06-12-12

Residentie ’t Zand telt 36 nieuwe serviceflats voor senioren

residentie-t-zand-telt-36-nieuwe-serviceflats-voor-senioren-id3739099-620x400.jpgUittredend OCMW-voorzitter Ludo Kerstens (Open Vld) had zich geen beter afscheid kunnen indenken. Hij kreeg gisteren de eer om het nieuwe serviceflatgebouw ’t Zand in Sint-Job (Brecht) samen met burgemeester Luc Aerts (CD&V) officieel te openen.

Het OCMW-serviceflatgebouw aan de Zandstraat 4 in Sint-Job bestaat uit 36 appartementen: 10 op de gelijkvloerse verdieping, 13 op de eerste en nog eens 13 op de tweede verdieping. Het gaat om 24 flats met één slaapkamer en 12 met twee slaapkamers.

Via een centrale inkomhal betreden de bewoners het gebouw dat volledig is uitgerust met de modernste technieken. Vlak bij die centrale hal is er een ontmoetingsruimte, waar bijeenkomsten en feestjes kunnen worden georganiseerd.

Martin Anthonissen (76) en Gusta Schillemans (74) zijn de eerste bewoners van flatgebouw ’t Zand. Ze wonen er heel graag, net zoals Louisette Cré (bijna 62) en Guy Braet (68).

JAN VORSSELMANS
Foto Mia Uydens    

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/residentie...

19:55 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-12-12

Twee jaar cel voor hervallen drugsdealer

twee-jaar-cel-voor-hervallen-drugsdealer-id3737624-620x400.jpgDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Dave D.R. (31) uit Brecht veroordeeld tot twee jaar cel en 6.000 euro boete met uitstel voor het dealen van drugs. Zijn partner Miloda A. kreeg twaalf maanden cel, waarvan de helft effectief.
De politie van Schoten onderschepte op 1 juni de BMW van de beklaagde en zijn vriendin Miloda A. na een vechtpartij. In de wagen lagen twaalf gsm's, een geladen wapen en 1.400 euro cash. Aangezien de man al eerder veroordeeld was voor het dealen van drugs, vermoedde de politie dat hij opnieuw was begonnen.

Een huiszoeking bevestigde die vermoedens, want er werd 180 gram cocaïne, 7.300 euro cash, verpakkingsmateriaal en weegschalen aangetroffen. Uit het onderzoek op de gsm's bleek ook dat hij de voorbije vijf maanden gemiddeld 450 contacten per dag had gehad.

Dave D.R. bekende dat hij sinds de zomer van 2011 terug aan het dealen was, tot zelfs 200 gram per week. Hij had met de opbrengst de BMW gekocht, een duur horloge en een Versace-jas. Miloda A. was op de hoogte van de activiteiten van haar vriend en had geld naar haar familie in Marokko opgestuurd.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/twee-jaar-...

18:54 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-12

Cadeautip voor de feestdagen: nieuwe cadeaubon van Brecht

cadeauBon.jpgDe gemeente Brecht pakt net voor de feestdagen uit met een nieuwe cadeaubon die ingeruild kan worden bij bijna 100 deelnemende handelaars in Brecht.

Heb je dus geen inspiratie voor een leuke cadeau? Of heb je geen zin om de drukke winkelstraten en de lange wachtrijen aan de kassa te trotseren? Dan zijn de nieuwe cadeaubonnen van de gemeente Brecht misschien wel de ideale oplossing!

Vanaf 1 december 2012 kan je de nieuwe cadeaubonnen van Brecht aankopen in:
- het gemeentehuis (Gemeentepark 1);
- het administratief centrum (Kerklei 2);
- de dienst vrije tijd (Gemeenteplaats 1).

Waarde

De bonnen hebben een waarde van 5 of 10 euro, je kan ze combineren naargelang het bedrag dat je wil spenderen. Je kan de bonnen inruilen bij bijna 100 deelnemende handelaars en marktkramers uit Brecht (zie lijst als bijlage). Ook alle gemeentelijke diensten aanvaarden de cadeaubonnen als betaalmiddel.

Verpakking

De bonnen zitten verpakt in een mooie omslag waar ook de lijst met deelnemende handelaars en marktkramers in terug te vinden is. Je vindt deze lijst en meer informatie ook op www.brecht.be/cadeaubon. De cadeaubonnen blijven ook na de feestdagen te koop. Je kan ze dus het hele jaar door aanschaffen voor elke gelegenheid zoals verjaardag, jubileum, enz….

00:26 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-12-12

Inbraak in Sint-Job-in-'t-Goor

3828438867_22.jpgZaterdag 1 december werd ingebroken in Sint-Job

Bij afwezigheid is er ingebroken in een woning in de Beukenlei te Sint-Job. De achterdeur werd geforceerd. Binnen was er een ware ravage. Alle kasten werden leeggehaald. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt. De dieven bereikten de woning via de tuin, iets wat de jongste tijd vaker gebeurt.

http://www.nieuwsblad.be

20:21 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eindejaarsactie is begonnen

vieren-in-stijl.jpgVrijdagavond werd op de Gemeenteplaats het startschot gegeven van de eindejaarsactie van Unizo Brecht.

Ditmaal zijn een auto en zeven aankoopbons van 1000 euro de hoofdprijzen. Dat gebeurde tijdens een gezellige happening. Ook het Brechtse gemeentebestuur springt mee op de kar en verlootte tien bons van 25 euro onder de aanwezigen.

Actie

Zoals elk jaar organiseert Unizo Brecht weer een super endejaarsactie. Van 1 december tot en met 31 december krijgt je bij aankoop van 2,5 euro een zegel, bij de banken twee zegels per bezoek. Een vol boekje van 50 zegels geeft recht op deelname aan de trekking van super mooie prijzen, namelijk een auto Toyota en 7 prijzen van 1000 euro.
Er zijn maar liefst 30 handelaars die dit jaar deelnemen.
De trekking is in feestzaal de Kroon op woensdag 9 januari 2013.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:14 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-12-12

Te weinig reizigers in Brecht? Yeah right!

noorderkempen.JPGDe toekomst van het openbaar vervoer zag er in 2009 goed uit voor regio Noorderkempen (Brecht, Malle, Hoogstraten, Rijkevorsel, Wuustwezel, Loenhout ..) met de (jarenlange uitgestelde) komst van de IR-trein naar Antwerpen-Centraal en een forse uitbreiding van het busnet. Dit jaar werd dan weer de afbraak daarvan ingezet. Eerst De Lijn met o.a. de schrapping van bus 440 vanwege zogezegd 'te weinig reizigers'. Nu volgt dan in december de NMBS met het schrappen van maar liefst 6 treinen per dag, in de week dan nog andere dan in het weekend!

Dit filmpje, gemaakt op een willekeurig moment, bewijst dat de lijn Noorderkempen - Antwerpen-Centraal duidelijk heel wat reizigers heeft.

NMBS en Infrabel, kom uw afspraken na en breid het 'vrij' (niet te reserveren) treinaanbod in station Noorderkempen uit in plaats van het afsterven ervan in te zetten! Wij willen treinen tot 23u08 in de week én in het weekend én een geloofwaardige verbinding die meer dan 1 stop heeft zoals nu het geval is.

Trek een bestaande trein met eindhalte Antwerpen-Centraal door tot station Noorderkempen (bv. richting Brussel, Gent ...). Geef station Noorderkempen de bestaanszekerheid die het verdient en los het fileprobleem mee op!

 

12:42 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Winterprik en watergladheid zorgen voor ongevallen.

imagesCA8932T8.jpgDe eerste winterprik en hevige regen zorgde voor heel wat verkeersellende op de weg. Watergladheid was ook de oorzaak zondagmorgen van een zwaar verkeersongeval op de E19 in St-Job.

Bij het ongeval, tussen St-Job en Schoten, raakten vier auto's betrokken. Er vielen 7 gewonden, onder wie één ernstig.
Zaterdagavond gebeurde ook in Zandhoven een zwaar verkeersongeval. Op de Vierselbaan reden twee wagens op elkaar. Daar raakten twee mensen zwaargewond.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/nieuws/b...

11:32 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-12

VUURWERK @ Max Wildiersplein Sint-Job

203540_498078920225445_986401928_n.jpgmaandag 31 december 2012  23:45u

☛ NYE: THE STORY CONTINUES ☚

VUURWERK @ Max Wildiersplein Sint-Job

⇨ AFTERPARTY @ Jeugdhuis 't Jop > 0u30

20:33 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Uitbater waarschuwt ondernemers tegen oplichting

uitbater-waarschuwt-ondernemers-tegen-oplichting-id3724657-620x400.jpgHamit Grajcevci (35), uitbater van restaurant De Statie, kreeg vorige maand een vertegenwoordiger over de vloer van Infogids die vroeg om zijn gegevens. "Hij wilde dat ik mijn handtekening plaatste om aan te duiden dat de gegevens correct waren. Drie weken later kreeg ik een factuur van 300 euro voor een advertentie in die gids, terwijl daarover niets gezegd werd", zegt hij.

Deze week kreeg hij opnieuw bezoek van een vertegenwoordiger, ditmaal van Regiogids. "Ik herkende meteen de lay-out van de formulieren. Dat leek wel heel erg op dat van Infogids. Bovendien hadden ze ook mijn naamkaartje. Ik merkte dat er iets niet pluis was en zei tegen de vertegenwoordiger dat ik de politie zou bellen omdat ik opgelicht werd", vertelt hij. "Maar de man overtuigde me om zijn baas te bellen. Die zei me dat hij mijn dossier meteen zou annuleren en dat ik niets moest ondernemen. Er zaten veel klanten in het restaurant en ik heb de vertegenwoordiger laten gaan. Maar ik heb wel aangifte gedaan bij de politie."

Bij de politie Voorkempen zijn de twee gidsen niet bekend, maar bij UNIZO wel. Ze kregen al meer dan duizend klachten uit heel Vlaanderen. "Het bedrijf XL Media noemde vroeger BMS en dat staat op de zwarte lijst van FOD Economie. Recentelijk kwam er ook GCS bij, die Infogids verdeelt. Vele ondernemers klaagden al over oplichting. De bedrijven doen zich vaak voor alsof ze samenwerken met de gemeente waardoor ondernemers sneller toehappen. Maar dat is niet zo. In werkelijkheid gaat het om dikke gidsen die alle gemeenten uit Vlaanderen oplijsten met daaronder de advertenties. Joost mag weten wie die gidsen krijgt. Sommige gemeenten kregen er tien", aldus Lien Put.

Minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte liet reeds een vordering tot staking indienen tegen XL Media bij de handelsrechtbank van Hasselt. Die besliste dat het bedrijf zich niet langer mag voordoen als iemand die samenwerkt met anderen. XL Media tekende geen beroep aan. Ondernemers die met dergelijke zaken te maken krijgen, nemen best contact op met de politie.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/uitbater-w...

08:26 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-11-12

Smoutebollentocht met Sint-Michielstappers

smoutebollentocht_JPG_h380.jpgZondag 16 december staat de Smoutebollentocht weer op het programma voor de wandelaars in Brecht.

Op zondag 16 december organiseren de Sint-Michielstappers de Smoutebollentocht uit de Winterserie APWC, Brecht. 'Met deze winterse tocht brengen we je naar het oudste gehucht van onze gemeente.Hier ga je op verkenning door de natuur van domeinen Groene Linden en De Merel', nodigen de organisatoren uit. Voor zij die van een extraatje houden voorzien ze een gezinsfotozoektocht op de7 km, dit in samenwerking met Toerisme Brecht.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

23:14 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Werkzaamheden OKAY vestiging Brugstraat

2061109-b1a7f34c8489bfc65bef65d693ba9ed5.jpgOok deze werken zijn van start gegaan.

http://www.bloggen.be/lionbrecht/

12:02 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sinten Museum verwacht de kinderen

sint-lenaarts_sinterklaasmuseum_007_jpg_h380.jpgTot 8 december kunnen ouders met hun kinderen dagelijks van 13 tot 18 uur het Sint Museum bezoeken aan de Vaartkant Links. De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van De Schakel genoten ervan.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

11:56 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-12

Villa Véronique De Kock raakt niet verkocht

kopie-villa-veronique-de-kock-raakt-niet-verkocht-id3719645-620x400.jpgDe villa van Véronique De Kock in Brecht raakt maar niet verkocht. Het stulpje staat al sinds juni te koop voor een slordige 1.060.000 euro.

In de villa vind je drie badkamers, vijf slaapkamers, zes garageplaatsen, een verwarmd buitenzwembad en een poolhouse terug. Alles op een perceel van zo'n 3.000 vierkante meter.

Ondertussen kocht De Kock al een nieuw huis ter waarde van 1,8 miljoen euro in Schilde. Dat moet het nieuwe liefdesnest van Véronique en haar vriend Fabien worden. Ze zal in Schilde ook op amper 1 kilometer van haar ex Frank Slaets wonen.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/villa-vero...

19:42 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De smaak van thuis bevalt

3c8959b2-388f-11e2-ba3e-f559d9802038_original_jpg_h380.jpgHet tweede, derde en vierde leerjaar van De Sleutelbloem ontdekten weer ‘de smaak van thuis' . De leerlingen mochten brood bakken, confituur en choco maken en gerechten met pompoen bereiden. Als slot van de Week van de Smaak werd met zijn allen geproefd van al dat lekkers. Ook de vruchten uit de schooltuin werden klaargemaakt en samen opgegeten.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

19:39 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hardleerse drugsdealer riskeert drie jaar cel

imagesCAIXIM8T.jpgHet openbaar ministerie heeft 3 jaar cel en 6.000 euro boete gevorderd voor Dave D.R. wegens cocaïnehandel, witwassen en wapenbezit. Zijn vriendin Miloda A. riskeert 12 maanden met gedeeltelijk uitstel. De 31-jarige man uit Brecht liep eerder al veroordelingen op voor drugsfeiten.

 

De zaak kwam aan het licht toen de politie van Schoten op 1 juni een oproep kreeg over een ochtendlijke vechtpartij aan de Korenbloemlaan. De beklaagde had met zijn BMW een andere wagen klemgereden, waarna zeven betrokkenen op de vuist gingen. In de auto van Dave D.R. lagen twaalf gsm's, een geladen vuurwapen en ruim 1.400 euro. Omdat de man een verleden had als dealer, liet de procureur een huiszoeking uitvoeren. Daar vond de politie drugsattributen en 3.700 euro aan opbrengsten. Uit een later telefonieonderzoek stelden de speurders gemiddeld 450 contacten per dag vast. Dave D.R. beweert dat hij zijn handeltje had overgedragen aan Said S. (28) uit Berchem. Toen die man met vakantie ging, zou hij de boel weer op zich hebben genomen. Met het geld kocht Dave D.R. een Versace-jas (6.000 euro), een luxehorloge (10.000 euro) en de BMW van zijn vriendin Miloda (13.000 euro). De vrouw staat mee terecht omdat ze drugsgeld naar haar familie in Marokko stuurde. Volgens de verdediging was de huiszoeking niet geoorloofd. Dave D.R. toont zich bereid tot een werkstraf. Vonnis op 5 december.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

 

19:37 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-12

Werken Brugstraat.

verkeershinder_jpg_h200_29.jpgEerste laag asfalt is aangebracht en voetpaden zijn aangelegd ( behalve rond kruispunt zelf )
Men zit dus op schema.
Openstelling plaatselijk verkeer tegen Kerstmis.
Volledige openstelling begin januari.

http://www.bloggen.be/lionbrecht/

2061097-66efd6deb0ea6e5f009197029eb8ac51.jpg2061090-55f36b9f801f40ec42e8ce5393b30e96.jpg2061090-bb8d0099d5a36248a0537f20b279158e.jpg

18:25 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vergroeningsfeest in Sint-Michiel en Zevensprong

bomen_planten_(145)_JPG_h380_JPG_568.jpgSint-Michielschool en de Zevensprong organiseerden een 'vergroeningsfeest'. De moswerkgroep (milieu op school) heeft een geweldig plan ingediend dat in aanmerking kwam om subsidies los te krijgen bij de overheid.

Elk leerjaar van de Sint-Michielschool en de Zevensprong wordt de trotse eigenaar van een boom aan onze school. Onder het toeziend oog van de klusjesman plantten zij hun boom. ‘Zo zal elke boom een groen symbool worden voor alle leerlingen op school. De bomen moeten onze kinderen extra zuurstof kunnen geven, bron van leven! De automobilisten zullen onze scholen zien staan! Deze bomen staan ook symbool om verkeersvriendelijk en gezond naar school gaan, wat aansluit bij onze verkeersactie op het kruispunt van weleer’, zegt directeur Mertens.
Het werd een echt vergroeningsfeest. Elk leerjaar, van kleuter tot de oudsten, plantte een boom. Om af te sluiten werd het klimaatslied nogmaals gezongen en kregen de kinderen een stukje cake.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:16 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-12

Sinterklaas kwam met de trein

sinterklaas_de_brug_JPG_h380_JPG_568.jpgHet buurtschap De Brug verwelkomde Sinterklaas die met de trein aankwam.

De kinderen van het buurtschap gingen de Sint met de trein ophalen in Antwerpen. Daarna werd het feest voortgezet in het chirolokaal in de Tilburgbaan.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:37 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Prettig Sinterklaasfeest voor Eyndoven - De Locht

sinterklaas_op_eyndhoven_JPG_h380_JPG_568.jpgDe buurt Eyndoven - De Locht vierde het 25 jaar jubileum van het Sinterklaasfeest . Voor dit zilveren jubileum kwamen meer dan 60 geburenkinderen, geboren na 1 januari 2002, opdagen voor de komst van Sinterklaas en zijn Pieten.

Kort na de middag stapten 50 kinderen (de allerjongsten waren thuis gebleven) en ongeveer ook 50 ouders op de trein richting Antwerpen. De Sint had laten weten dat hij de mensen in Antwerpen zou opwachten in Antwerpen-Centraal. De goede man was op de afspraak en met zijn gevolg van 5 pieten werd onmiddellijk de terugreis naar Brecht aangevat. Na een verplaatsing per huifkar kon het grote zilveren feest in het chirolokaal losbarsten. Het werd een op-en-top geburenfeest voor groot en klein.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

18:34 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-12

Nieuwe treinverbinding Antwerpen - Breda

Er komt een nieuwe treinverbinding van Antwerpen naar Breda, die ook stopt in station Noorderkempen. Naar zo'n verbinding was al lang vraag. Ze kan ook een alternatief bieden aan de Beneluxtrein van Antwerpen-Centraal naar Amsterdam, die eind dit jaar verdwijnt. En er is ook goed nieuws voor de reizigers van lijn 12. Door een aangepaste uurregeling dreigden leerlingen en leerkrachten te laat op school te zullen komen, maar ook dat probleem is nu van de baan.

 

18:40 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beloning voor verdwenen schilderij

beloning-voor-verdwenen-schilderij-id3709429-620x386.jpgJos de Koning (59) uit Brecht kocht onlangs een schilderij op een veiling in Kalmthout. Toen hij het kunstwerk wilde ophalen, was het spoorloos verdwenen. De man wil nu iedereen belonen die hem een goede tip naar het schilderij kan geven.

Het gaat om een abstract schilderij van olieverf dat gemaakt werd door kunstenaar Lode Tibos en vier meter breed is. "Ik zag dat prachtige kunstwerk staan onder kavel 60 toen ik op 31 oktober de openbare verkoop bezocht van de Kalmthoutse firma Boxx Contracting, die failliet zijn. Ik was meteen verkocht", vertelt de Koning. "De veiling gebeurde online op 7 november en werd georganiseerd door veilinghuis Moyersoen. Na 23 biedingen werd het schilderij aan mij toegewezen. Ik betaalde er 537,97 euro voor."

De man betaalde de dag nadien en hoopte op woensdag 14 november het schilderij te kunnen afhalen in Kalmthout, samen met nog een vaas en wijnkoeler die hij er ook gekocht had. "Toen ik in Kalmthout aankwam, zag ik meteen dat het er niet meer stond. De mensen van het Moyersoen zelf wisten ook niet waar het naartoe was. Ik heb dan maar aangifte gedaan bij de politie wegens diefstal."

Omdat Jos en zijn vrouw zich al gehecht hadden aan het schilderij, hopen ze dat het alsnog terecht komt. Indien iemand er meer informatie over heeft of het misschien ergens gezien heeft, mag die hem altijd contacteren. "Ik ben bereid om een mooie beloning te geven aan de persoon die mij een relevante en goede tip kan geven over waar het kunstwerk zich bevindt. Misschien heeft iemand het wel gezien toen het gestolen werd. Zo'n groot stuk krijg je immers niet alleen weg of in een gewone auto. Ook de ijzeren kader was speciaal. Het doek was daarin ingewerkt."

De politie PZ Grens heeft nog geen verdere informatie over de vondst van het schilderij. Bij veilinghuis Moyersoen zelf weten ze ook niet waar het gebleven is. "Wij denken aan kwaad opzet. Waarschijnlijk heeft iemand zich de toegang tot het pand verschaft en heeft hij het stuk meegenomen. Wij hebben ook klacht ingediend bij de politie en storten uiteraard het geld terug dat meneer ons betaald heeft. We kunnen immers niets verkopen dat we niet hebben", zegt Jeroen De Ryck van Moyersoen.

Tips mogen naar Jos de Koning gestuurd worden: jedeka@telenet.be

Greet Wouters

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/beloning-v...

18:31 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kleuters stellen vier seizoenen voor

49ef6ac0-36e0-11e2-9123-fdf6c82402f0_original_jpg_h380_jpg_568.jpgDe kleuters van GBS De Schakel uit Sint-Lenaarts verwenden hun grootouders met een spektakel rond de vier seizoenen. Twee hoofdrolspelers - opa en zijn kleinkind, gespeeld door Roger en Sica - loodsten de grootouders door de vier seizoenen. De kleuters en juffen dansten het hele jaar rond. Daarna genoten de grootouders van een stukje cake.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

18:27 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-12

Fraaie brochure over de erfenis van WO I en WO II

brecht_erfgoedroute_oorlog_005_jpg_h380.jpgDe gemeente Brecht en het Brechts oorlogsmuseum stellen vanaf maandag 19 november 2012 een nieuwe thema fietsroute voor.

De route ‘Om nooit te vergeten… de erfenis van WO I en WO II in Brecht’ bestaat uit drie fietsroutes (een in elke deelgemeente) die aan elkaar gekoppeld kunnen worden tot één grote route. De routes hebben afzonderlijk een lengte van tussen 21 en 32 kilometer. Deze fietsroute leidt je langs plaatsen waar zich tijdens beide wereldoorlogen noemenswaardige gebeurtenissen hebben afgespeeld. Gebeurtenissen die uit respect voor onze voorouders nooit vergeten mogen worden! Er worden ook monumenten voor omgekomen burgers en militairen opgenomen en de route passeert ook langs de bunkers uit WO I en WO II.

Kaart en brochure

De fietsroute bestaat uit een routekaart en bijhorende brochure met bijhorende uitleg. De routekaart en brochure zijn verkrijgbaar bij de dienst vrije tijd (Gemeenteplaats 1) voor de prijs van 1 euro.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

00:03 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-12

Overvallers 't Veerle slaan uitbater en bedreigen zijn gezin

imagesCA3W802B.jpgDrie gangsters hebben donderdagochtend de uitbaters van het recreatiedomein 't Veerle aan Groot Veerle overvallen. De daders verrasten Marcel Vermeiren en diens vrouw en dochter rond 6 uur, toen ze allen nog in bed lagen.

 

Ruim een etmaal na de feiten probeert Vermeiren de gebeurtenissen een plaats te geven. ‘De overval laat sporen na. Vooral bij mijn dochter van vijftien. De gangsters zijn ook haar kamer binnengedrongen en hebben haar gekneveld en haar mond dichtgeplakt. Vanmiddag zijn we opnieuw bij de politie geweest, onder meer om fotoboeken te bekijken en zo het onderzoek misschien vooruit te helpen.'

De lokale politie Voorkempen en de federale politie zijn op zoek naar de daders: minstens drie Nood-Afrikanen die Frans en Arabisch spraken.

Brandkastje gestolen

Donderdagochtend stonden de indringers plots in de slaapkamer van Vermeiren. Die wilde zich verzetten, maar kreeg meteen een paar vuistslagen in het gezicht en op de borst. De gangsters maakten het slachtoffer duidelijk dat hij zich rustig moest houden of dat anders zijn echtgenote het zou moeten ontgelden.

‘Ze hebben het hele huis en ook het kantoortje doorzocht', aldus Vermeiren. ‘Ze zijn vervolgens aan de haal gegaan met een draagbaar brandkastje.'

Daar zou zo'n 12.000 euro hebben ingezeten, maar dat wisten de daders niet toen ze vertrokken.

Recontructie

Vermeiren kon intussen reconstrueren hoe de daders zijn binnengeraakt. ‘Vermoedelijk hebben ze zich tussen een gesloten poort en de heg gewurmd. Via het restaurant zijn ze het gebouw binnengeraakt. Vervolgens begaven ze zich naar een leegstaande studio en via een balkon geraakten ze in de slaapkamer.'

Tijdens de vlucht zou een van de gangsters nog door het dak van de carport zijn gezakt, maar de poging van het slachtoffer om de daders achterna te gaan, kwam te laat.

De lokale politie heeft de uitbater en zijn gezin slachtofferhulp aangeboden. ‘De gebeurtenissen zullen wellicht nog wel een tijdje door mijn hoofd spoken, al denk ik vooral aan dochter. Ze heeft het er erg moeilijk mee.'

Van de daders die de politie zoekt, ontbreekt momenteel elk spoor

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DM...

19:05 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kerstopendeur in Brecht.

imagesCACHKCXJ.jpgWie op zoek is naar originele en creatieve kerstcadeatjes kan naar een opendeur van Atelier Papierexpressie, Biest 16 in Brecht.

Dat kan op vrijdag 7 december van 17u tot 21u en op zaterdag 8 en zondag 9 december, telkens tussen 11u en 17u.

08:03 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Denkdag voor ouderen in Brecht.

imagesCAFT94KD.jpgBen je inwoner van Brecht en wil je meewerken aan het aanleveren van denkpistes voor het nieuwe gemeentebestuur? Dan kan je inschrijven voor een ‘denkdag voor ouderen’, een organisatie van de gemeentelijke ouderenadviesraad, in samenwerking met de 2 lokale dienstencentra.

Deze dag gaat door op 6 december van 9u tot 16u in het GC Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9. Deelnemers kunnen ideeën uitwisselen over 4 thema’s, dat zijn Wonen, Werken, Weten en Welzijn. Inschrijven kan in één van de lokale dienstcentra. Deelnemen is gratis en inschrijven kan in één van de dienstencentra, of op 03/ 330 11 20.

http://www.zoe.fm/cultuurnieuws.php?id=22966

07:59 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kempense wandelkaarten genomineerd voor Wandeltrofee

marum_7_maart_2012_001_JPG_h380.jpgToerisme Provincie Antwerpen dingt mee naar de Wandeltrofee 2013, een initiatief van de organisatoren van de Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam en Mechelen.

De kaarten en de bijbehorende inspiratieboekjes van de Kempense wandelnetwerken vormen een van de tien kandidaten op de longlist. Na de ‘Orde van de Wandelaar’ van wandelsportfederatie Aktivia een tweede bekroning voor het toonaangevende wandelbeleid van de provincie Antwerpen.

 

Trofee

Met de uitreiking van een jaarlijkse wandeltrofee willen de organisatoren het wandelen in Nederland en Vlaanderen stimuleren. Voor het eerst figureren naast Nederlandse ook Vlaamse wandelpublicaties op de longlist. Zo selecteerde de jury de kaarten en de bijbehorende inspiratieboekjes van de Kempense wandelnetwerken, een realisatie van Toerisme Provincie Antwerpen. De winnaar wordt bekendgemaakt op 9 februari 2013 tijdens de negende Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam.

 

Inspiratie voor wandelaar

Bij elke wandelkaart die Toerisme Provincie Antwerpen uitgeeft, zit een inspiratieboekje.Het bevat onder meer suggestielussen langs het netwerk, praktische informatie voor de wandelaar en toeristische weetjes over het decor waarin je stapt. Een bewuste keuze. Bert Geboers, directeur Toerisme Provincie Antwerpen: 'Heerlijke picknickplekjes, een automaat met plukvers fruit of bijzonder erfgoed als de Kolonies van Wortel of Merksplas: het zijn die extraatjes die een wandeling bijzonder maken. Slow tourism op zijn best. Via de inspiratieboekjes willen we de wandelaars aansporen om nog meer uit hun trip te halen.'

Toonaangevend wandelbeleid

Dit najaar rondde de provincie Antwerpen haar geplande wandelnetwerken af. De recreant kan voortaan kiezen uit twaalf netwerken, goed voor ruim 4000 kilometer wandelplezier langs knooppunten in de fraaiste landschappen. Een primeur voor Vlaanderen. 'We hebben de voorbije jaren 1 miljoen euro geïnvesteerd in onze wandelinfrastructuur. Naast wandelaars blijken nu ook professionals dat aanbod te smaken. Vorige maand ontvingen we de ‘Orde van de Wandelaar’ van Wandelsportfederatie Aktivia. Nu halen we de longlist van de Wandeltrofee. Het stimuleert ons om verder te gaan op de ingeslagen weg', zegt Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BL...

07:51 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-12

Vogeltentoonstelling in Sint-Lenaerts.

imagesCANU0YAN.jpgVogelvereniging De Vlaamse Gaai, lid van de Koninklijke Belgische Ornithologische Federatie, houdt op 1, 2 en 3 december een vogeltentoonstelling in Sint-Lenaarts.

De expo is open op zaterdag van 18u tot 22u, op zondag van 9u tot 20u en op maandag van 20u tot 22u. Je bent welkom in zaal ’t Centrum, Dorpstraat 73. De toegang is gratis.

17:29 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Fietspaden

imagesCADAZDYV.jpgBrecht en Wuustwezel werken samen een dossier uit van een fietspad tussen Sint-Lenaarts en Loenhout. Eens dit project gerealiseerd, liggen er veilige fietspaden langs alle gewestwegen in Brecht. Ook langs het tracé van de hogesnelheidstrein komt een fietspad

http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/brecht/fietspaden...

17:23 Gepost door De redactie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Finale van Kamp Noord in Brecht

kamp_noord_dj.jpgDe finale van Kamp Noord wordt 24 november georganiseerd in jeugdhuis 't Jop.

Puntvis vzw en de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Hoogstraten, Kalmthout, Kapellen, Malle, Stabroek en Wuustwezel zijn op zoek naar de beste DJ van de Noorderkempen. De veertig uitverkorenen werden verdeeld onder vier voorrondes. Uit deze voorrondes wisten volgende DJ's zich te plaatsen voor de finale: Alkyd, Fool House, G-Spot, Miss Puss, Martinez and Lorenzo, Onesixty, Dj Smie, Voltage, Crosshatch en Jaycee. Op 24 november 2012 vechten zij in JH ’t Jop in Brecht uit wie de koning van de dansvloer wordt. Naast een gulle prijzenpot van € 700 zijn er ook optredens te winnen op lokale festivals zoals Beachweekend, Puntpop, Straatfeesten, Bora Bora, Beatfarm, Face it of Babylon is burning. Meer info op www.kampnoord.be

17:20 Gepost door De redactie in Activiteitenkalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |