25-01-13

Sm-meesteres riskeert gevangenisstraf voor dood klant

images1.jpgDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zich donderdag gebogen over een sm-sessie die een fatale afloop kende voor een Britse miljonair van 58. Hij kreeg van sm-meesteres Lucrezia (46) en haar assistente Juno (38) lachgas toegediend en stierf door een zuurstoftekort. Het openbaar ministerie vorderde voor Lucrezia dertig maanden en voor Juno één jaar cel.

De hulpdiensten werden op 22 juni 2010 naar de sm-studio van Lucrezia geroepen in Sint-Job-in-'t-Goor. Ze troffen daar de beklaagden aan die een naakte man aan het reanimeren waren. De ambulanciers namen het van hen over, maar konden hem niet meer redden.

De zakenman, die wel vaker van Lucrezia's diensten gebruikmaakte, had op eigen verzoek lachgas toegediend gekregen, terwijl hij gedeeltelijk vastgebonden was. Dat gas had echter een zuurstoftekort veroorzaakt, waardoor hij gestorven was.

Volgens het openbaar ministerie hadden de vrouwen moeten weten dat het toedienen van lachgas fatale gevolgen kon hebben, maar hun advocaten betwistten dat en vroegen de vrijspraak. ‘We spreken hier over een drijfgas dat je gewoon in de supermarkt kunt kopen voor bijvoorbeeld slagroomspuiten en dat niet te vergelijken is met het medische lachgas. Mijn cliënte heeft dit drijfgas al vaker gebruikt, ook bij zichzelf, en er nooit eerder problemen mee ondervonden', stelde advocaat Jan De Man namens Lucrezia.

Terwijl Juno de zakenman nauwlettend in het oog hield, had Lucrezia de gascapsule in een ballon gepompt, die met een darmpje aan het masker van de zakenman bevestigd was. ‘Hij moest zelf aan het darmpje zuigen om het gas binnen te krijgen en kon er ten allen tijden mee ophouden. Van enige toediening door mijn cliënte is dus geen sprake', pleitte advocaat Erik Van der Vloet namens Juno.

Beide dames vroegen de vrijspraak. Lucrezia wordt daarnaast ook nog vervolgd, omdat er bij een huiszoeking ‘poppers' en een stroomstoottoestel werden aangetroffen en vroeg daarvoor een opschorting. Zij is na de dood van de zakenman gestopt met haar sm-studio.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

08:10 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-01-13

SVK Voorkempen noemt voortaan Het SaS

svk-voorkempen-noemt-voortaan-het-sas-id3886839-640x410.jpgSociaal verhuurkantoor Voorkempen heet voortaan SVK Het SaS. Daarmee neemt het kantoor een nieuwe start, onafhankelijk van sociale huisvestingmaatschappij De Voorkempen HE waaruit het in 1999 ontstaan is.

'Het Sas' verwijst naar de geografische ligging van het kantoor bij het Kempens Kanaal waar zich vele sassen bevinden, maar draagt ook een symbolische betekenis.

"Een sociaal verhuurkantoor heeft een werking dat in vele opzichten te vergelijken is met een sas. Wij zijn ook steeds in beweging op vlak van huurders en kandidaat-huurders, en qua beleid. Mensen mogen bij ons even komen wachten en aanmeren. We zullen als sluiswachters de sasdeuren openen voor hen. Het is echter aan de huurder zelf om het mechanisme aan de andere kant uit te dokteren om opnieuw verder te varen aangezien het slechts een tijdelijk ankerpunt is met een duidelijke aanlegplaats en afspraken en regels", legt coördinator Yann Blommaerts uit.

Het SaS is werkzaam in twaalf gemeenten ten noorden van Antwerpen. Naar de toekomst toe wil het kantoor werk maken van een betere bekendmaking en gerichte communicatie. "Tot slot willen we ook de woningkwaliteitsnormen verder optrekken en streven we naar 300 woningen tegen het einde van 2014", besluit voorzitter Ann Pycke.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/svk-voorke...

21:56 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De vaart viert nieuwjaar

naamloos.pngNaar jaarlijkse traditie organiseerden de bewoners van de VME De Vaart' in Sint-Job-in-'t-Goor een nieuwjaarsreceptie. 'De opbrengst hiervan wordt integraal besteed aan de ondersteuning van dwarslaesiepatiënten', meldt Paul De Laet.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

07:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-13

aktie voor bomen teplanten

imagesCAHK9XBA.jpgcurieus brecht zoekt oude gsm-s.deze aktie is voor bomen teplanten ben je in bezit van oude gsms kan je ze kwijt op kerklei 85 te sint job in t goor alvast dank.

09:00 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dierenthuisje met sluiting bedreigd

dierenthuisje-met-sluiting-bedreigd-id3874652-620x400.jpgHet Dierenthuisje is al negen jaar een vaste waarde voor dieren in nood. Uitbaters Sonja De Keyser en Peter Kloeck zitten nu met de handen in haar. Ze moeten immers uit hun huis en hebben geen geld om een nieuw domein te kopen.
De meeste dieren die in het Dierenthuisje verblijven, hebben serieuze medische of psychische problemen gekend en kunnen dus niet zomaar naar een opvanggezin of asielcentrum. "Het nieuws kwam bij ons aan als een schok want we dachten dat dat ook het einde van onze vzw zou zijn. Enkele vrijwilligers hebben ons overtuigd om de moed niet op te geven en een oplossing te zoeken. We blijven dus hopen op een mirakel, want ik wil niet weten wat er met onze dieren moet gebeuren als wij er niet meer zijn voor hen", zegt De Keyser.

Vanaf het moment dat ze het slechte nieuws bekend maakten op hun website kreeg het koppel veel reacties van kennissen en vrijwilligers. "Ze stellen voor om een benefiet te organiseren maar zo evident is dat niet. Voor al onze dieren hebben we minstens een domein van 3000 m2 nodig. Dat betekent dat we de komende maanden honderdduizenden euro's moeten inzamelen. Ik wil de handen in elkaar slaan maar ik weet niet hoe ik eraan moet beginnen", vervolgt De Keyser.

Bovendien zijn de dieren als kinderen voor het koppel. "De vzw is voor ons een roeping, een echte passie. We hebben er zo veel voor gedaan en hebben nog zoveel plannen. Het zou verschrikkelijk zijn als dit nu zou stoppen", zucht De Keyser. "Een huis voor ons alleen vinden, is geen probleem. Maar we kunnen deze dieren niet in de steek laten."

Wie het Dierenthuisje wil helpen, kan contact opnemen via info@hetdierenthuisje.be of 0476.95.19.98 of een kijkje nemen op de website: www.hetdierenthuisje.be

Greet Wouters

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/dierenthui...

08:08 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Suske en Wiske aan station

imagesCAB300BV.jpgOp 23 februari wordt aan het station Noorderkempen een beeld van Junior Suske en Wiske onthuld. Dit initiatief past in de opening van de striproute doorheen de Noorderkempen op 7 mei.

 

Brecht realiseert een aantal belevingspunten rond strips aan het station. Daarom organiseert Toerisme Brecht een tekenwedstrijd met als thema ‘De avonturen van Junior Suske en Wiske in Brecht'.

De deelnemers kunnen hun tekening met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en mailadres voor 20 februari bezorgen aan de dienst Vrije Tijd, Gemeenteplaats 1.

Stripauteur Jeff Broeckx zetelt tijdens de inhuldigingsdag in de jury. Hij zal ook signeren. Andere juryleden zijn schepen van Toerisme Kris Kenis en stripcoördinator Jan Francken. De winnaars krijgen een leuke prijs en hun tekening krijgt een ereplaats in het houten gebouwtje bij de stripbanners.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

08:03 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Uitbreiding parking station Noorderkempen is dringend

imagesCARD9ODA.jpgElke weekdag is er verkeerschaos aan de stationsparking in Brecht. In de lente worden de problemen aangepakt. Er komen 30 tot 40 parkeerplaatsen bij.

 

Tijdens contacten tussen de NMBS-holding en het gemeentebestuur bleek dat in de lente de parking aan het station Noorderkempen zou worden uitgebreid en dat de verkeersstroom van en naar de parking zou worden verbeterd. Door een beslissingen van de regering gaat de opdracht vermoedelijk naar de NMBS zelf. De treingebruikers en het gemeentebestuur zijn vragende partij.

Elke weekdag is er chaos bij het aan- en wegrijden en de parkeerhavens zijn steeds volzet. ‘De dringende werken beslaan de herinrichting van de huidige in- en uitrit van de parking en de herinrichting van de parkeervakken met een efficiënter ruimtegebruik, zodat er 30 tot 40 plaatsen bijkomen', zegt burgemeester Aerts (Cd&V-CDB). ‘Nu is de uitrit een echte flessenhals en dit geeft aanleiding tot verkeersgevaarlijke situaties.'

Verwacht wordt dat het station nog intenser zal gebruikt worden zodra het nieuwe op- en afrittencomplex medio maart 2013 is opengesteld en wanneer vanaf april 2013 treinverbindingen met Breda opgestart worden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

07:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-13

Nederlandse link naar overval

nederlandse-link-naar-overval-id3872719-620x400.jpgDe bewoners van recreatiecentrum 't Veerle en Kabouterland in Brecht waren op 22 november slachtoffer van een gewelddadige home invasion.

De inbrekers knevelden de dochter en tapeten haar mond dicht. Haar vader moest slagen incasseren.

De daders verdwenen met een grote buit. De politie onderzoekt nu een mogelijk verband met gelijkaardige feiten in het Nederlandse Dordrecht.

De daders zijn Maghrebijnse mannen, een van hen is een dertiger met zwart haar van 1,60 meter groot (foto). Ze spraken onderling Arabisch en Frans.

11:49 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Speelgoedinzamelactie groot succes

IMG_7593_JPG_h380.jpgJeugdhuis ’t Jop nam in het najaar het initatief om speelgoed in te zamelen voor kinderen in moeilijke situaties. Hiervoor vonden ze met chiro Sint-Job en C.K.G. het Open Poortje twee enthousiaste partners.

Net als het jeugdhuis fungeerde de lokalen van de chiro als een inzamelpunt. Nadat vrijwilligers van ’t Jop alles netjes gesorteerd en gecontroleerd hadden, brachten ze het speelgoed naar het C.K.G. De organisator van het gebeuren, Sacha Léon van ’t Jop besluit: 'De actie was een groot succes. Het C.K.G. was zeer enthousiast over de aangeleverde spullen. Het speelgoed dat ze niet geschikt achten voor de kinderen van hun doelgroep, zullen ze zelf verder doorgeven aan liefdadigheidsinstanties. We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen tot het succes van deze actie.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

07:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-01-13

Abraak Brechtse weekendverblijven krijgt landschapspremie.

naamloos.pngKempens Landschap vzw en de gemeente Brecht zullen dit jaar een tiental achtergestelde weekendverblijven op de Noenheuvel en Gruttosingel afbreken. Het verwijderen van de gebouwen kadert in een groter project rond het natuur- en landschapsherstel in de Brechtse Heide. De uitvoering zal voor een deel worden gefinancierd met een landschapspremie voor beheerwerken.

De Noenheuvel en de Gruttosingel maken deel uit van de Brechtse Heide. De 2 zones staan echter in schril contrast tot de rest van dit schitterende, tevens beschermde landschap. Decennia geleden werden hier weekendhuisjes opgetrokken. Later heeft men de site in een weekendzone willen omzetten, maar omdat ze niet in aanmerking kwam voor regularisatie, zijn de plannen uiteindelijk niet doorgegaan. Stilaan zijn de eigenaars verdwenen, raakten de weekendhuisjes in verval en verloederde het gebied. Daar komt dit jaar dus verandering in. Al sinds 1999 is de vzw Kempens Landschap actief in deze regio. Met de verwerving van het 10 ha grote domein De Poppelaer werd de eerste recreatieve buffer voor de Brechtse Heide een feit. De Poppelaer is niet alleen op zich een uniek gebied, het vormt ook een belangrijke toegangspoort tot de Brechtse Heide. In 2007 werd het engagement ter vrijwaring daarvan vernieuwd met de aankoop van twee bospercelen in de Noenheuvel. Sindsdien is het areaal dat vzw Kempens Landschap hier in eigendom heeft, al uitgegroeid tot ca. 6 ha. In oktober 2012 diende Kempens Landschap een aanvraagdossier in voor het afbreken van 14 weekendverblijven en het opruimen van 6 percelen in de Noenheuvel en Gruttosingel in Brecht. In december werd voor de werken een premie toegekend door Onroerend Erfgoed.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php

14:46 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Natuur in de tuin

imagesCAYTWFW9.jpgDe Brechtse milieuraad organiseert een cursus 'Natuur in de tuin' in samenwerking met Natuurpunt en VELT. De volgende thema's komen aan bod in vier avonden: ecologische siertuinen, de juiste plant op de juiste plaats; vogels in de tuin; insecten in de tuin; en zoogdieren en amfibieën in de tuin. U kunt tevens een bezoek brengen aan een natuurvriendelijke tuin. De lessen vinden plaats in GC Jan Vander Noot, Mudaeusstraat 9 in Brecht op de woensdagen 27/2, 6/3, 13/3 en 20/3 om 19.30u. Het tuinbezoek vindt plaats op zaterdag 23 maart. De milieuraad financiert de cursus, maar er wordt wel een symbolische bijdrage gevraagd van 5 euro voor de hele cursus. JVS

03.660.25.63, wendy.neirynck@brecht.be Inschrijvingen: 03.636.20.59,clara.vanosmael@gmail.com

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/natuur-in-...

03:53 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verkeershinder door ongeval op E19

verkeershinder-door-ongeval-op-e19-id3864765-620x400.jpgHet verkeer op de E19 richting Antwerpen ondervond vrijdagochtend de nodige hinder na een ongeval ter hoogte van Sint-Job-in't-Goor (Brecht).
Twee personenwagens waren met elkaar in botsing gekomen. Een wagen kwam tot stilstand tegen de vangrail van de middenberm, de andere draaide rond zijn as.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/verkeershi...

03:50 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Leerlingen Sint-Michielschool leren bewust omgaan met energie

doe_de_klik_002_JPG_h380.jpgMet behulp van Nick van Nickelodeon werden de leerlngen van de Sint-Michielschool bewust van zuinig omgaan met energie.

'Nick van Nickelodeon kwam langs in onze school. Hij kwam vertellen over zijn vriendin Klikje die zeer milieubewust is op het gebied van energie! Maandelijks brengt ze via de tijdschriften van Averbode heel wat tips in de kijker', vertelt directeur Wim Mertens. De kinderen van de derde graad mochten mee op reis naar de wereld van energie. Via prachtig it-materiaal konden ze deze reis maken. Als klap op de vuurpijl konden ze eens een wagen op elektriciteit van naderbij bekijken. 'We waren zeer blij met dit project van o.a. Electrabel dat we gratis gekregen hebben door loting. Hopelijk kunnen onze kinderen zich nu ook energiebewuster gedragen', besluit de directeur.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

03:44 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Godfather van xtc-handel gevat

15dde23e-6101-11e2-bbbc-ecbb8fc804fd_original.jpgHet Antwerpse gerecht heeft de legendarische Nederlandse topcrimineel Ton van Dalen, alias De Grijze, laten oppakken. Van Dalen wordt beschouwd als de peetvader van de xtc-maffia.

 

De zestiger zou betrokken zijn geweest bij een groot en operationeel drugslaboratorium dat in december 2011 in Brecht werd opgerold. Van Dalen werd eind december 2012 gearresteerd op de luchthaven van Schiphol. Hij zit in Nederland in de gevangenis, in afwachting van zijn overlevering aan ons land.

De onderzoeksrechter liet ook nog twee andere zware jongens uit Nederland arresteren, de gebroeders Carlo en Jurriaan M, de zonen van een andere beruchte drugsbaron uit Nederland. Jurriaan en Carlo richtten in België een nepbedrijf op en huurden een loods aan Klein-Veerle in Brecht. De speurders ontdekten dat het laboratorium werd bevoorraad door het chemische bedrijf Alchem uit Slovakije, dat wordt geleid door de Nederlander Sylvester V. Op papier leverde het Slovaakse bedrijfje plantaardige olie, maar in werkelijkheid ging het om zogenaamde precursoren.

Onmetelijk rijk

Het gerecht beschouwt Ton van Dalen niet alleen als een van de hoofdverdachten achter de amfetaminefabriek in Brecht, de speurders denken ook dat ‘De Grijze' ook het chemische brein achter de hele operatie was. Ton van Dalen zou zelf naar China zijn afgereisd, waar hij zou hebben geleerd hoe hij de natuurlijk grondstof apaan kon omzetten in BMK, de belangrijkste grondstof van xtc.

Ton van Dalen stond begin jaren '90 aan het hoofd van een bende die de hele wereld voorzag van xtc-pillen. ‘De bende-Van Dalen runde de grootste xtc-productie ter wereld', zegt Wim van de Pol, hoofdredacteur van Crimesite.nl. ‘Ze hebben in korte tijd honderden miljoenen euro verdiend. Van Dalen en co zijn onmetelijk rijk geworden, want de politie heeft maar een heel klein deel van het geld kunnen vinden. Het geld hebben de criminelen vermoedelijk geïnvesteerd in vastgoedprojecten.'

Van Dalen heeft in Nederland een legendarische reputatie. Zijn naam is verbonden aan een van de meest geruchtmakende ontsnappingen uit de Nederlandse geschiedenis. Op 22 juni 1992 boden twee – vermoedelijk valse – politiemensen zich aan bij de Bijlmerbajes in Amsterdam. De agenten kwamen Van Dalen ophalen voor een verhoor. Samen met de agenten wandelde hij doodleuk de gevangenis uit.

Met pensioen

Erg lang kon Van Dalen niet genieten van zijn vrijheid. Op 17 augustus 1993 werd hij klem gereden door de speciale eenheden van de Rijkswacht, die met riotguns het vuur openen op de wagen van Van Dalen. Zijn chauffeur kreeg kogels in de arm en in de borst en raakte levensgevaarlijk gewond, van Dalen zelf bleef ongedeerd.

Ton van Dalen kan elk moment overgebracht worden naar België. ‘De arrestatie van van Dalen verbaast me toch wel', aldus Wim van de Pol van Crimesite.nl. ‘Iedereen was er van overtuigd dat hij ‘met pensioen was' en zich had teruggetrokken uit het criminele milieu.'

Het parket wil officieel geen commentaar kwijt.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DM...

03:40 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-01-13

achtervolging op de E19 tussen Brecht en Sint-Job-in't-Goor

imagesCA716NZN.jpgIn de nacht van woensdag op donderdag was er een achtervolging op de E19 tussen Brecht en Sint-Job-in't-Goor. De auto werd door de wegpolitie aangemaand om te stoppen zodat ze de wagen konden controleren.

De wagen had een Franse nummerplaat. Op het moment dat de agenten uitstapten, ging de Franse wagen ervandoor en een achtervolging volgde. De politie schoot de linkerachterband stuk en de wagen kwam tegen de vangrails terecht. De bestuurder nam de benen, maar de politie kon hem toch pakken. In de auto werd een partij drugs aangetroffen: 5kg marihuana en 1kg hasj. De 27-jarige bestuurder met Franse nationaliteit werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van invoer van verdovende middelen.

16:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Home-invasion bij gezin in domein 't Veerle in Brecht

00:39 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-01-13

Elektriciteitsmast ontploft

images.jpgEen fietser zag gisterennamiddag aan de Ebeslaan in Brecht naast het kanaal brokstukken vallen van een elektriciteitsmast van transmissienetbeheerder Elia. Vlak voordien was er een luide knal te horen. Bleek dat de elektriciteitsmast ontploft was. De netbeheerder en de hulpdiensten werden meteen verwittigd. Er is geen brand ontstaan en het incident had ook geen gevolgen voor de elektriciteitsvoorziening.

20:33 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Weer een muziekwedstrijd Kamp Noord

kampnoord_jpg_h380.jpgDe intergemeentelijke muziekwedstrijd Kamp Noord gaat op zoek naar de beste band van de Noorderkempen.

Geppetto & The Whales wonnen de vorige editie in 2011. Zie jij het zitten om in hun voetsporen te treden? Surf dan naar www.kampnoord.be en schrijf je in. Het is wel noodzakelijk dat er iemand van de band zijn domicilie heeft in Brasschaat, Brecht, Ekeren, Essen, Hoogstraten, Malle, Kalmthout, Kapellen, Stabroek of Wuustwezel.

Optredens

Naast een joviale prijzenpot van 1500 euro kan je ook optredens winnen op lokale festivals zoals Cirque Attack, Puntpop, Pulptuur, Straatfeesten, Dijkrock, Trix Trax, Bora Bora, enzovoort. Wie op dit moment het slijm uit zijn mond voelt druipen, kan zich kandidaat stellen door het inschrijfformulier en het deelnamereglement te downloaden via www.kampnoord.be. Dat stuur je ten laatste op 25 januari 2013 op naar mathijs@kampnoord.be. Elk genre is toegestaan: pop, rock, R&B, soul, hip hop, heavy metal, disco, … De organisatie weet alles wel te pruimen. Voorwaarde is wel dat je in een live set van 15 minuten minsten drie eigen songs tot een goed einde weet te brengen. Je hoeft geen demo in te sturen om deel te nemen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

08:01 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Politie en gerecht zoeken getuigen van schietincident op E19 in Brecht

imagesCA716NZN.jpgDe politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie hebben over een schietincident op de E19 ter hoogte van Brecht vorige maand. Een 40-jarige man uit Borgerhout werd toen na een inhaalmanoeuvre in zijn wagen beschoten door een van de inzittenden van een Golf die hem voorbij wilde rijden. De wagen werd door twee kogels getroffen, waarvan er een door de achterbank heen ging en in de zetel vooraan eindigde.

 

De feiten dateren van 17 december rond 21.25 uur. Het slachtoffer was die maandagavond op weg naar zijn werk en voerde op de E19 richting Breda een inhaalmanoeuvre uit op de linkerrijstrook. Een Volkswagen Golf achter hem naderde echter aan hoge snelheid en begon met de lichten te knipperen om de man zo snel mogelijk te doen uitwijken.

Toen het slachtoffer klaarblijkelijk niet snel genoeg op de aanmaningen van de bestuurder van de Golf inging, werd hij plots beschoten met een vuurwapen. Na het incident reed de Golf verder richting Nederland. Het gaat om een zwarte Golf 5, vierdeurs, met een gele nummerplaat met zwarte letters. Er zaten meerdere personen in de wagen en de bestuurder had een donkere huidskleur.

De speurders zijn nu op zoek naar eventuele getuigen van het schietincident. Bovendien werden die avond mogelijk ook nog andere weggebruikers door dezelfde personen opgejaagd of zelfs bedreigd. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800-30.300.

07:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-13

Oude mestbunker wordt erfgoedsite

fb6c34aa-5ceb-11e2-b41d-b52924112073_original_jpg_h380.jpgDe gemeenteraad heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het domein De Merel voorlopig aanvaard. Dit plan maakt de weg vrij voor de echte ontwikkeling van het gebied. De mestbunker wordt een ankerpunt voor een erfgoedlandschap.

 

In 2009 en 2010 kocht het gemeentebestuur domein De Merel, 20 hectare groot, van de stad Antwerpen. Het was een zone voor dagrecreatie met aanpalende landbouw- en bosgronden. Deze aankoop, de sloop van het oude hotel en de opmaak van een masterplan op basis van een inspraakprocedure, en het uitvoeren van een marktbevraging leidden tot het plan en de ontwikkeling van het gebied. ‘Daarover worden later dit jaar knopen doorgehakt. Het opzet is om de recreatieve gronden te bundelen rechts van de Schippersdreef, gezien vanaf de Schotensteenweg, zodat een homogene recreatiezone ontstaat van 12,9 hectare binnen het gebied', zegt schepen voor ruimtelijke ordening Daan De Veuster (CD&V - CDB).

De Veuster verduidelijkt dat er drie zones worden ontwikkeld. ‘Richting het kanaal komt eerst een zone voor sportterreinen, gevolgd door een zone die grenst aan de Tilburgbaan, waar meerdere gebouwen en sportterreinen kunnen komen. Tussen de Tilburgbaan en het kanaal wordt eveneens ruimte voor verblijfsrecreatie voorzien en krijgt de horeca kansen. Om de inpasbaarheid in de omgeving te bevorderen, worden de bebouwingspercentages doelbewust laag gehouden.'

Vleermuizen

‘De hogere overheid wenst dat de oude mestbunker aan het kanaal volledig behouden blijft, ook al is een gedeelte in een ver verleden omgebouwd tot opslagruimte en niet meer in de originele staat.'

De mestbunker diende sinds het begin van de 20ste eeuw als opslagplaats voor de beer die met schepen via de Kempense Vaart vanuit Antwerpen tot in Brecht werd gebracht. De boeren verspreidden de aal vanuit de mestbunker over hun velden. Nu is de oude bunker een bijzondere verblijfplaats voor vleermuizen.

De vereniging Onroerend Erfgoed ziet deze site ook als een ankerplaats van de Brechtse Heide. 12.000 vierkante meter wordt herbebost zodat er uiteindelijk 7 hectare bos zal zijn. ‘Het groene karakter van De Merel wordt zo beklemtoond', besluit De Veuster.

Het RUP ligt tot 11 maart ter inzage in het gemeentehuis.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

19:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sportregio Antwerpse Kempen met 'Ik stap het af'

marum_7_maart_2012_001_jpg_h380.jpgIn het kader van het project 10.000 stappen, ‘Ik stap het af’, worden in het voorjaar van 2012 opnieuw wandelingen ingericht door de gemeentelijke sportdiensten in samenwerking met de Sportregio Antwerpse Kempen. 5 mei is Brecht aan de beurt.

Deze wandelingen vinden steeds plaats in een verschillende gemeente met telkens een ander thema. Iedere wandeling kadert in het project door het aanbod van gezonde voeding samen met de nodige beweging. Diegenen die minstens aan 5 van de 9 wandelingen deelnemen, ontvangen een kaart van 'De Groene Schakel'. Kostprijs per wandeling: 2 euro.

Een overzicht:

Zondag 27 januari: Stabroek

Zondag 24 februari: Wuustwezel, Wandeling met (mogelijkheid tot) Nordic Walking Initiatie, vertrek GC Blommaert om 10u00 (vooraf inschrijven!)

Zondag 10 maart: Kapellen

Zondag 24 maart: Essen

Zondag 21 april: Kalmthout

Zondag 5 mei: Brecht

Zondag 26 mei: Schoten

Zondag 9 juni: Brasschaat

Zondag 23 juni: SC Peerdsbos

 

Meer info en inschrijvingen bij de dienst vrije tijd. 

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:59 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bijkomende straf van tien maanden cel voor hardleerse autodief

imagesCAPAMYIS.jpgDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Arbi M. (32) veroordeeld tot een bijkomende celstraf van 10 maanden met uitstel wegens inbraken en autodiefstallen. In Gent had hij in 2008 al 3 jaar cel opgelopen voor gelijkaardige feiten.

Bij een inbraak in Antwerpen stal de dertiger in de nacht van 9 op 10 februari 2007 een Opel-voertuig. Daarmee was hij naar Brecht gereden, waar hij nog drie inbraken pleegde. Daar wisselde hij de Opel voor een Volvo. Amper twee dagen later pleegde Arbi M. in Zwijndrecht nog een nieuwe inbraak. Hij ging er aan de haal met een BMW. In die periode was de dief ook actief in het Gentse. Hij zat één jaar in de gevangenis, maar kon pas dit jaar uitgeleverd worden voor de inbraken in het Antwerpse.
 

18:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-13

buurtdrink ingericht door buurtkomitee kerklei

imagesCAJ5X8BC.jpg

zaterdag 12 januari was er buurtdrink ingericht door buurtkomitee kerklei en taverne luien hoek op kerklei 77,de tuin was mooi ingericht aangename vuurkorfen en mooi jeneverhut.de sfeer was er zeer aangenaam rond 20 uur begon het volk tekomen en werd er vrolijk bijgepraat door buurtgemeenschap een 86 buurtbewoners zijn... opgedaagd en er werd menig borreltje gedronken het is de eerste keer dat buurtkomitee deze drink organiseerde samen met uitbaters (tanja en frank)volgens voorzitter buurtkomitee(antonissen eddy) is het zeker de bedoeling dit jaarlijks tedoen voor de buurtgemeenschap uiteraard dank hij ook alle vrijwilligers die meegedaan hebben voor dit evenement,alsook de buren met hun aanwezigheid.

20:13 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ze kunnen ECHT toveren in Sint Job !!!

imagesCAZMGFIQ.jpgZe kunnen ECHT toveren in Sint Job !!! Onze straat veranderde op één nacht van een rustig laantje waar enkel bewoners komen in een AUTOSNELWEG !!!!!!!!!! Volgens mij is er serieuze foutcommunicatie tussen de betrokken partijen en speelt de éne politieploeg met de andere hun voeten door alle wegomleidingsignalisatie steeds te veranderen ........... Dank u wel hoor gemeentebestuur, dat hebben jullie weer goed geregeld !

Anneke Vandeputte

19:15 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-01-13

Teen Night in Sint-Lenaarts

naamloos12.pngDe jeugdraad van Brecht organiseert Teen Night dit jaar in Sint-Lenaarts op 15 februari.

Deze keer vindt de Teen Night in samenwerking met jeugdhuis Den Dijk in Sint-Lenaarts plaats. De Teen Night is een feestje voor 12- tot 15-jarigen, waarbij roken en alcohol niet toegelaten zijn. De toegang is gratis en een drankje kost niet meer dan een euro. 'Ga volledig los op de chillste beats van de zotste DJ’s', klinkt de uitnodiging.

Informatie

Wat: tienerfuif
Waar: KLJ-lokaal, Houtstraat 4 E, 2960 Sint-Lenaarts
Wanneer: 15 februari 2013, van 20.00 tot 00.00 uur
Leeftijd: 12-15 jaar
Aantal plaatsen: onbeperkt!
Prijs: gratis
Meebrengen: je vrienden, geld om iets te drinken. Inschrijven is niet nodig.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

09:09 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-01-13

Pedofiele buschauffeur krijgt 40 maanden cel

imagesCAPAMYIS.jpgEen pedofiele buschauffeur uit Brecht is veroordeeld tot veertig maanden effectieve celstraf. Tijdens zijn behandeling maakte hij al jacht op nieuwe slachtoffers. Peter B. (42) liep in september 2010 tegen de lamp nadat de moeder van een tienjarig meisje naar de politie was gestapt. De man had haar dochter op Facebook uitgenodigd voor een date. Hij bekende conversaties met meerdere kinderen. Hij had hen gevraagd om seksueel getinte foto's.

 

Bij een huiszoeking vonden de speurders op een USB-stick pikante gesprekken en beelden. Die waren opgeslagen in mapjes met de naam en de leeftijd van het slachtoffer. Tot fysieke contacten kwam het nooit. De beklaagde vervoerde regelmatig schoolkinderen en bood zich aan om te babysitten. Zijn brieven ondertekende hij met ‘de geheime aanbidder'.

De procureur had twee jaar voorwaardelijk en een residentiële opname gevorderd. De rechter in Antwerpen veroordeelde hem gisteren tot veertig maanden effectief. De voorzitter tilde er zwaar aan dat hij tijdens zijn behandeling al contact zocht met nieuwe slachtoffers.

‘De rechtbank vindt dat mijn cliënt de arts bij wie hij in behandeling is had voorgelogen', zegt meester Smet. ‘Drie maanden geleden werd hij weer opgepakt. Voor die nieuwe feiten is hij niet vervolgd. We gaan in beroep.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

08:14 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-13

Brugstraat start laatste faze

verkeershinder_jpg_h200_29.jpgAanstaande maandag 14 januari start de laatste faze heraanleg Brugstraat. De eerste dag zal het zeker weer chaotisch verlopen omdat de omleidingen dan worden aangepast. Mensen zijn de huidige situatie gewoon en dat is weer aanpassen geblazen. Bereid u voor en bekijk de nieuwe planning in het pas verschenen gemeenteblad of op de website van Brecht. ( www.brecht.be  )
Kortom, u komt St Job binnen langs brug sas 4 en u zal St Job verlaten langs brug sas 5 ( garage Leuris )
Gedurende 3 maand zal dit eenrichtingsverkeer zijn.

23:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pedofiele buschauffeur riskeert twee jaar cel

imagesCAPAMYIS.jpgDe 42-jarige Peter B. uit Brecht riskeert 2 jaar cel met uitstel voor seksueel getinte chatgesprekken met minderjarigen. Als buschauffeur vervoerde de beklaagde regelmatig schoolkinderen.

 

De procureur en de verdediging willen Peter B. residentieel laten behandelen voor zijn pedofiele stoornis.

De moeder van de tienjarige Jana stapte in september 2010 naar de politie. De veertiger had haar dochter via een gesprek op Facebook uitgenodigd voor een date. Ook met de veertienjarige Abdel en diens kameraadje probeerde de beklaagde af te spreken. Tijdens zijn verhoor bekende Peter B. de virtuele conversaties met jonge kinderen. Hij vroeg hen ook om seksueel getinte foto's. Bij een huiszoeking vonden de speurders op een USB-stick allerlei pikante gesprekken én foto's. Die waren opgeslagen in mapjes met de naam en de leeftijd van de slachtoffers, zoals ‘Liesje-14'. Tot fysieke contacten kwam het nooit.

De politie hield een buurtonderzoek. De bewoners wisten dat de man zich tot minderjarigen aangetrokken voelde. Zo bood hij vaak aan om te babysitten en schreef hij de kinderen een brief met de vraag om samen op reis te gaan. Hij ondertekende met ‘de geheime aanbidder'. De zaak kwam eerder deze maand al voor, maar om redenen van objectiviteit moest de rechtbank de behandeling overdoen. Vandaag volgt het vonnis.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

23:20 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-01-13

OCMW Brecht zoekt jobstudenten.

Om de dienstverlening tijdens de zomervakantie te kunnen garanderen, is het Brechtse OCMW op zoek naar jobstudenten voor de maanden juli en augustus.

Solliciteren kan enkel met een standaard sollicitatieformulier. Je kan het downloaden vanop de gemeentelijke website of afhalen aan de balie van het OCMW in de Gasthuisstraat of bij het woonzorgcentrum.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=23189

19:59 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onderhoudswerken langs Antitankgracht.

Deze week zijn in St-Job onderhoudswerken langs de Antitankgracht van start gegaan. De werken duren een tweetal weken.

Het gaat om het opruimen van dood hout en om onderhoud van het hakhout. De gemeente meldt dat ook enkele bomen verwijderd zullen worden.

http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=23190

19:57 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |