10-02-13

verkiezing van nieuw sp.a bestuur afdeling brecht

naamloos.png

8 februari is er verkiezing geweest van nieuw sp.a bestuur afdeling brecht walter van puymbroek blijft voorzitter als ondervoorzitter werd verkozen antonissen eddy nadien werd receptie aangeboden aan aanwezigen met hapje en drankje en gezellig bijgepraat.

13:29 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-13

gospelconcert Clara Fey te Sint-Job, zaterdag 2 februari 2013

20:32 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Open VLD wil meer blauw rond kruispunt Bethovenstraat/Gasthuisstraat/Venusstraat

images.jpgOpen VLD wil dat er meer politietoezicht komt op het gevaarlijke kruispunt van Brecht-Centrum.

'Het kruispunt is één van de drukste en gevaarlijkste in onze gemeente. Door de openstelling van het nieuwe op- en afrittencomplex aan de E19 wordt de onveiligheid nog groter. Bovendien is het kruispunt gelegen aan een school. Dagelijks begeven kinderen en ouders zich op het kruispunt dat al jaren geteisterd wordt door roekeloze chauffeurs', zegt voorzitter Jozef Dignef. 'Al meerdere keren ontsnapten kinderen en begeleiders aan ernstige ongevallen.'

Passende maatregelen

Open Vld vindt het de hoogste tijd om in te grijpen met passende maatregelen om grote drama’s te voorkomen. Open Vld wil dat het nieuwe gemeentebestuur bij de politie aandringt alle huidige beschikbare middelen aan te wenden en in te zetten om de dagelijkse verkeersovertredingen in te perken. 'Het is aan de politie om verkeersinbreuken van overdreven snelheid en negeren van oranje en rood verkeerslicht te verbaliseren gedurende een proefperiode. Uit een evaluatie zal blijken of die politionele acties bijdragen tot een veiliger kruispunt. Indien niet, dan zijn bijsturingen en andere alternatieven nodig. Open Vld maakt hiervan een beleidspunt in de komende bestuursperiode en blijft de situatie opvolgen', besluit Dignef.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:40 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-02-13

Domein De Merel wordt paradijs voor sportievelingen en recreanten

domein-de-merel-wordt-paradijs-voor-sportievelingen-en-recreanten-id3995671-620x400.jpgDe gronden van domein De Merel die door de gemeente Brecht in 2009 en 2010 werden aangekocht, krijgen weldra de bestemming van recreatiezone. "Dat zet de poort open tot het voort ontwikkelen van dit gebied", laat schepen van Ruimtelijke Ordening Daan De Veuster (CD&V) weten.

Bedoeling is om van het totale gebied (20 hectare) 12,9 hectare in te kleuren als recreatieve zone. Het gaat meer bepaald om de gronden die gelegen zijn aan de rechterkant van de Schippersdreef, gezien vanuit de Schotensesteenweg als je in de richting van de Schotense Vaart wandelt.

Een zwembad komt er zeker niet, wegens te duur. Andere pistes zijn nog in hun studiefase, maar het is zo goed als zeker dat de tennismogelijkheden er worden uitgebreid, dat er een speeltuin komt en dat er een Finse piste wordt aangelegd. Ook de horeca krijgt er alle kansen. Daarnaast wordt gezorgd voor mooie fiets- en wandelpaden, evenals een fietsersbrug over het kanaal.

Ten slotte zijn er nog de oude mestbunkers waarvan de hogere overheid wil dat ze bewaard blijven. "Dat gebied maakt deel uit van de ankerplaats Brechtse Heide en het is de bedoeling deze zone uit te roepen tot Erfgoedlandschap, zodat subsidies kunnen worden bekomen om deze bunkers te bewaren en te onderhouden voor de toekomst", besluit de schepen.

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/domein-de-...

23:36 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

GC Brecht presenteert bijzonder familieaanbod

imagesCACQXBJ9.jpgTijdens de krokusvakantie brengt GC Jan vander Noot drie voorstellingen voor kinderen en hun (groot)ouders.

Op 12 februari om 14.30 uur is er voor iedereen vanaf 7 jaar de kinderfilm ‘Patatje Oorlog’. Een dag later op 13 februari om 14.30 uur is er ‘Lotte en de maansteen’, een film voor kinderen vanaf 4 jaar.

Op zondag 17 februari om 15.00 uur brengt Saartje Van Camp de muzikale theatervoorstelling ‘Walla Kristalla’. De uit Sint-Job-in-‘t-Goor afkomstige Van Camp ging twee jaar lang op zoek naar kinderliedjes van over de hele wereld. Het resultaat is een voorstelling met liedjes, vertellingen en projecties van animatiefilmpjes. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Tickets voor deze en andere voorstellingen kan u kopen via www.gcbrecht.be, telefonisch op 03 660 28 32 of aan de balie, Gemeenteplaats 1, 2960 Brecht

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:18 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-02-13

uitbreidin​g bestuur UNIZO Sint Job

0.jpg

Tijdens een druk bijgewoonde buitengewone algemene vergadering heeft UNIZO SINT JOB haar bestuur uitgebreid.  Het bestuur telt nu 5 leden: Ann Brusseleers (drankenhandel Claessens), Fons Van Looveren (decor Van Looveren), Werner Goris, penningmeester (kapsalon Goris), Jan Pollet, secretaris (Fidelia KBC Verzekeringen), Marc Roels, voorzitter (SIMMI sneltransporten).

 

In haar korte bestaan heeft de vereniging van ondernemers al heel wat initiatieven genomen.  Voor het komende jaar staan er ook tal van evenementen op de agenda, de vereniging geeft haar volledige medewerking bij de officiële heropening van de Brugstraat, een eminente spreker komt de lokale afdeling van UNIZO een beeld scheppen over de inzet van de lokale economie in onze huidige samenleving, er wordt een cursus EHBO ingericht door het Rode Kruis voor de handelaars en ondernemingen en nog voor de zomer wordt er feest gehouden voor haar leden want de boog kan niet altijd gespannen staan.

 

UNIZO Sint Job wil er zijn voor de handelaars en ondernemingen maar ook voor alle inwoners van deze deelgemeente.

22:34 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fakkeltocht

images.jpgDe vrije basisschool Maria Middelares organiseerde in Sint-Job een avondlijke fakkeltocht, waaraan 420 personen deelnamen. Onderweg konden de deelnemers vragen beantwoorden. Na afloop kregen de allerkleinsten elk een prijsje en uit alle goede oplossingen werden daarna nog tien manden met hoeveproducten verloot. JVS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/fakkeltoch...

01:05 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Psallite viert 25-jarig bestaan

psallite.jpgPsallite, het gemengd koor van de parochie H. Man Job in St. Job-in-'t-Goor, bestaat 25 jaar en geeft naar aanleiding hiervan een jubileumconcert in de Kerk H. Man Job in de Kerklei in St.Job.

Het koor wordt opgeluisterd door piano, harp en dwarsfluit. Op het programma staan o.a. werken van Bach, Bernstein, John Rutter, Mendelssohn-Bartholdy, Eric Clapton, Kedrov, Lennon-Mc Cartney, Cohen, en Paul Simon.
Psallite is een vierstemmig gemengd koor dat al 25 jaar de plechtige misvieringen opluistert in de parochie H. Man Job maar ook af en toe gastkoor is o.a. in Borsbeek, Antwerpen, Koksijde, Scherpenheuvel, Brecht, Deurne, Gransdorf Duitsland, enz. Dirigent is Carl Darquennes, welke afstudeerde aan het Lemmensinstituut. Pianist van dienst is Werner Meert.

Jubileumconcert

Het jubileumconcert vindt plaats op zaterdag 2 maart om 20.00 uur en zondag 3 maart om 14.30 uur. Kaarten aan 10 euro zijn in voorverkoop te verkrijgen op tel. nr. 03/636.25.43 of bij de koorleden. Kassa 12 euro.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

01:00 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verkeershinder door technische storing aan brug over Vaart

brug_sas_5_jpg_h380_jpg_568.jpgDinsdag 5 februari kon de NV Scheepvaart het technisch mankement aan de brug aan Sas 4 herstellen. De moeilijkheden aan de brug zorgden voor veel verkeershinder op maandag en dinsdag.

De brug aan Sas 4 ging maandag niet meer naar beneden omdat een hydraulische leiding was gesprongen. Daardoor kon het verkeer vanuit het kruispunt met de Schotensteenweg niet meer de Brugstraat in via de Handelslei. De doorgang in Sint-Job is al moeilijk door de heraanleg van de Brugstraat.

Weggebruikers uit Sint-Job waren niet te spreken over de omleiding. 'Een technisch mankement kan altijd gebeuren en we begrijpen dat dit hinder meebrengt. Maar waarom gebeurde de omleiding niet korte tijd via Sas 5. Daar is nu eenrichtingsverkeer in de richting van de Beukenlei, maar waarom kon dit niet korte tijd opgeheven worden? Nu werden de chauffeurs doorgestuurd via 's Gravenwezel', was de toon van de reacties. Vooral ouders en grootouders geraakten pas laat bij hun kinderen in de Sint-Jobse scholen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:57 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-13

Zware brand bij trapmakerij onder controle

zware-brand-bij-trapmakerij-id3975105-620x400.jpgIn de Zagerijstraat in Brecht woedde er dinsdagmiddag een zware brand bij de firma VPG. Het gebouw van de trapmakerij vatte kort voor de middag om een nog onbekende reden vuur en de brandweer kreeg het vuur aanvankelijk moeilijk onder controle.

Verschillende brandweerkorpsen werden kort na 11 uur opgetrommeld en hadden alle moeite om het vuur in te dijken. Aanvankelijk had de brandweer ook te kampen met een watertekort.

De brandweerlui hadden enige tijd nodig om de bron van de vuurhaard terug te vinden. Die bevond zich in het midden van de winkel, op de eerste verdieping. Van zodra die plek bereikbaar was kon de brand vrij snel bestreden worden. Rond 12.30 uur was de brand onder controle. Er moet nog wel een tijdlang worden nageblust.

De schade voor het bedrijf zal waarschijnlijk heel groot zijn.

Foto en video: BFM

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/zware-bran...

13:25 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ludo Kerstens Gehuldigd

naamloos.pngGewezen OCMW-voorzitter Ludo Kerstens werd door Open Vld gehuldigd omwille van zijn verdiensten voor de partij en voor de bevolking van Brecht. Kerstens kreeg de titel van erevoorzitter. Hij zat dertig jaar in de Brechtse politiek: zes jaar gewoon gemeenteraadslid, achttien jaar schepen en zes jaar OCMW-voorzitter. Daarnaast bracht voorzitter Jos Dignef hulde aan de ontslagnemende secretaris Luc Van Damme, het ontslagnemende bestuurslid Rita Hooyberghs, de niet meer verkozen gemeenteraadsleden Ludwig Anthonissen en Raf Michielsen, en aan Katrien de Bruyn, OCMW-raadslid van 2007 tot 2012; zij kwam niet meer op met de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/ludo-kerst...

00:35 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Smoutebollen eten met KVG

smoutebollen.jpgOp zondag 17 februari 2013 tussen 13.30 en 17.00 uur organiseert KVG-Brecht een smoutebollennamiddag.

Ook lekkere verse soep is te verkrijgen. Deze namiddag gaat door in de parochiezaal van Overbroek-Brecht. Iedereen welkom. Info : Marcel Van Dyck gsm 0479/669725.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:30 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-02-13

Een gedicht voor de directeur

dag_van_de_directeur_JPG_h380_JPG_568.jpgTer gelegenheid van gedichtendag zetten leerlingen en leerkrachten van de Sint-Michielschool ook de directeur in het zonnetje.

Gedichtendag was ook de dag van de directeur in de Sint-Michielschool. In de school werd er overal gewerkt met gedichten en natuurlijk werd er ook een gedicht gemaakt voor de directeur Wim Mertens. 'De kinderen van 2B hebben onze directeur aangenaam verrast met hun zelfgemaakt gedicht. Op het einde kreeg hij van de kinderen natuurlijk een dikke groepsknuffel', vertelt juf Carolien.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:48 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-13

Behoefte aan betere spoorverbinding vanuit Brecht

Luc Aerts ijverde nogmaals voor een betere treinverbinding van en naar de Noorderkempen. De Brechtse burgemeester zat samen met Nederlandse en Belgische bestuurders aan tafel om opnieuw een rechtstreekse verbinding tussen Den Haag en Brussel te voorzien.

16:41 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VITALSKI OP DE PLANKEN

naamloos.pngAuteur en podiumkunstenaar Vitalski treedt zaterdag 2 februari om 20.15u op in gemeenschapscentrum Jan Vander Noot, Mudaeusstraat 9. Hij brengt de hilarische vertelling De gelaarsde kat. De toegang bedraagt 10 euro.

http://www.vitalski.be/

15:51 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tekenwedstrijd in aanloop naar stripfietsroute

images44.jpg

De stripfietsroute is op komst en om dat evenement extra in de verf te zetten organiseert de toeristische dienst van de gemeente een tekenwedstrijd.

Tekeningen die ingestuurd worden, maken kans op een ereplaats bij de stripbanners in het houten gebouwtje.

De toeristische diensten van de regio Voor- en Noorderkempen zijn volop bezig met het uitstippelen van een stripfietsroute, die er weldra komt.

Toerisme Brecht organiseert in dat kader een tekenwedstrijd met als thema De avonturen van Junior Suske en Wiske in Brecht.

Toerisme Brecht zet op de strip- fietsroute Junior Suske en Wiske in de kijker en plaatst op eigen grondgebied enkele belevingspunten voor de recreatieve fietsers. Enkele daarvan worden plechtig ingehuldigd op zaterdag 23 februari van 14 tot 16u.

Zo onder meer in de Oudaenstraat, de weg naar het treinstation, in de buurt van de Boshoeve. Daar komen een houten gebouwtje en een grote stripmuur.

Om de kinderen erbij te betrekken pakt Toerisme Brecht uit met een tekenwedstrijd onder het thema De avonturen van Junior Suske en Wiske in Brecht. Jongelui kunnen hun creaties, met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en mailadres binnenbrengen bij de dienst Vrije Tijd. Uiterste inleverdatum is 19 februari.

Tijdens de plechtigheid rond de stripmuur beoordeelt een jury onder leiding van Jeff Broeckx de werkjes.

De tekenaar signeert ook voor de stripfans. De winnaars van de wedstrijd worden nog dezelfde dag bekendgemaakt. Ze ontvangen een leuke prijs en hun tekening krijgt een ereplaats in het houten gebouwtje bij de stripbanners. De andere tekeningen worden later tentoongesteld in de bibliotheek van Brecht. JVs i i 03.660.28.30 (Christel Wilms) of toerisme@brecht.be i i Dienst Vrije Tijd, Gemeenteplaats 1 in Brecht.

15:46 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Burgemeester vandaag in Dordrecht voor overleg rond treinen

station_Brecht_006_JPG_h380.jpgVandaag, 1 februari, is een overleg gepland tussen België en Nederland over de treinverbindingen. Het gemeentebestuur van Brecht wil de evoluties voor station Noorderkempen op de voet volgen.

Sinds het verdwijnen van de Beneluxtrein is Den Haag niet langer rechtstreeks aangesloten op het internationale treinennetwerk. Dat geldt ook voor steden als Dordrecht, Roosendaal en Mechelen. Dit is schadelijk voor de betreffende steden, voor het bedrijfsleven, voor de internationale instellingen en voor alle mensen die voor hun werk of privé afhankelijk zijn van deze treinverbinding.

Het is dan ook essentieel dat er weer een directe intercityverbinding tussen Den Haag en Brussel komt. De gemeente Den Haag heeft het initiatief genomen tot een onderzoek onder marktpartijen om de haalbaarheid van en interesse voor een nieuwe directe intercityverbinding te toetsen. Dit marktonderzoek is recent van start gegaan.

Ontwikkelingen

Op vrijdag 1 februari 2013 vindt in Dordrecht een bijeenkomst plaats waar bestuurders en betrokkenen, zowel uit Nederland als België, met elkaar in gesprek gaan over de meest recente ontwikkelingen rond deze intercityverbinding. Ook vertegenwoordigers van reizigersorganisaties Rover en TreinTramBus, het (internationale) bedrijfsleven en andere Nederlandse en Belgische belanghebbenden zijn uitgenodigd. 
Meerdere betrokkenen, waaronder de burgemeester van Brecht Luc Aerts en de burgemeester van Mechelen en voormalig minister-president van Vlaanderen Bart Somers, zullen toelichten waarom zij de voorstellen voor een permanente, directe treinverbinding tussen Den Haag en de Vlaamse steden ondersteunen. Ook zal de naam van de nieuwe treinverbinding gepresenteerd worden. De gemeente Dordrecht is gastheer voor deze bijeenkomst:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

15:36 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-01-13

Nieuwe kansen voor wonen aan het water op Lochtenberg in St-Job.

imagesCAP8WJOE.jpgIn Brecht heeft de gemeenteraad het licht op groen gezet voor de aanleg van een nieuw wegentracé in Sint-Job-in-‘t-Goor. Het gaat om het stuk tussen de Eikenlei en het jaagpad, over het Lochtenbergplein. Voor de bouwgronden werd eerder al een RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) goedgekeurd.

Het RUP voorziet in mogelijkheden voor wonen aan het water, een groene verbinding  tussen het Lochtenbergplein en het kanaal, en een nieuwe doorsteek voor fietsers en voetgangers naar het jaagpad. De Brechtse schepen van ruimtelijke ordening Daan De Veuster (CD&V – CDB) legde het dossier voor op de jongste gemeenteraad. Hij verduidelijkte dat het wegentracé richting het kanaal wordt gekoppeld aan een trage verbinding voor fietsers en voetgangers naar het jaagpad. In het openbaar domein is ruimte voor 2250 vierkante meter groenaanleg. Op die manier kan het groene karakter van de omgeving van het Lochtenbergplein doorgetrokken worden tot aan het kanaal. Volgens De Veuster is daarbij aandacht besteed aan ruimte voor parkeren en een overzichtelijke toegang langs de Eikenlei. De schepen benadrukt dat het plangebied gedeeltelijk ook een sociale én betaalbare invulling krijgt. Zo kunnen er 9 betaalbare kavels worden gerealiseerd voor inwoners uit de gemeente. Daarna volgen ook nog een 10-tal sociale koopappartementen. Er komen in private ontwikkeling eveneens 13 woningen en 2 kleinere appartementsgebouwen langs het kanaal. Op termijn kan de site verder worden ontwikkeld met een verbinding naar de Eurolaan en een trage verbinding naar de Arthur Winterslaan.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=23308

20:22 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Trendy salon Bobhead geeft ook bijscholing aan kappers

trendy-salon-bobhead-geeft-ook-bijscholing-aan-kappers-id3942460-620x400.jpgRobby Osselaer en zijn vrouw Sofie Schrauwen openden zopas hun nieuwe kapperszaak Bobhead aan de Beukenlei 20a in Sint-Job (Brecht). Speciaal daarbij is dat er naast een trendy kapsalon ook een kappershogeschool is gevestigd.

Het paar zit zes jaar in het kappersvak in Dendermonde, waar Bobhead al een eerste vestiging heeft. Het team werkt al jaren op hoog niveau binnen de kapperswereld en behaalde verscheidene prijzen. In december 2012 won Bobhead op de Hairdressers Awards Benelux in het Château du Lac in Genval drie van de negen titels: young hairdresser of the year, hairdresser of the year in West- en Oost-Vlaanderen en alternative hairdresser of the year.

Bobhead mikt in Sint-Job op een modebewust publiek, waartoe ook kinderen en jongeren behoren. Op hetzelfde adres, achteraan het kapsalon, is een kappershogeschool gevestigd. "We geven onze know how qua vaktechniek en management door aan gediplomeerde kappers via bijscholingen, met daarbij aandacht aan de nieuwste trends, zodat ze up-to-date blijven", zegt Sofie.

Bobhead, Beukenlei 20a, 2960 Sint-Job, 03.293.39.63, www.bobhead.be

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/trendy-sal...

20:15 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-13

Treinreizigers Noorderkempen eisen compensaties voor Fyra-debacle

imagesCA487YG8.jpg

De verbinding met de Fyrasneltrein tussen Antwerpen en Breda is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De reizigers uit de regio Brecht, waar de trein normaal ook zou stoppen, vragen ter compensatie opnieuw meer IR-treinen.

Er zijn zeven Fyra-treinen te weinig op het traject tussen Antwerpen en Breda. Bovendien is er het rijverbod voor Fyra wegens de vele technische perikelen. Daardoor zal het lang wachten worden op een Fyra- trein die stopt in het station Noorderkempen in Brecht.

Namens een heel aantal treinreizigers vraagt Joris Van der Schoot aan de NMBS om de acht geschrapte IRtreinen tussen Antwerpen en Brecht opnieuw in te voeren.

"Omdat nu duidelijk wordt dat de Fyra Antwerpen-Breda voor onbepaalde tijd is uitgesteld, willen de reizigers dat de NMBS de treinen die in december geschrapt werden weer inlegt, zolang er geen echte oplossing is gevonden voor het Fyradebacle", vraagt Van der Schoot. "We hebben dat al eerder gevraagd, maar de NMBS antwoordde dat het om gedwongen schrappingen ging. Nu valt echter de reden voor die schrapping weg, want er is geen Fyra-trein in de plaats gekomen. De beslissing is dus niet meer gedwongen."

Hij stipt ook aan dat er volgens de planning vanaf april nog eens acht extra IR-ritten zouden worden geschrapt ter vervanging van Fyra, die dan normaal het station Noorderkempen aandoet. "Ik vraag me af of die schrappingen onder de huidige omstandigheden gewoon doorgaan. Dàt zou pas echt grondig fout zijn voor de regio Voor- en Noorderkempen."

Tot slot voegt Van der Schoot eraan toe dat door de komst van de trein alle snelbussen, op twee na, tussen Brecht en Antwerpen werden geschrapt om 'niet te concurreren met de trein'. "We stellen vast dat, nu er acht treinritten werden geschrapt, deze snelbus niet is teruggekomen en we daarmee vastzitten op een tragere busverbinding die maar één keer per uur rijdt", vindt Van der Schoot.

22:17 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Patrick Anthonissen is voorzitter Unizo-Brecht

id396266-wf-380758-14-jpg-664x496.jpg

Unizo-Brecht heeft met Patrick Anthonissen (43) een nieuwe voorzitter in opvolging van Leo Meeussen, die aftreedt als voorzitter maar nog wel bestuurslid blijft. Anthonissen is al zeventien jaar lid van de Unie van Zelfstandige Ondernemers.

Leo Meeussen (62), die jarenlang Flash Boetiek op de Biest in Brechtcentrum heeft gerund, houdt nu ook het voorzitterschap van Unizo- Brecht voor bekeken. "Het is tijd dat jongere mensen de fakkel overnemen, maar ik blijf wel bestuurslid.

Op mijn medewerking kunnen ze dus nog altijd rekenen", sprak Meeussen (62) na de hulde die hem werd gebracht tijdens de recente algemene vergadering van Unizo-Brecht.

Grote uitdagingen

De gewezen voorzitter oefende die taak 32 jaar uit en is intussen ook al 40 jaar bestuurslid. "De groep bij elkaar houden en originele acties, zoals de jaarlijkse paasmarkt, op touw blijven zetten, zijn de grote uitdagingen voor de toekomst. Maar ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger", sprak Meeussen.

Patrick Anthonissen, die al 17 jaar lid is van Unizo waarvan drie jaar in het bestuur, wil het aanspreekpunt zijn van alle middenstanders in Brecht-centrum en Overbroek.

"Momenteel zijn 140 leden aangesloten en hun aantal kan nog uitbreiden met de nieuwe ontwikkelingen die op til zijn. Zo is de komst van winkels die afhankelijk zijn van een keten niet meer te stuiten. We staan daar niet afkerig tegenover, we moeten hen alleen op dezelfde lijn zien te krijgen", vindt de nieuwe voorzitter.

Winnaars eindejaarsactie

Tijdens dezelfde vergadering werden de winnaars van de eindejaarsactie bekendgemaakt. Jos Willems uit Sint-Antonius-Zoersel won de hoofdprijs: een auto. Hij krijgt een Toyota dankzij een aankoop bij slager Van Ballaert. Daarnaast gingen zeven setjes aankoopcheques ter waarde van duizend euro naar: Stefaan Wouters (Wuustwezel); Louisa Nagels (Sint-Job); de familie Schenck, Francine Wilmssen, Dorien Van Dijck, Victor Lenaerts en Kevin Beckers.

22:09 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Warm aanbevolen! Binnenkort in Sint-Job!

374200_10200458761019417_297559070_n.jpg

19:59 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Militaire oefeningen op Groot Schieldveld in Brecht-Wuustwezel.

imagesCA4AR05D.jpgVan 4 tot 8 februari zullen er op het militair domein Groot Schietveld in Brecht-Wuustwezel helikopteroefeningen plaatsvinden.

De oefeningen omvatten talrijke vluchten op lage hoogte, gecombineerd met het afvuren van rookbommen boven het schietveld. Defensie probeert de hinder voor omwonenden tot een minimum te beperken.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=23287

19:47 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fluohesjes

imagesCA71J455.jpgDankzij de steun van Lions Club Antwerpen Voorkempen kunnen de kinderen van BULO Kristus Koning in Sint-Job nu 'goed gezien' naar school en dat is fijn voor de veiligheid van iedereen. Met een dansje en een liedje maakten enkele leerkrachten de 350 leerlingen warm voor het dragen van hun hesje. Nadien mochten alle kinderen een hesje in het schoolsecretariaat afhalen. De volgende ochtend droegen ze allemaal het leuke kleinood. Voortaan staan de jongelui 's morgens en 's avonds goed zichtbaar aan de bushalte.
JVS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/fluohesjes...

19:41 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ladies night in jeugdhuis

ladies_night.jpg

19:38 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-13

Sportief Brecht voorjaar 2013

images200.jpg

Nog niet begonnen aan je sportieve voornemens? Dan is dit de ideale moment, want de gemeentelijke sportdienst organiseert verschillende sportieve lessenreeksen. Hiertussen vind je zeker iets dat jij wil doen!

In februari/ maart 2013  starten weer een aantal nieuwe lessenreeksen voor volwassenen en senioren, waaronder drie reeksen Sport Overdag: je hebt de keuze uit BBB, stretching of circus workshops. Sport Overdag betekent een wekelijks sportuurtje voor elke volwassene die wel te vinden is voor een portie beweging en waarbij ook sociaal contact een belangrijke rol speelt!

Je werkt overdag en kan dus niet deelnemen aan het aanbod van Sport Overdag? Geen probleem, want ook de enorm populaire lessenreeksen Start-to-Run staan ook weer op het programma in het voorjaar. Er start een reeks voor beginners en eentje voor de gevorderden. Ook is er een gloednieuwe sportieve lessenreeks capoeira op maandagavond of start to kick op woensdagavond, een actieve workout om de dagelijkse stress eruit te zweten. Daarnaast komen ook weer de 50-plussers aan bod. Voor hen staat seniorobics op het programma. Elke week kan je proeven van conditieoefeningen, spieroefeningen en lenigheidoefeningen, gebracht op leuke muziek. Door op een aangename en goed te volgen manier les te geven, hopen wij weer vele sportieve 50-plussers te kunnen begroeten. Ook kan je kiezen voor de reeks 50+ petanque, elke week (10 weken lang) kan je op donderdag alle truckjes van het gezellige jeu de boule aanleren, zowel de theorie als de praktijk van deze sport komen aan bod. Daarnaast is er natuurlijk tijd voor een babbeltje en een drankje. Echt sportelen dus!

Ben je dus in het verleden nooit echt sportief geweest, maar vind je het de hoogste tijd om iets te doen aan je fysieke conditie; of heb je omwille van een bepaalde reden (kwetsuur, …) al een tijdje niet meer aan sport gedaan en ben je er nu terug helemaal klaar voor; of ben jij het type dat liefst elke dag sport? Iedereen is welkom op de lessenreeksen van de sportdienst!

Voor meer informatie over deze lessenreeksen, startdata, prijzen en inschrijvingen kunt u terecht op de gemeentelijke sportdienst van Brecht via het nr. 03/660.28.30 of mail naar sportpromotie@brecht.be. Ook op onze website www.sportiefbrecht.be  kan je heel wat informatie vinden.

Voor een aantal lessenreeksen is het aantal inschrijvingsplaatsen beperkt, dus wacht niet te lang met inschrijven! 

20:57 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verkaveling Leeuwerik in Brecht.

naamloos122.pngDe gemeente Brecht en IGEAN verkopen 18 percelen bouwgrond in de verkaveling ‘Leeuwerik’. Er is een mix van kleine en grotere percelen voor gekoppelde en vrijstaande bebouwing.

Als je interesse hebt, kan je nog tot en met 15 februari inschrijven bij IGEAN. Dit kan via www.igean.be of per post. Het adres is Doornaardstraat 60 in 2160 Wommelgem. Zonder deze inschrijving kan je niet deelnemen aan de toewijzingsprocedure. De volledige procedure en alle info kan je nalezen op www.brecht.be

19:47 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Tumult maakt einde aan gemeenteraad

De jongste gemeenteraad van Brecht eindigde met tumult. Burgemeester Aerts (CD&V-CDB) schorste de zitting.

N-VA Brecht liet een interpellatie aan de dagorde toevoegen. Deze ging over een dame die wilde gehoord worden door de gemeenteraad in verband met een verkavelingsvraag. Op de gemeenteraad werd deze interpellatie, die door N-VA Brecht op de agenda was gezet, niet uitgevoerd. De interpellatie werd door de voorzitter verplaatst naar een geheime zitting, omdat het hier volgens hem om een persoonlijke kwestie zou gaan. Daarop ontstond turmult bij het publiek.

Verkavelingsdossier

Mevrouw E.M. wou gehoord worden op de gemeenteraad over een verkavelingsdossier in de Handbooglaan. 'Een verkavelingsdossier is echter een bevoegdheid van het college', meldt het college van burgemeester en schepenen. Na advies te hebben ingewonnen over deze materie, werd E.M. uitgenodigd door het college. Daar wou ze echter, volgens de burgemeester, niet naartoe komen. Burgemeester Luc Aerts verwees daarom dit dossier naar de geheime zitting, omdat er over personen werd gesproken. Maar nog voor de geheime zitting begon, werd de raad verstoord door geroep uit het publiek. De burgemeester schorste de zitting.

Kavels

'Het dossier houdt de opsplitsing in van 1 perceel in 2 kavels (halfopen bebouwing) van ongeveer 500 en 600 vierkante meter. Dit is thans de gemiddelde oppervlakte in het woongebied. Omwille van het groene karakter legde het college een beperking van de bouwdiepte op', meldt het schepencollege. 'De bewoners stelden dat zij eindelijk een antwoord wilden krijgen op de vragen die zij hadden bij de onrespectvolle behandeling van hun bezwaren in een betrokken verkavelingsdossier. Deze bezwaren, ondertekend door maar liefst 8 buurtbewoners, werden volgens dIe buurtbewoners onvolledig of zelfs niet getoond op het schepencollege bij de behandeling van het verkavelingsdossier. N-VA (oppositie) vroeg in de interpellatie een verklaring voor de diepe ontgoocheling en verontwaardiging van deze buurtbewoners, en wilde de vraag stellen waarom zij niet hun beklag mochten doen op de gemeenteraad', meldt N-VA Brecht.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

19:40 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-01-13

Welzijnsdienst Brecht organiseert complimentenfuif

naamloos.png

De welzijnsdienst van de gemeente Brecht werkt al verschillende jaren samen met de gemeenten Malle, Schilde, Zandhoven, Wijnegem, Schoten en Zoersel rond geestelijke gezondheid. Onder het mom ‘fitter in je hoofd, het kan!’ organiseren zij samen heel wat leuke activiteiten die kaderen binnen de ruimere, Vlaamse actie ‘fit in je hoofd, goed in je vel’, die op haar beurt jong en oud aan de hand van tien stappen ertoe wil aanzetten zich goed te voelen. Enkele van deze stappen zijn ‘beweeg’, ‘probeer eens iets nieuws’ en ‘reken op vrienden’. Die stappen gecombineerd mondden uit in een dansnamiddag voor senioren in de Toverfluit, en dit op vrijdag 25 januari om 14.00 uur.

 

programma

Om 14.00 uur zal het live-orkest ‘Enjoy’ het beste van zichzelf geven om de dansnamiddag op gang te trekken. Iets na 14.00 uur komt kersvers Zoersels ocmw-voorzitter en schepen Katrien Schryvers alle deelnemers aanmoedigen om de benen te strekken en hen oproepen elkaar eens een extra compliment te geven.

 

iets voor jou?

Wil je graag andere senioren uit de buurt en omgeving leren kennen? Hou je van een leuke babbel, een dansje, een goede pint en wil je graag wat extra sociale contacten? Dan is deze dansnamiddag ongetwijfeld iets voor jou! Schrijf je nog op de valreep in via 03 2980 0 00 (Anke Smolders of Erik Fuhlbrügge) of via welzijn.wereld@zoersel.be. Deelname is gratis (consumpties te betalen). Veel plezier!   http://www.brecht.be/Nieuwsartikels/tabid/869/articleType...

08:20 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dit mag u verwachten van uw bestuur

dit-mag-u-verwachten-van-uw-bestuur-id3843861-620x400.jpgBurgemeester Luc Aerts (CD&V) gaat vol vertrouwen zijn tweede ambtsperiode in. Toch zullen de meerderheidspartijen CD&V, Open Vld, sp.a en nieuwkomer Groen flink rekening moeten houden met het weerwerk van een ‘zware’ oppositie bestaande uit N-VA (11 zetels) en Vlaams Belang (3 zetels). De meerderheid telt 15 zetels.

Voor Luc Aerts verliepen de eerste dagen tegelijk rustig en intens, want hij moest samen met het gemeentepersoneel de nieuwe legislatuur en de installatievergadering van zowel de gemeenteraad als de OCMW-raad voorbereiden.“Dankzij deze grondige voorbereiding kon er vlekkeloos gestart worden. Beslissingen die er echt uitspringen, zijn tot op heden nog niet genomen. En voor de dagdagelijkse zaken draaien we nog altijd op routine.Bovendien bevinden we ons momenteel nog in het stadium van de beleidsplanning.”

De prioriteiten voor de volgende jaren kunnen volgens de burgemeester samengevat worden onder de noemer: de leefkwaliteit in Brecht nog verder verhogen.“Zo plannen we in concreto de bouw van een podiumzaal in Sint-Lenaarts en weldra gaan in deze deelgemeente ook de werkzaamheden voor het oprichten van een jeugdhuis van start. Daarnaast willen we uitpakken met een centrum voor dagopvang voor senioren en bijkomende woonmogelijkheden voor senioren. Zo ziet onze OCMW-voorzitter Annemie Van Dyck graag serviceflats verschijnen in Sint-Lenaarts en in Overbroek. Brecht-centrum en Sint-Job hebben al serviceflats.”

“Heel belangrijk is ook de verdere afwerking van de ringweg rond Brecht-centrum en de daaruit voortvloeiende ontwikkeling van de stationsbuurt, met onder meer het aantrekken van bedrijven in die buurt”, vertelt Aerts. Op een even hoog niveau qua belangrijkheid schat hij de ontwikkeling in van het gemeentelijk domein De Merel. “Daar moeten gezonde en betaalbare recreatiemogelijkheden komen voor de hele bevolking”, vindt hij.

Uiteraard kosten al deze projecten de gemeente heel wat geld. “Het is onze grote uitdaging de gemeente op een zuinige wijze te besturen. Brecht moet in alle opzichten financieel gezond blijven”, stelt de burgemeester.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/verkiezing...

08:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |