08-01-13

eedafleggi​ng OCMW raadlid

Mijn mooi resultaat van 353 voorkeurstemmen was uiteindelijk slechts

14 (!) stemmen tekort om gemeenteraadslid te worden in Brecht
maar nog net voldoende om OCMW-raadslid worden !
 
In bijlage een foto van de aflegging van mijn eed als OCMW-raadslid maandagavond.
 
Daarmee blijf ik "mandataris": een mandaat van de kiezer mogen opnemen of niet
blijft voor een "politieker" een "wereld van verschil"...
 
Deze mail komt dus van een gelukkig cd&v'er !
 
Met dank aan allen die mij gesteund hebben ! (door voor mij te kiezen of door te helpen bij de campagne)
 
met beste groeten,
 
Filip

0.jpg

20:34 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-01-13

Annemie Van Dyck wordt eerste vrouwelijke OCMW-voorzitter

2 - annemie vd.JPGVoor het eerst in de geschiedenis van Brecht wordt met Annemie Van Dyck (CD&V) een vrouw voorzitter van het OCMW. Zij vervangt Ludo Kerstens (Open Vld), die uit de politiek stapt.
De installatievergadering van de Brechtse gemeenteraad werd geleid door burgemeester Luc Aerts (CD&V), die zijn mandaat in die functie verlengt en ook voorzitter van de gemeenteraad blijft. Hij hoopt op een goede samenwerking over de partijgrenzen heen.
Als schepenen legden de eed af: Daan De Veuster (CD&V, eerste schepen), Kris Kenis (CD&V, derde schepen), Peter Schrijvers (Open Vld, vierde schepen), Walter Van Puymbroeck (sp.a, vijfde schepen) en Luc Torfs (Groen, zesde schepen). Tweede schepen Maria Vochten (CD&V) kon wegens medische redenen niet aanwezig zijn. Zij zal de eed afleggen op de volgende gemeenteraadszitting.
De overige 'gewone' gemeenteraadsleden zijn: Els De Groof (Open Vld), Joziena Slegers, Kris Geysen, Bart Van De Mierop, Eline Peeters, Mieke Michiels, Sven Deckers, Rudi Matthé, Ingrid Van Tichelt, Bruno Bellens, Ben Van Riel, Sven Vandeneijnde (allen N-VA), Patrick Van Assche, Christel Van Ackeleyen, Karina de Hoog (allen Vlaams Belang), Jos Matheeussen, Leo Nicolaï, Marcel Van Dyck, Martine Bresseleers, Cecilia Dierckx en Karen Van Looveren (CD&V).
De volgende leden maken deel uit van de OCMW-raad: Jos Dignef (Open Vld), Lieke Bennenbroek, Remi Verbeeck, Monika Eijzermans, Dennis De Bruyn (allen N-VA), Freddy Van Riet (Vlaams Belang), Annemie Van Dyck, Marcel Van Dyck, Cecilia Dierckx, Roel Van Hoeck en Filip Gilbergen (allen CD&V).
Annemie Van Dyck neemt ontslag uit de gemeenteraad en zal als OCMW-voorzitter worden toegevoegd aan het college. In haar plaats wordt partijgenote Tatiana Vandekeere gemeenteraadslid. Ook Cecilia Dierckx en Marcel Van Dyck gaan alleen als OCMW-raadslid zetelen, waardoor Vic Meeusen en Leen Smouts volgende vergadering in de gemeenteraad komen.
In de politieraad van de zone Voorkempen mag Brecht zes raadsleden afvaardigen: Bruno Bellens, Sven Deckers, Joziena Slegers (allen N-VA), Leo Nicolaï, Karen Van Looveren en Tatiana Vandekeere (allen CD&V).
In een wederwoord betreurde Joziena Slegers dat haar partij geen deel uitmaakt van de meerderheid, maar wees erop dat N-VA constructief oppositie zal voeren in het belang van de bevolking. Zij pleitte voor een zuinig beleid in deze financieel beleid.
JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/annemie-va...

15:30 Gepost door De redactie in politiek nieuws | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jeugdhuis

brecht monumenten.jpgDe kosten voor het nieuw op te richten jeugdhuis in Sint-Lenaarts werden door ontwerper Jef Faes geraamd op iets meer dan 502.000 euro. Intussen liepen de prijsoffertes binnen en kunnen de werkzaamheden worden gegund aan aannemer Swinnen uit Mol. Hij wil de klus klaren voor bijna 490.500 euro, ruim goedkoper dan de schatting dus. Andere meevaller: voor de buitenafwerking van het jeugdhuis wordt een subsidie van 24.050 euro bekomen via Leader MarkAante Kempen in het licht van een kwaliteitsvol project. JVS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/jeugdhuis-...

15:26 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Schepencollege nog niet voltallig door ziekte

530414_10200240130315031_857468910_n.jpgMaria Vochten (CD&V), kandidaat tweede schepen in Brecht, moest verstek geven voor de installatie van de gemeenteraad. Ze kon om medische redenen niet aanwezig zijn en liet een attest van haar arts overhandigen. Het schepencollege is daarom nog niet voltallig. Maria zal op een latere datum de eed als schepen afleggen. Dat betekende dat de krappe meerderheid van CD&V-CDB, Open VLD, SP.A en Groen maar met 14 raadsleden op 29 zetelde. Toch had dit geen invloed op de stemming. ‘De leden voor het OCMW en de politieraad zijn de kandidaten die we voor ogen hadden', zegt burgemeester Aerts (CD&V). Drie verkozen raadsleden nemen hun mandaat niet op: Ludo Kerstens (Open VLD), Miranda Crynen (CD&V-CDB) en Lieke Bennenbroek (N-VA). Lieke is de dochter van Joziena Slegers, fractieleider van N-VA. Zij gaat naar de OCMW-raad. Ze wordt in de raad vervangen door Sven Vandeneijnde. Crynen wordt vervangen door Karen Van Looveren en Kerstens door Els De Groof. Voor de eerste maal in de geschiedenis van Brecht maakt een kandidaat van een groene partij deel uit van het schepencollege. Luc Torfs vertegenwoordigt Groen.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

15:23 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Discobar en flatscreens gestolen in Vlimmershof

dyn007_small150_87_124_jpeg_3468_6185746108120a6f1f7c1658434a9d55_33.jpgVoor de uitbaters van hotel-restaurant 't Vlimmershof aan de Antwerpseweg is 2013 slecht begonnen. Woensdagnacht werd er ingebroken en de dieven namen een grote hoeveelheid elektromateriaal mee.

 

De inbraak werd gisterochtend vastgesteld toen de zaakvoerders ter plaatse kwamen. 't Vlimmershof is in deze periode gesloten. De inbrekers hadden een buitendeur geforceerd en konden zo het hotel binnendringen.

‘Blijkbaar waren de daders er op de hoogte van dat de zaak gesloten is', zegt Karin Vermeiren. ‘Wij hebben voornamelijk hotelgasten uit het bedrijfsleven en omdat veel firma's nu vakantie nemen, sluiten we in deze periode.'

‘Op de bovenverdieping zijn wel enkele kamers bezet door mensen die er tijdelijk logeren omdat bijvoorbeeld hun appartement nog niet helemaal klaar is. In elk geval heeft niemand van de aanwezige gasten iets gemerkt van de inbraak.'

De dieven hebben onder andere de discobar, flatscreens en de lichtinstallatie meegenomen. De waarde van de gestolen materialen is moeilijk in te schatten, maar het is alleszins een aanzienlijk bedrag. ‘Ook heel wat kabels zijn meegenomen', vervolgt Vermeiren. ‘Zelf wonen we niet boven 't Vlimmershof, maar enkele weken geleden hebben we in onze woning in Sint-Lenaarts homejackers over de vloer gehad. We hebben het nu wel even gehad met inbraken.'

Marcel Vermeiren en Karin zijn ook de uitbaters van recreatiedomein 't Veerle in Sint-Lenaarts. Op 22 november drongen drie daders daar 's ochtends vroeg de woning binnen en begaven zich naar de slaapkamer van het koppel. De vijftienjarige dochter werd gekneveld en de daders plakten haar mond toe. Marcel Vermeiren wilde zich verzetten, maar kreeg meteen een paar vuistslagen in het gezicht en op de borst. De gangsters maakten hem duidelijk dat hij zich rustig moest houden of dat anders zijn echtgenote het zou moeten ontgelden. Nadat de dieven het hele huis hadden doorzocht, namen ze een brandkastje met daarin 12.000 euro mee.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

f5848c76-55b7-11e2-a192-865e3b3ce529_original_jpg_h380.jpg

15:19 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-13

Burgemeester en schepenen verdelen bevoegdheden

530414_10200240130315031_857468910_n.jpgHet schepencollege van Brecht bestaat uit burgemeester Luc Aerts (CD&V-CDB) en de schepenen Daan De Veuster, Maria Vochten en Kris Kenis (allen CD&V), Walter Van Puymbroeck (sp.a), Peter Schrijvers (Open VLD) en Luc Torfs (Groen). Ze hebben ondertussen ook de bevoegdheden verdeeld.

Burgemeester Aerts wordt ook voorzitterschap van de gemeenteraad. Hij neemt Beleidsplanning, Politie, Brandweer, Verkeersveiligheid, Intergemeentelijk samenwerking, Kerken en Kerk-fabrieken, Financiën en Lokale Economie en Tewerkstelling op zich. Daan De Veuster wordt eerste schepen en is bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Wonen, Jeugdbeleid en Sportbeleid. Maria Vochten wordt schepen voor Burgerlijke Stand, Gezondheidsbeleid, Ontwikkelingssamenwerking, Markten en Kermissen, Feestelijkheden en Dierenwelzijn. Kris Kenis wordt schepen van Cultuur, Bibliotheek en Toerisme. Peter Schrijvers is bevoegd voor Openbare Werken, Groenvoorziening en Beheer van het patrimonium. Schepen Van Puymbroek krijgt Onderwijs, Muziek- en kunstonderwijs en Personeel en zesde schepen Luc Torfs zorgt voor Informatie en Communicatie, Informatisering en e-loket, Mobiliteit en Verkeer, Milieu en Duurzaamheid.

Annemie Van Dyck (CD&V) wordt O.C.M.W.-voorzitter en schepen voor Sociale Zaken en Landbouw.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

 

19:41 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-01-13

GEVONDEN TE BRECHT!!

47735_10151325727659421_800246296_n.jpgbaasje is gevonden mooi einde jaar voor hond en baasje waar fb goed voor is en ook dank aan hulp van brechtnieuws.be

Eddy Antonissen

02:22 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-12-12

Aan allen alvast een PRACHTIG 2013 toegewenst! En dat al jullie wensen mogen uitkomen :-)

pizap_com10_850611804984511356907821716.jpg

00:17 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-12-12

Last-minute kadotip

36530_10200201978720020_1218655643_n.jpg

22:53 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

weet iemand van wie deze hond is

47735_10151325727659421_800246296_n.jpgweet iemand van wie deze hond is

GEVONDEN TE BRECHT!! tis een ongecastreerd reuke! ik ga morgen met hem na de dierenarts om te controleren of hij een chip heeft ma moest iemand weten van wie hij is mijn nummer is 0484/84.44.71

22:43 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-12-12

Kledingdiefstal bij inbraak nieuwe trend

7647_200_120.jpgDe politie stelt vast dat de jongste weken bij een aantal inbraken in het Antwerpse kleding wordt gestolen. Dat gebeurde voorheen amper. Een nieuwe trend lijkt in de maak.
Woensdagochtend moesten bewoners in de Lessiusstraat in Brecht vaststellen dat de cadeautjes die nog onder de kerstboom lagen, weg waren. Het ging om elektronicatoestellen en kleding.

Volgens de politie is het de jongste weken al een aantal keer gebeurd dat er bij een inbraak in een woning kleding wordt gestolen. “Dat gebeurt anders amper”, klinkt het.

“De feiten zijn verspreid in de regio, dus er valt niet meteen een lijn in te trekken. Is het omdat het winter is en de inbrekers warme kleding kunnen gebruiken? Heeft het met de feestdagen te maken? Er zijn nog heel wat vragen. We zullen zien of dit fenomeen zich doorzet als trend.”

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/kledingdie...

18:04 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-12

Sint-Lenaarts: nieuwe ontwikkelingen dorpscentrum en uitbreiding recreatie Kraaienhorst

nieuws-20-2.jpgOp de gemeenteraad van november werd een nieuw RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) voor een gedeelte van het centrum van Sint-Lenaarts en uitbreiding van de recreatie op de Kraaienhorst voorlopig vastgesteld. Binnenkort volgt over deze plannen een openbaar onderzoek.

Wat houdt dit RUP juist in?

  1. Het eerste deelplan bestaat uit de gronden gelegen tussen de Dorpsstraat – parking voetbal, achterkant woningen van de Houtstraat, de recreatieve zone van de Pothoek en het kerkhof. De bedoeling is deze zone om te vormen van recreatiegebied naar een zone voor openbaar nut. Hier is nu o.a. het stadion van K.F.C. Sint-Lenaarts gevestigd.
  2. Een tweede deelplan omvat de recreatiezone van de Kraaienhorst, met een uitbreiding richting Mallebaan, in het verlengde van de huidige ruiterhal.
  3. Het derde deel bestaat uit een voormalige recreatiezone aan de Kloosterakkerweg, die wordt herbestemd als recreatiegebied.

Het doel is de infrastructuur van K.F.C. Sint-Lenaarts te bundelen op de Kraaienhorst (B), waar nu reeds de jeugdvelden zijn gevestigd.

http://daandeveuster.be/nieuws/20/sint-lenaarts-nieuwe-on...

19:05 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Slimme camera's onder de kerstboom

slim.pngDe primeur is volgende zomer voor Brecht, maar wellicht eind 2013 moeten ook in Schilde de eerste slimme camera's verschijnen. Die regelen niet alleen de snelheid van het verkeer, maar herkennen ook verdachte voertuigen.

Geert Smet, zonechef van de politie Voorkempen (Brecht, Schilde, Malle en Zoersel), is een groot voorstander van de slimme camera's. Hij is erg blij dat de Vlaamse regering eerder dit jaar een pilootproject goedkeurde dat de aankoop van zulke camerasystemen door de politiezones vereenvoudigt.

Nummerplaat herkennen

Als eerste stap komt er een trajectcontrole op de gewestwegen in de regio Brasschaat, Brecht en Sint-Job-in-'t-Goor, maar de andere gemeenten in onze zone zullen hopelijk snel volgen. De nieuwe manier van werken laat ook toe dat alle camera's in Vlaanderen compatibel zullen zijn met elkaar. Dat is tot dusver niet het geval', zegt Geert Smet.

Nummerplaatherkenningscamera's, ook wel ANPR-camera's (Automatic NumberPlate Recognition) genoemd, registreren en herkennen de kentekens van voertuigen. Ze verzamelen automatisch een aantal data van elk passerend voertuig zoals nummerplaat, nationaliteit, tijdstip enz. De ingewonnen gegevens komen terecht in tijdelijke databanken, die onderworpen zijn aan de strenge principes van de Camerawet, de Privacywet en de Wet op het Politieambt.'

Het zijn geen dus duidelijk geen gewone flitscamera's. Geert Smet: 'De gegevens die de camera's inwinnen kunnen hun bijdrage leveren aan toepassingen op het vlak van verkeershandhaving zoals trajectcontrole op het wegennet, controle op inhaalverbod, het bestrijden van sluikverkeer of het uitvoeren van toegangscontrole (bv. vrachtwagensluizen), het opsporen van niet-verzekerde en niet-gekeurde voertuigen en voertuigen waarvoor geen verkeersbelasting werd betaald. Ook voertuigen van geseinde personen op zogenaamde zwarte lijsten kunnen onderschept worden alvorens ze kwaad aanrichten in onze regio.'

De gemeenteraad van Schilde, waar momenteel niet ייn camera langs de wegen staat, duidde twee locaties aan waar die slimme camera's opgesteld zullen worden: de Wijnegemsteenweg en Waterstraat. Op beide gemeentewegen mag 70 km per uur gereden worden, een grens die vaak overschreden wordt. De gemeente Schilde is bereid tot 60.000 euro te investeren in deze systemen.

18:58 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Data gemeenteraad 2013

gementeraat.pngDe eerste gemeenteraadszitting van 2013 in Brecht vindt woensdag 2 januari om 20u plaats in de raadszaal van het GC Jan Vander Noot, Mudaeusstraat 9. Dan wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. De andere data van de gemeenteraadszittingen zijn de donderdagen 24 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april, 16 mei, 13 juni, 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/data-gemee...

18:50 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jaagpad wordt vernieuwd

jaagpat.jpgHet jaagpad langs de Schotense Vaart in Sint-Job wordt vernieuwd. Dat is nodig, want de weg is er zo goed als onberijdbaar. De werkzaamheden zijn al een tijdje aan de gang en nu is het de beurt aan het gedeelte tussen Sluis 5 richting brug 10 …

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/data-gemee...

18:45 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-12-12

Miranda Crynen mag niet zetelen als raadslid

25 - miranda crynen.JPGMiranda Crynen (CD&V - CDB) mag nu ook niet zetelen als OCMW-raadslid. Ze blijft wel politiek actief om haar kiezers en de mensen van Veerle te helpen.

Miranda was erg blij toen zij 14 oktober bij de gemeenteverkiezingen werd verkozen met
452 voorkeurstemmen voor de partij van CD&V - CDB. 'In combinatie met mijn job als bode binnen de gemeente Brecht kon ik een mandaat opnemen binnen de raad van het OCMW', zegt ze. 'Mijn geluk was echter van korte duur toen mij werd verteld dat er pas een wet was gestemd in het Vlaams Parlement dat vanaf 1 januari 2013 ook gemeentepersoneel geen deel meer zal mogen uitmaken van de OCMW-raad. Alle pistes werden nagetrokken of ik toch nog zou kunnen zetelen.'

Niet mogelijk

'Tot mijn grote spijt heb ik nu moeten vernemen dat er geen enkele mogelijkheid bestaat. Ik meen te mogen zeggen dat ik mij voor deze verkiezingen ten volle heb ingezet om een mooi resultaat voor mezelf en voor de partij te kunnen behalen, en daar ben ik alle kiezers erg dankbaar voor. Al zal ik dan niet de officiële titel van gemeente - of OCMW-raadslid kunnen dragen, voor mijn (onze) kiezers blijf ik dat wel. Ik zal hen blijven vertegenwoordigen, want ik zal mij blijven inzetten en actief meewerken binnen de Brechtse politiek.' Miranda is tevreden met de de steun en het vertrouwen dat ze krijgt binnen een sterke ploeg van CD&V-CDB met een vertegenwoordiging in het college van onze burgemeester Luc Aerts, schepenen Daan De Veuster, Maria Vochten en Kris Kenis, de voorzitter van het OCWM Annemie Van Dyck en alle CD&V-CDB verkozenen in de gemeente- en OCMW-raad.'


Reactie de ganse CD&V-CDB ploeg waardeert ten zeerste de inzet van Miranda. Trouwens, als er iemand bij haar aanklopt, zal Miranda steeds proberen te helpen. En ook al zal Miranda niet als gemeenteraadslid zetelen, dan nog zal zij steeds opkomen voor wie hulp nodig heeft. En uiteraard engageert de ganse CD&V-CDB ploeg zich ertoe om de vragen en de bekommernissen van de kiezers van Miranda mee te nemen bij de uitvoering van het beleid.]

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:48 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-12-12

De gemeente eert elk jaar haar sportkampioenen

pizap_com10_64056933159008621356475603401.jpgDe gemeente eert elk jaar haar sportkampioenen. Nieuw is nu dat de Brechtse sportraad een totaal van maar liefst 1000 euro aan waardebonnen zal wegschenken onder de sportieve verdienstelijken. Wie in 2012 een opmerkelijke prestatie neerzette, komt in aanmerking. Kandidaturen moeten uiterlijk vrijdag 11 januari binnen zijn, de viering zelf vindt zaterdag 23 februari plaats in De Ring. Wie zich meer dan 21 jaar vrijwillig heeft ingezet voor een club, krijgt een medaille van de minister van Sport. JVS sportdienst@brecht.be, www.sportiefbrecht.be

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/sportkampi...

 

23:53 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-12-12

Cornerstone played this cover in café Roots

Cornerstone played this cover in café Roots, Sint-Lenaarts.
Cornerstone is Ruben Degeest, Bouke Cools, Rob Gebruers en Steve Herrijgers.

19:05 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwjaarsbrief 2013 wijkschool Sint-Job Maria Middelares

19:02 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

kerstboomverbranding van zaterdag 12/01/2013

flyer copy.jpg

18:15 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-12-12

Kerstpret

images luiks.jpgUnizo Sint-Lenaarts organiseert woensdag 26 december op het plein tegenover de Sint-Leonarduskerk in de Dorpsstraat het evenement Kerstpret, een kerstdrink met live-muziek. Start om 18u en einde om 24u. JVS 03.313.06.33, www.unizo.be/sint-lenaarts

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/kerstpret....

21:13 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kerstmis op Brechtse Heide

images luiks.jpgVanuit de wijk Steynhoeve (hoek Kampdreef-Ringdreef) in Schilde vertrekt maandagavond 24 december om 22u een fakkeltocht van ongeveer zes kilometer naar de werkhallen van de firma Luyckx in de Abdijlaan 33 in Brecht. Daar vindt om 24u een middernachtmis plaats, waar ook niet-wandelaars welkom zijn. De viering wordt voorgegaan door Guy Mennen en muzikaal opgeluisterd door het koor Carpe Diem uit Westmalle. Na de dienst is er een gratis koffietafel. De terugtocht naar huis gebeurt op eigen kracht. JVS 03.383.04.27,freddy.vanheusden@telenet.be

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/kerstmis-o...

21:10 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Denk je aan energiebesparende investeringen? Leen aan 2 % of renteloos in 21 gemeenten!

IGEANDIENSTVERLENING.pngIGEAN dienstverlening en 21 gemeenten kregen van het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost FRGE een goedkeuring als lokale entiteit en kunnen vanaf nu deze goedkope of zelfs renteloze leningen aanbieden aan particulieren.

Strenge winters, hoge energiefacturen

Strenge winters zorgen voor hoge energiefacturen. Je huis goed isoleren, en dus zorgen dat het minder energie verbruikt, brengt dus op. Het is ook goed voor het milieu.

Vlaanderen is ambitieus: een energiezuinige woning voor elke Vlaming tegen 2020.
Ze denken hierbij aan concrete werken, zoals de hellende daken isoleren, enkel glas vervangen door hoogrendementsglas, oude verwarmingsketels inruilen voor een condensatieketel, …

Maar deze energiebesparende werken zijn vaak duur. Dankzij de premies van de Vlaamse overheid en de energieleveranciers wordt de kost een beetje verlicht. Met wat men bespaart op de energiefactuur, kan een deel van de investering worden terugbetaald.


Goedkoop of renteloos lenen om energiebesparende werken mogelijk te maken

Inwoners van 21 gemeenten in het samenwerkingsgebied van IGEAN kunnen nu, zonder bijkomende kosten en verplichtingen, een goedkope of zelfs renteloze
IGEAN energielening afsluiten. De vaste intrestvoet bedraagt 2 %. De lening aan 0 % is voorbehouden voor bepaalde minder gegoede personen. De voorwaarden om deze lening af te sluiten zijn als bijlage bij dit persbericht gevoegd.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

21:05 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-12-12

Brugstraat klinkt op vlotte heraanleg

brugstraat-viert-feest-rond-weg-en-rioleringswerkzaamheden-id3783645-620x396.jpgBewoners blij met werken zonder hinder

De inwoners van de Brugstraat in Sint-job vierden woensdag feest. Niet alleen omdat de feestdagen naderen, maar vooral omdat de werkzaamheden er zo vlot verlopen. De gemeente Brecht, Unizo, Aquafin en aannemer Hens boden een receptie aan.

De werkzaamheden in de Brugstraat in Sint-job gingen een half jaar geleden van start. "De aanleg gebeurt in fasen om de hinder voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken.

Er is voortdurend overleg met de plaatselijke bevolking, de twee scholen en het gemeentebestuur van Brecht", zegt Min Huet, projectleider van Aquafin.

Er wordt gekozen voor een gescheiden rioleringsstelsel, waarbij de bestaande riolering, die onder het voetpad ligt, wordt gerenoveerd om het regenwater af te voeren naar het Klein Schijn. Een nieuwe riolering in het midden van de weg zorgt ervoor dat het afvalwater via een pompstation naar de zuiveringsinstallatie in Schilde wordt geleid.

Elke fase omvat telkens de aanleg van een nieuwe riolering, de renovatie van de bestaande rioleringen en de volledige afwerking van de rijweg, parkeerstroken, stoepen en fietspaden.

Het kruispunt Vaartlaan-Ebeslaan- Brugstraat werd eerst aangepakt.

"Momenteel naderen fasen 2 en 3 hun voltooiing: van Kerklei naar school De Brug en van school De Brug naar het kruispunt met de Peter Benoitlaan. We hopen deze strook tegen half januari open te kunnen stellen", deelt projectleider Wies Mathieu van aannemer Hens mee.

Vuilniszakken opgehaald

Sabine Van Eester, die namens de gemeente de werkzaamheden volgt, hoopt dat de afwerking van de vierde fase, met name het vak tussen de Peter Benoitlaan en de brug over de Schotense Vaart tegen eind maart wordt afgewerkt. Laatste klus is het bouwen van een pompstation onder het Max Wildiersplein. Peter Smet (49), die op de hoek van de Brugstraat met de Braakstraat woont, is blij met de heraanleg. "Het werk ging gepaard met lawaai, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Voor de rest waren er geen problemen, de arbeiders haalden zelfs onze vuilniszakken op.

Het is alleen jammer dat er aan deze hoek een bushalte komt. Mensen zullen gebruikmaken van een overdekt deel dat bij Rijschool 't Noorden hoort, waardoor er afvalresten op de baan zullen terechtkomen."

Ook Linda Van Geldorp (54), geboren en getogen in Sint-job is blij.

"Ik werk bij bakker Ivens. 's Avonds gaf ik de koffiekoeken die waren overgebleven aan de arbeiders mee als beloning voor het geleverde werk."

Ouderdomsdeken Lucien Claessens (81) heeft het laatste woord. "Ik weet nog dat de Brugstraat uit een kasseiweg bestond met aan beide zijden een strook zand voor de voetgangers en de fietsers. Toen had iedereen nog een voortuintje, maar deze heraanleg overtreft alles."

 

JAN VORSSELMANS

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/brugstraat...

18:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-12-12

Busbrand De Lijn 18/12/2012 Brasschaat/Sint-Job-in-'t-Goor

 

23:09 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

kleine wijziging afvalophaling

185578153_27.jpgOpgelet! Vanaf 1 januari 2013 is er een kleine wijziging in de afvalophaling. Een aantal straten zijn in een andere zone ingedeeld.

http://www.brecht.be/Portals/4/bestuur/documenten/straten... U kan ze terugvinden in welke zone jouw straat gelegen is.

20:13 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dokwerkers zetten handel op in gevonden drugs

imagesCAPAMYIS.jpgEen groep havenarbeiders, waaronder enkele Kempenaars, stond gisteren terecht voor drugshandel. Ze vonden in 2009 in een container uit Peru 80 kilo cocaïne en verkochten die door. Ook hun afnemers stonden terecht. De mannen riskeren celstraffen tot veertig maanden.

De wenkbrauwen van magazijnier Luc P. (48) uit Lebbeke schoten de lucht in toen hij op 28 juli 2009 plots een groot wit pak tussen een lading koffie zag zitten. De partij was per container vanuit Peru verscheept naar de haven van Antwerpen.

Hij riep er meteen een paar collega's uit bij en samen opende ze het ‘verdachte' pak. Er bleek 80 kilo cocaïne in te zitten.

‘De mannen dachten dat ze het groot lot hadden gewonnen', gaf de advocaat van P. aan. ‘Maar dat draaide helemaal anders uit. Ze kwamen terecht in een hallucinant verhaal van bedreigingen en afpersingen. Het werd een tragikomedie waarin zij de hoofdrol speelden.'

De dokwerkers besloten om de gevonden drugs te verkopen en er afnemers voor te zoeken. Ze kwamen daarbij onder meer terecht bij mannen uit Antwerpen, Stabroek, Wuustwezel en bij Miloda A. (28) uit Brecht. Die wou volgens het openbaar ministerie een heuse drugslijn vanuit de haven opstarten.

‘De opbrengst van de verkoop wordt geschat op meer dan zeshonderdduizend euro', benadrukte de openbare aanklager.

‘A. hield er een riante levensstijl op na, waar ook zijn vriendin uit Zoersel volop de vruchten van plukte. De vrouw sloeg zelfs een horloge van 10.000 euro af omdat ze het niet mooi vond. De groep heeft een massa cocaïne op de markt gebracht. De drugs werden opgeslagen in een garagebox en iedereen bracht een deel van het spul aan de man.'

Maar het duurde niet lang voor de afzenders van de partij drugs onraad roken. Gangsters van Colombiaanse en Marokkaanse origine kwamen al snel bij Luc P. aanbellen.

‘De mannen kwamen in een chaos terecht, waarvan ze niet wisten hoe ze er nog uit konden geraken', gaf de advocaat van Luc P. aan. ‘Mijn cliënt is bijna op zijn knieën het geld gaan terugbrengen. Iedereen was blij dat ze er vanaf waren.'

De havenarbeiders en afnemers riskeren celstraffen van een jaar tot veertig maanden. De rechter in eerste aanleg doet volgende maand uitspraak in de zaak.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

20:06 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-12-12

Bakker maakt eigen elixir met stevia

c2a3fd10-476a-11e2-a9a4-9f9ef8723dd4_original_jpg_h380_jpg_568.jpgBakker Thomas Cuyvers is voortdurend op zoek naar de oorspronkelijke smaken van Kempense kruidendranken. Mensen die een suikerarm dieet moeten volgen, kunnen nu ook proeven van zijn brouwsels, want het nieuwe elixir is op basis van stevia.

Thomas Cuyvers (44) uit Sint-Lenaarts was op zoek naar een relatiegeschenk voor de klanten waar hij bakkerijproducten levert. Eerst liet hij uit Oekraïne kleine flesjes wodka meebrengen. Vervolgens maakte Cuyvers met een vriend uit Nederland een speculaasdrankje. En uiteindelijk is de bakker zelf beginnen distilleren. ‘Brood en alcohol liggen dicht bij elkaar. We werken telkens met gist en vergisten,' zegt Cuyvers. ‘Ik wil terug naar de oorsprong gaan. In Vlaanderen werd vroeger veel jenever gestookt. Mede door de industrialisering verdween het ambachtelijk werken.'

De distillaten kregen de naam Taxandria. ‘Dat is de naam die de Romeinen aan de Kempen en omgeving gaven. Elk gehucht uit Taxandria had zijn eigen stoker van sterke drank. De stokers vonden een goede afzet bij de zeelui in de havens van de Lage Landen, want de elixirs waren een goed middel tegen scheurbuik.'

Thomas maakt elixirs met allerhande smaken door originele kruiden te gebruiken. Zo is er de honingkoekdrank met kruiden uit peperkoek. ‘Mijn favoriet is de Suzette. Meer dan twintig ingrediënten komen er harmonieus in samen.'

Cuyvers heeft lang moeten zoeken en experimenten om de suikers te vervangen door stevia, een natuurlijk zoetstof die ook door mensen met een suikerarm dieet mag gebruikt worden. ‘Voor de steviadrank gebruik ik ook sambuco en anijs. Mensen met een suikervrij dieet moeten natuurlijk eerst raad vragen aan hun arts, want alcohol verstoort het gevoel.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF2...

 

16:23 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12 Januari 2013 Nieuwjaarsdrink

528410_390290284378686_818605155_n.jpg

16:17 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-12-12

Politie Voorkempen wil ademtestrecord verbreken

imagesCA716NZN.jpgNet zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een Bob-campagne tijdens de eindejaarsperiode. Het zwaartepunt van de campagne wordt verschoven naar de periode waarin de vele nieuwjaarsrecepties en familiefeesten plaatsvinden.

Om het aantal ademtesten van vorig jaar te evenaren of zelfs te verhogen, gaat de politie Voorkempen tijdens deze campagne meer gerichte acties plannen met meer politiemensen, in vergelijking met de acties van vorig jaar', zegt woordvoerster Carolien Roofthooft. 'Afgelopen eindejaarscampagne werden 1.549 ademtesten afgenomen, waarvan 910 tijdens het weekend. Hiervan bleek 2,6 procent positief te zijn.

21:58 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |