbije maanden vonden al voorbereidende werkzaamheden plaats in Schilde en vorige week werden alle bomen aan de kant van Sint-Antonius gekapt. Dat was nodig omdat de nutsleidingen niet onder een fietspad mogen liggen en er elders geen ruimte was om die te leggen.

Er komen later nieuwe inlandse zomereiken in de plaats.

Nieuwe laag asfalt

In het midden van de straat legt Aquafin een nieuw rioleringsstelsel aan, met aan beide kanten van de weg open grachten om het regenwater af te voeren. De gemeentebesturen van Schilde en Zoersel grijpen deze kans om het bestaande fietspad, dat aan de kant van Sint-Antonius ligt, te verbreden en er een veilig dubbelrichtingfietspad van te maken.

Ook de kruispunten worden heraangelegd waarbij de rijweg lichtjes afbuigt om de snelheidsproblemen aan te pakken. De rijweg zelf krijgt een nieuwe laag asfalt.

Aquafin voert de werkzaamheden uit in opdracht van het Vlaams Gewest en neemt 62 procent van de kosten op zich. Zoersel en Schilde betalen samen 35 procent en de provincie Antwerpen 3 procent.

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken wordt in vier fasen gewerkt.

Voor de eerste fase loopt de wegomlegging over Zoersel via de Handelslei tot aan de Bethaniënlei, die uitkomt op Waterstraat. De omlegging over Schilde loopt via de Klein Waterstaat, Noorderlaan, Catharinadreef, Bethaniëlei en Waterstraat.

22:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Heibel in Brecht over iPhones

 

In Brecht is er politieke heibel ontstaan over de aanschaf van 19 iPhones. De gemeente wil voor elk lid van het college zo'n telefoon aankopen, maar dat valt niet in goede aarde bij de oppositie. Die vindt dit in crisistijden een onverantwoorde investering en wil dat de gemeente werk maakt van het aflossen van de zware schulden.

20:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-02-13

Dit jaar winterbarreke in de St Jobse bossen @Vraaghoeve 17 februari

bar.jpgEen superlocatie (verwarmd), supermuziek, drank à volonté -voor ieder wat wils- en dit jaar hebben we ook hotdogs en BBQ hamburgers voorzien...
Vanaf Keysershoeve wegwijzers geplaatst en parking ter plaatse voorzien !!

TOT ZONDAG VOOR EEN SUPERKNALLEND FEESTJE !!
17 februari

13:02 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Smoutebollen

images.jpgKVG-Brecht organiseert zondag 17 februari een smoutebollenbak in de parochiezaal van Brecht-Overbroek, Sint-Willebrordusstraat 21. U kunt van deze lekkernijen genieten tussen 13.30u en 17u. Er is ook lekkere soep te verkrijgen. Iedereen is welkom op deze gezellig namiddag. JVS 0479.66.97.25 (Marcel Van Dyck)

12:55 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hardleerse inbrekers riskeren celstraf van 40 maanden

imagesCAQ18ART.jpg

SCHOTEN/BRASSCHAAT/BRECHT/BEERSE - Twee hardleerse dieven riskeren voor de Antwerpse strafrechter een celstraf van 40 maanden. Ze pleegden vorig jaar verschillende inbraken in Schoten.

 

Meteen nadat ze de gevangenis mochten verlaten, sloegen Dennis C. (26) uit Schoten en Kenny M. (23) uit Beerse al opnieuw toe. Het duo is onder meer verantwoordelijk voor de inbraken- en diefstallenplaag van eind vorige zomer in Schoten. ‘Ze kregen een nieuwe kans, maar hebben die niet gegrepen. Integendeel', verklaarde de procureur haar strenge vordering.

Na een anonieme tip vonden de speurders begin september vorig jaar gestolen fietsen en bromfietsen bij Dennis C. thuis. De twintiger woonde nog bij zijn ouders, maar die verklaarden dat ze geen vat hebben op hun zoon. Hij was op 22 december 2011 vrijgelaten uit de gevangenis, na een veroordeling voor tientallen inbraken in weekendverblijven in Schoten en in Brecht.

Ook bij Kenny M. vond de politie gestolen fietsen. Hij woonde bij Mike V., die mogelijk ook betrokken was, maar bij gebrek aan bewijs niet terechtstaat.

De huiszoekingen leverden ook andere gestolen goederen op. De jonge criminelen hadden voorts nog zeven inbraken gepleegd om koper te stelen. Zo stalen ze uit een villa in Brasschaat de koperen deurklinken en leidingen en verkochten die aan een handelaar in oud ijzer. Vonnis op 21 februari

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

12:52 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-13

Snelcursus gezond koken.

snelcursus%20koken.jpgDe dienst welzijn organiseert in samenwerking met de dienstencentra van Brecht een snelcursus koken. Diëtiste Eef van Nunen biedt recepten aan met seizoensgebonden ingrediënten. Gezond voor je lichaam, uitstekend voor je portefeuille, prima voor het milieu en heerlijk op je bord! Per snelcursus betaal je 10 euro.

Vrijdag 15 maart, 13.30 uur, DC De Lindeboom, Kerklei 18 a, 2960 Sint-Job-in-‘t-Goor, 03 667 14 00 
Vrijdag 26 april, 13.30 uur, DC Het Sluisken, Gasthuisstraat 11, 2960 Brecht, 03 330 11 20

Meer info? Dienst welzijn, Gemeentepark 1, 2960 Brecht, kris.vandijck@brecht.be, 03 660 25 88
Inschrijven? DC De Lindeboom of DC Het Sluisken (zie gegevens bovenaan)

http://www.brecht.be/Nieuwsartikels/tabid/869/articleType...

04:19 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-02-13

Kantinebende die 29 inbraken pleegde opgepakt

imagesCA716NZN.jpgMet de aanhouding van drie jongeren hoopt de politie dat er een einde komt aan de plaag van inbraken in kantines, scholen en lokalen van jeugdbewegingen. Het trio is mogelijk verantwoordelijk voor 29 feiten in heel de Voorkempen.

 

Schoten, maar ook Brasschaat, Schilde,'s-Gravenwezel en Sint-Job-in't-Goor werden sinds september 2012 geplaagd door een golf van inbraken in lokalen. Voetbalclub Simikos, de school 't Lommert, die liefst drie keer inbrekers over de vloer kreeg, tennisclub Nova en de KSA van Berkenrode zijn maar enkele van de verenigingen die hun kantine geplunderd zagen. Maar ook een taverne, buurthuis en kinderdagverblijf werden het slachtoffer van de kantinebende

‘De daders gingen steeds 's nachts op ronde en deden vaak meerdere kantines aan', weet Els Dellafaille, woordvoerder van de lokale politie van Schoten. ‘Daarbij forceerden de inbrekers de inkomdeur en gingen ze op zoek naar een mogelijke buit. Niet alleen werden kostbare materialen zoals laptops en fototoestellen gestolen, maar de kantines liepen ook aanzienlijke schade op. Opengetrapte deuren, ingeslagen ramen en andere tekenen wezen achteraf op het ongewenst bezoek. De daders stilden ook steevast hun basisbehoeften en plunderden iedere keer de ijskast op zoek naar eten en drank. De opgelopen schade en het verlies aan materialen loopt in de duizenden euro's.'

Acht verdachten opgepakt

De lokale recherche van politiezone Schoten, die bij het speurwerk de steun kreeg van de zones Voorkempen en Brasschaat, had aan de kantinebende een flink kluif, maar boekte resultaat. Negenentwintig inbraken werden al opgelost. Twintig daarvan vonden plaats in Schoten. De aanhoudingen dateren al van december, maar werden pas gisteren bekendgemaakt om het onderzoek niet in gevaar te brengen.

Er werden drie hoofdverdachten en vijf randverdachten geïdentificeerd, verhoord en gearresteerd. De drie hoofdverdachten zijn zelf alle drie Schotenaren en kwamen ondanks hun jonge leeftijd al eerder met het gerecht in aanraking.

Twee meerderjarigen zijn nauwelijks 19 en 20 jaar oud, maar er is ook één minderjarige van 17 jaar die mee op rooftocht ging. De minderjarige verdachte werd enkele dagen opgesloten in de jeugdinstelling van Everberg. De meerderjarige verdachten zijn ondertussen terug vrij onder voorwaarden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

13:13 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-13

Benefietshownamiddag 'Help ons Joke'

Op zondagmiddag 3 maart 2013, vindt in zaal 't Centrum, Dorpsstraat 73 te Sint-Lenaarts de grote benefietshownamiddag plaats ten voordele van Joke Stoffelen. De organisatie hiervan berust bij de familie Stoffelen in samenwerking met Pearl Cita vzw.

Joke werd enkele jaren geleden slachtoffer van een ernstig sportongeval. Na diverse operaties en vele jaren van afzien van de pijn hiervan, diende zij tijdens de maand november opnieuw een operatie te ondergaan waarbij haar been werd geamputeerd. Momenteel volgen nog vele maanden van revalidatie en het opnieuw leren stappen met een prothese. Al deze ingrepen en zorgen, zowel voor als na, kosten veel geld, daarom rekenen wij op uw steun.

Benefiet

Om deze prothese te kunnen bekostigen wordt dus deze benefietshownamiddag georganiseerd. Er zijn die namiddag diverse optredens gepland van allerlei artiesten, gaande van blaasmuziek tot de gekende meezingers. Volgende artiesten hebben reeds hun toegezegd hun medewerking te verlenen aan deze shownamiddag, Rudi Schrauwen, Jolien, Louisia, KA 3 (parodie op K3), De Stabroekse Muzikanten, Scramble, Sugarfree (gekend van o.a. Jongeman, De wind fluistert je naam – te zien bij o.a. Anne TV en Ment TV), Dennie Damaro gekend van o.a. Het Schlagerlied, Donkere Ogen, Marieke…)
Het beloofd dus een namiddag te worden met veel amusement voor zowel jong als oud. De geluidstechniek wordt tijdens deze shownamiddag gratis verzorgt door JOLOSOUND uit Essen.

Ook U bent van harte welkom om een bezoekje te brengen aan deze shownamiddag. De deuren gaan open om 12.30 uur en de show zelf begint om 13.00 uur.

Kan u er deze namiddag niet bijzijn, en wil u Joke toch een steuntje in de rug geven, dan staat het u vrij om een gift te doen op het rekeningnummer BE62 7506 5251 9061 met vermelding gift benefiet joke.

Kaarten kunnen in voorverkoop gereserveerd worden bij Louis Van Ham (secretaris Pearl Cita vzw) op (++32) 0472 556 438.

Neem zeker ook eens een kijkje op de website  www.helponsjoke.info

09:04 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-13

Countryzangeres Carin Care stelt nieuwe cd voor

naamloos.pngIn een tot de nok gevulde zaal 't Centrum in Sint-Lenaarts stelde countryzangeres Carin Care (52) haar nieuwste full-cd voor. Naast haar stonden ook de muziekformatie Nevada en dertien vrouwen van haar groep Texas Country Dancers op het podium.

Zingen en dansen in country- en westernstijl is haar leven. Carin treedt geregeld op en wordt daarbij gevolgd door een schare fans en line dancers. Haar groep Texas Country Dancers telt zowat tachtig leden en daarvan zagen we er dertien in actie tijdens de voorstelling van de cd.

De nieuwe cd draagt als titel 'Country in my genes' (2013). Eerder al bracht Carin Care al 'True love' (2010) en 'One lucky break' (2011) uit. "Ik breng vooral covers, maar ben toch blij dat er op de jongste cd drie nummers staan die speciaal voor mij werden gemaakt door Ricky Travers en Mike Shannon", laat de zangeres weten.

Info: de cd 'Country in my genes' kost 10 euro en is te verkrijgen bij Carin Care, 0496.15.49.90, www.carincare.net

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/countryzan...

18:51 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |